סלט מנגו צלוי עם מוצרלה בניחוח תאילנדי (או: קפרזה תאילנדית)

הסלט הבא הוא עוד מנה שנכנסת לקטגוריה המרתקת "מזרח פוגש מערב" – מעיו קפרזה תאילנדית, אם תרצו. כזה, שכל ביס ממנו מתפוצץ בפה מרוב טעמים ומרקמים משולבים: מנגו (על הגריל! כן, כן), מוצרלה טובה (או בוראטה!), שלל עגבניות, בזיליקום והשוס הנוסף – רוטב תאילנדי מדהים שנמזוג מעל. אבא'לה של מנה כבר אמרתי?

את המנגו כדאי להניח ישירות על המנגל (שימו לב שראשית מצפים את המנגו בכף שמן זית – הכל מפורט במתכון כמובן ), אבל בהחלט אפשר גם במחבת פסים (כפי שעשיתי במנה המצולמת).

אם כן, לא נותרו הרבה מילים להוסיף למעט – נצלו את סוף העונה של המנגו – הפרי הטעים בתבל – והכינו לאירוח הבא סלט קייצי ומושלם.

מצרכים:

צילום: דוד בכר

1 מנגו גדול בשל, אך לא רך מדי, מקולף וחתוך לפרוסות גדולות

1 כף שמן זית

מיץ מ-3-4 ליים (או לימון אם אין) – כ-1/3 כוס

1/4 כוס רוטב דגים

2 כפות גדושות סוכר חום דמררה

2 שיני שום כתושות

1 צ'ילי אדום קצוץ דק

כ-450 גר' (כ-3 כוסות) עגבניות שרי (אפשר גם כמה סוגים שונים), חצויות

1 שאלוט קצוץ או 1/4 בצל סגול קצוץ דק

חופן בזיליקום קצוץ גס + כמה עלים נוספים

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 כדורי מוצרלה די בופאלה קרועים גס או כדור בוראטה

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את המנגל או מחבת פסים לחום בינוני-גבוה.

מכניסים את חלקי המנגו לקערה ומצפים בעדינות בכף שמן זית. מניחים על מחבת הפסים החמה/המנגל.

צילום: דוד בכר

צולים למשך כ-2 דקות על כל צד, עד לקבלת סימני צליה ברורים.

מעבירים את המנגו הצלוי חזרה לקערה, מוסיפים כף ממיץ הליים/לימון ומשקשקים בעדינות.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

בקערה נפרדת/צנצנת מכינים את הרוטב:

מכניסים את יתרת מיץ הליים/לימון, 1/4 כוס רוטב הדגים, 2 הכפות הגדושות של הסוכר החום דמררה, 2 שיני השום הכתושות והצ'ילי האדום הקצוץ. מערבבים היטב.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מכניסים לקערה נוספת את העגבניות החצויות, השאלוט/בצל סגול הקצוץ, הבזיליקום והבצל ירוק ומערבבים עם חצי מהרוטב. אפשר לעשות שלב זה גם 15-20 דקות לפני ההגשה.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מרכיבים את המנה:

מפזרים בתחתית צלחת הגשה את תערובת העגבניות.

מעליה, משבצים את המנגו הצלוי וכעת משבצים את קרעי המוצרלה או לחלופין את הבוראטה.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

מזלפים את יתרת הרוטב, מתבלים במעט מלח ים ופלפל שחור טרי ומגישים מיד.

צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר
צילום: דוד בכר

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אוזני המן

המתכון הבא שמור לי ב-"פתקים" בטלפון, עוד מאז שמיקה בכורתי,

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן