כעכים מתוקים

המתכון לכעכים המתוקים הללו הוא מתכון אולד סקול שרץ שנים במשפחה של לימור חברתי (אותה אחת ששיתפה אותנו בטריק שלה לסלט חצילים במיונז). מדובר בעוגייה פשוטה, פרווה, "כמו של פעם", שמהווה מלווה מושלמת לכוס קפה או תה.

בעיניי, הכעכים הכי טעימים אחרי טבילה במשקה חם. אך ילדיי ממש נהנו מהם גם פשוט ככה, בלי טבילה בשום משקה . לפעמים, פשוט וטוב ממש עושה את העבודה.

אשתף אתכם שבפעם הראשונה שהכנתי את הבצק של הכעכים, לא היה צורך להוסיף קמח נוסף, התערובת היתה דביקה בדיוק במידה. לעומת זאת, בעת צילומי העוגיות, התקבלה תחילה תערובת דביקה מדי ולכן הוספתי עוד 2 כפות קמח לפני שלב יצירת הכעכים.

מבחינת גודל הכעכים, אפשר ליצור כעכים קטנים, כמו בצילום, או קצת גדולים יותר, זה לא ממש משנה – לכו על מה שעדיף לכם, רק הקפידו שכולם יהיו בערך באותו הגודל, על מנת שהאפייה תהיה שווה. הפעם התקבלו מהכמות הזו מעל 50 כעכים קטנים.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

3 ביצים L

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

גרידה מלימון שלם

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מכניסים לקערת המיקסר את כל המצרכים: 3 כוסות הקמח, שקית אבקת האפייה, שקית סוכר הוניל, 3 הביצים, 3/4 כוס הסוכר, 1/2 כוס השמן והגרידה מלימון שלם ומעבדים במשך כ-3 דקות על מהירות בינונית בעזרת וו הלישה עד לקבלת בצק אחיד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית תנור (או שניים) בנייר אפיה.

בודקים את הבצק. במידה והוא דביק מדי, מערבבים פנימה עוד כף קמח (אולי אפילו שתיים).

בידיים רטובות, קורצים חתיכה קטנה מהבצק ומרדדים לנחש/צינור קטן בין הידיים, מחברים את הקצוות ומניחים על נייר האפייה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

ממשיכים באותו האופן עד לסיום הבצק.

צילום: דוד בכר/הארץ

אופים במשך כ-25 דקות, עד שהכעכים המתוקים משחימים. זמני האפייה ישתנו בין תנור לתנור, אז הציצו כבר כעבור כ-20 דקות בתנור.

צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים לצד כוס קפה/תם חם.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

לחם בירה

היום אני מעלה את המתכון הראשון ללחם כאן בבלוג –

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. נועה הגב

    תודה רבה על המתכון המצוין הזה!
    הכנה פשוטה וזריזה, עוגיות על בסיס שמן, וטעימות ממש!!
    ממליצה מאוד

  2. רחל ניניו הגב

    אולי אפשר להשתמש בכוסמין לבן? מה דעתך?
    תודה רבה, על המתכון ובכלל:)

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן