מטבל תרד וארטישוק

ישנה רשת מסעדות בארצות הברית שמגישה אוכל אמריקאי בעיקר (הוסיפו לפני כמה שנים גם תפריט סושי) משובח ופשוט מעולה – Hillstone שמה (או Houston's, מדובר באותה רשת).

כבר שנים, אין ביקור בניו יורק (בה יש שני סניפים: ב- 53 והשלישית או 27 ופארק, לידיעתכם) שאני לא מבקרת לפחות פעם אחת במוסד הזה. פשוט אין מנה בתפריט שאינה Drool Worthy: הסלט קיסר הגדול והמדויק, ההמבורגר העסיסי, צלעות החזיר הכי טעימות Ever, הקולסלו וכמובן.. הדיפ תרד וארטישוק המושחת והמכושף, המוגש לצד נאצ'וס גדולים וקריספיים הדורשים לקפוץ לתוכו קפיצת ראש (אכן תיאור קצת מוגזם, אך זרמו איתי פה..).

בביקור האחרון שלי בעיר, עלעלתי בחוברות בישול שנערמו בערימה אצל הוריי (או יותר נכון בערימות! כבר דיברנו על הפרעת האגירה הקלה של אמי נכון?). רוב המתכונים התבססו על הסלוגן הקדוש של האמריקאים: Coat it, Butter it and Fry it baby! ואז פתאום, ללא הכנה מוקדמת, נתקלתי במתכון הזה. בלעתי רוק ופיתחתי רעב ברבע שניה (בעוד פירורי הבייגל עם קרים צ'יז וסלמון עדיין על שפתיי). קרעתי את דף המתכון וחיכיתי ליום בו אכין אותו ולגלות אם הוא דומה למקור האהוב.

פאסט פורוורד כמה חודשים (שיעור באיפוק מהו! רואה אורן אני כן יודעת לדחות סיפוקים after all ). ערב חברים אצלנו בבית  – אותו אחד שסיפרתי לכם עליו בפוסט הזה ואחפור עליו עוד מספר פעמים בקרוב. אחד הפלוסים (או מינוסים) שחברה שלהם כותבת על אוכל – חבריי הפכו לשפני הניסיונות שלי וערב חברים הוא הזדמנות מבורכת לבדוק כמה מנות במכה, כאלו ששוכני ביתי לא היו נוגעים בהן עם מקל (לאורן יש אישו עם גבינות, אם במקרה עוד לא יצא לי לספר לכם. Go figure).

הייתי צריכה להסביר כי מדובר במטבל ולא בפשטידה, למרות הכלי המתעתע בה הוא נאפה. מטבל Deep Dish שנאפה והתאחד (והוקרם – כמה אייטיז מצידי!) למרקם מענג ואגיד שוב את המילה המתבקשת – מושחת!

חובה להגיש את המטבל חם בליווי קערת נאצ'וס טריים. יהיה נחמד אם תגדילו ראש ותגישו לצד גם סלסה טובה וחריפה (אני קניתי את שלי) וגוואקמולי עוקצני (בקרוב אעלה כאן גרסה עם קריצה של הגוואקמולי האהוב עליי שהגשתי באותו ערב. שווה לחכות, היה פגז).

דרך אגב, מעט מהמטבל נשאר למחרת וחוסל על הבוקר. אז תשמעו מאחת שיודעת – גם כשהדיפ קר, מדובר במעדן.

מוכנים?

Let's go

מצרכים:

מצרכים למטבל ארטישוק ותרד

1 פחית/קופסא לבבות ארטישוק, מסוננים מנוזלים וקצוצים

  • אני קניתי אצל הירקן לבבות ארטישוק במים.
  • קצצו את כל חלקי הארטישוק, למעט עלים קשים מדי – אותם זרקו.
  • סה"כ כמות הארטישוק הקצוץ הייתה ככוס ורבע.

כ-2 כוסות תרד קפוא (של סנפרוסט) מופשר, מסונן מנוזלים (תמחצו את התרד טוב טוב בתום ההפשרה) וקצוץ.

1/2 כוס שמנת חמוצה

1 חבילה גבינת שמנת רכה

  • השתמשתי במלבן הקלאסי של פילדלפיה.
  • תוציאו את הגבינה מהמקרר מעט זמן לפני השימוש על מנת שתספיק להתרכך.

1 חבילה גבינת שמנת 5% (השתמשתי בסימפוניה טבעית)

3 שיני שום כתושות

1 כוס + 1/2 כוס מוצרלה מגורדת

1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מדליקים את התנור על חום של 180 מעלות.

מערבבים היטב בקערה את לבבות הארטישוק, התרד, שלושת סוגי השמנות (חמוצה, רגילה ורזה), השום ומתבלים במעט מלח ופלפל.

חומרים בקערה

תערובת מעורבבת

מוסיפים לתערובת כוס מוצרלה מגורדת ו-2 כפות מהפרמזן המגורד ומערבבים.

הוספת המוצרלה והפרמזן

מעבירים את התערובת לכלי זכוכית/קרמיקה המתאים לתנור, מפזרים מעל את המוצרלה והפרמזן הנותרים ואופים כחצי שעה.

תערובת בכלי

עם הגבינות מעל

יונתוש מלקק

דיפ בתנור

משנים את תוכנית התנור למצב "גריל" וצולים עוד כ-3 דקות להשחמה יפה של המטבל.

מוכנה בתנור

מגישים מיד בליווי קערת נאצ'וס גדולה, מגש ירקות חתוכים למקלות, סלסה וגוואקמולי.

הדיפ מוכן

התוצאה לא נופלת מהמקור!!

מטבל תרד וארטישוק
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

יאמי!

צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

כנאפה

ה-קינוח של השנה האחרונה, ללא כל צל של ספק, הוא

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. ענת הגב

    היי! איזה כיף- אני כבר שנים מפנטזת על הדיפ של הילסטון ועכשיו פתאום מתכון!!! חייבת להכין.
    לא הבנתי מה ההבדל בין שתי גבינות השמנת במתכון.
    אשמח לתגובה כי מבחינתי עכשיו ללכת ולהכין חחח
    תודה רבה

    • מיכל הגב

      הי ענת, כיף למצוא שותפה לפשע הזה! ההבדל הוא באחוזי שומן: אחת רזה (הסימפוניה בטעם טבעי שהשתמשתי בה היא 5%) והשניה יותר שמנה (הבלוק הקלאסי של פילדלפיה, שלא זכור לי כרגע מה אחוזי השומן בו).. יוצא כמעט זהה להילסטון! אשמח לשמוע מה דעתך.. בהצלחה!

  2. יפעת הגב

    יןאווווווו כמי שאכלה בכל יום ראשון את הדבר המטורף הזה בארהב … זו פנטזיה ויכולה צריכה( יש לי חלק מהמצרכים ) להתממש אחרי 12 שנים!!!!! אגב שנים חיפשתי וחיפשתי… נראה שמצאתי!!!! תודה רבה את גם כותבת מעולה!!!!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן