פודינג (דייסת) שיבולת שועל וצ'יה שמכינים לילה קודם

כבר חלקתי איתכם בעבר את חיבתי הגדולה לדייסות ופודינגים למיניהם. הפודינג הבא הוא אחד היותר כיפיים, טעימים, משביעים, בריאים וקלים להכנה שתמצאו. מכינים אותו בדקת עבודה ומשלחים למקרר, שם אפשר להתפנק ולהנות ממנו במשך כמה ימים טובים (אם במנות אישיות כפי שצולמו או בכלי מרכזי ממנו כל פעם תמזגו). מתחשק לכם ארוחת בוקר באפס מאמץ? פשוט פתחו את המקרר ופודינג צ'יה ושיבולת שועל מעולה ימתין לכם שם. נותר לכם רק לבחור את התוספות היומיות מהאופציות הרבות והמגוונות ולהוציא כפית.

אני אוהבת לאכול את הפודינג קר, ישירות מהמקרר עם פירות חתוכים מעל וקצת גרעינים/אגוזים. לפעמים אני גם מפנקת בסופר פוד כמו גוג'י ברי, זילוף של חמאת בוטנים טבעית ו/או סילאן, אך האמת שהפודינג/דייסה גם ממש טעים ככה נטורל. למי שמעדיף, ניתן לחמם את הפודינג במיקרו, אם מתחשק לכם דווקא דייסה חמה ומפנקת.

גם במתכון זה יש המון מקום למשחק. אני אוהבת שיש גם צ'יה וגם שיבולת שועל בפודינג שלי, אבל אם אתם מעדיפים, אין בעיה להשמיט את הצ'יה. שימו לב, אני ממליצה לא לבחור בשיבולת שועל אינסטנט, אלא בדבר האמיתי – שיבולת שועל שלמה וטובה, שגם יותר בריאה עבורנו (תיספג לאט יותר ותשפיע לאורך יותר זמן) וגם בעזרתה יתקבל מרקם טוב יותר ולא "מושי" מדי. אם כבר הזכרתי את שיבולת השועל, האם ידעתם עד כמה היא בריאה לנו? מסתבר שיש בה סוג של סיבים תזונתיים שעוזרים לגוף להיפטר מכולסטרול רע. מחקרים מראים שאכילת 2 כפות שיבולת שועל ביום יכולה להביא להורדת כולסטרול.

מבחינת סוג החלב לכו על מה שאוהבים, אפשר חלב פרה או חלב צמחי, כולם יתאימו. אני הפעם השתמשתי בחלב שקדים שממש טעים כאן בעיני.. מניסיון, גם חלב קוקוס, שיבולת שועל ואורז יעשו עבודה טובה.

אל תוותרו על מעט תמצית וניל משובחת, שתמיד עושה ממש טוב. כידוע, אני ממש אוהבת מייפל, אז גם לפה הוספתי אותו, אבל רק מעט, כי אנחנו לא רוצים את הפודינג שלנו מתוק מדי.. עדיף להנות ממתיקות נוספת, אם תרצו בה, בעזרת התוספות שמעל.

המתכון הוא עבור מנה אחת, אך אני מציעה מראש להכין כמה מנות. אני מכינה את הפודינג בצנצנות או בכוסות אישיות, אך אפשר גם בכלי אחד גדול עם מכסה וכל פעם לקחת כמה כפות שרוצים.

מצרכים (למנה אחת, מציעה מראש להכין כמה צנצנות):

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1/2 כוס שיבולת שועל שלמה

1/2 כוס חלב לבחירתכם (צמחי/חלבי, מה שאוהבים.. אני השתמשתי בחלב שקדים)

1 כף זרעי צ'יה

1 כפית סירופ מייפל

1/4 כפית תמצית וניל טובה

תוספות אופציונאליות להגשה:

פירות טריים חתוכים

כף גוג'י ברי/חמוציות ללא סוכר

כמה אגוזים שבורים גס ו/או גרעינים

זילוף סילאן/מייפל

זילוף חמאת שקדים/בוטנים טבעית

מעט ריבה טובה

הוראות הכנה:

מערבבים בכוס זכוכית/צנצנת/קערה את שיבולת השועל וזרעי הצ'יה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את החלב הנבחר, תמצית הוניל וסירופ המייפל ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכסים ומכניסים למקרר ללילה (או לפחות לכמה שעות טובות).

מוסיפים את התוספות הנבחרות ונהנים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הצנצנות יכולות לחכות במקרר גם עד חמישה ימים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן