לחם בירה

היום אני מעלה את המתכון הראשון ללחם כאן בבלוג – אך אל תתרשמו יותר מדי (או לחילופין- אל תברחו למתכון הבא ) – אין כאן שמרים, התפחות ודומיהם. במתכון הפשוט והכיפי הבא תמצאו שלושה מרכיבי בסיס פשוטים  – קמח תופח, בירה ומלח, שבשנייה וחצי של עבודה (ועוד זמן תנור) הופכים ללחם רך ומנחם.

ללחם הבסיסי הזה (שגם עליו חתומה עדידס אהובתי) ניתן להעניק טעמים שונים בכל פעם מחדש, בהתאם לתוספות שתוסיפו לבלילה ולתוספות שתפזרו מעליו. היום למשל הוספתי תערובת של "עיטורי עגבניות" לבלילה (אותם עיטורים מהמתכון המצוין של הפרגיות הללו) ומעל הלחם, ממש לפני הכניסה לתנור פיזרתי גרעיני דלעת. זה מה שהיה בבית ולכן על זה הלכתי. אפשר לבחור בתוספות של אגוזים שונים, ללכת על לחם יותר מתקתק עם חמוציות/צימוקים או דווקא להכניס חריפות עם חלפיניו קצוצים. אפשר לבחור בלחם זיתים, לחם גבינות.. הבנתם את הכיוון? הגיוון רחב וכיפי במיוחד.

כאמור, לא נוסיף לבלילה שמרים משום שאלו מגיעים בירושה מהבירה (הפעם השתמשתי בגולדסטאר, אבל כל בירה תעבוד ותיתן את הארומה שלה – גם בירות כהות כמו גינס ישתלבו מצוין). שימו לב, את הבלילה מערבבים כמה שפחות, על מנת שיתקבל לחם כמה שיותר אוורירי ולא דחוס. בנוסף, הקפידו לאפות את הלחם שלכם בתבנית אולד סקול ממתכת ולא סיליקון או חד פעמית.

את כיכר הלחם החמה והמרשימה מומלץ להגיש לצד מטבלים שונים כמו: פסטו, טפנד זיתים, ממרח פלפל שיפקה, טחינת סלק ועוד. אך האמת היא שהוא הכי טעים עם חמאה טובה. בצירוף מרק טוב  וסלט עשיר,  קיבלתם אירוח קליל ומפנק במיוחד, ועוד לא דיברתי על ריח הלחם הנאפה בתנור שישכר את האורחים עם הכניסה אליכם הביתה (אני בעד לשמור לעצמינו את העובדה כמה בדיחה היה להכינו ).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

500 גר' קמח תופח

500 מ"ל בירה (השתמשנו בגולדסטאר, כמובן שאפשר גם כהות יותר)

כפית מלח

תוספות (אם רוצים):

עגבניות מיובשות קצוצות/זיתים קצוצים/אגוזים/גרעינים ועוד..

תבנית אינגליש קייק 30*10

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

מערבבים עם לקקן את כל מצרכי הלחם בעדינות בקערה, כמה שפחות, כך שגם אם יישארו גושים קטנים – זה בסדר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם רוצים, מוסיפים את התוספות הנבחרות ומערבבים קלות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם רוצים, מפזרים מעט גרעינים מעל ואופים במשך כ- 45-55 דקות, עד שדפנות ותחתית הלחם שחומות ופריכות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
9 תגובות
  1. ציון הגב

    נקרא קלי קלות,
    בעוד דקות אחדות אנסה,
    לאחר שהלחם יהיה מוכן אדווח – איך יצא לי.

  2. שרון הגב

    היי,
    אפשר לקבל כמות לפי כוסות בקמח? ( יותר קל מאשר להתעסק עם שקילות…)
    תודה

  3. לניר הגב

    האם לא צריך שמן ךהוסיף לאפיה?

  4. שרון ליטוין הגב

    היי, לפני כמה דקות הכנסתי לתנור את הלחם ומרחתי שמן על התבנית, זה יכול להשפיע על האפייה?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן