עוגת שקדים, קוקוס ותפוז לפסח (אבל לא רק..)

על העוגה שאני עומדת להציג בפניכם סיפרו לי כבר בשנה שעברה שתי חברות ממעגלים שונים. כל אחת הודיעה לי כי באמתחתה מצויה עוגת הפסח המושלמת ושאין מתאימה ממנה עבור הבלוג.

ראשונה הייתה דנוני (שגם חתומה על הטרין ירקות גבינה ופסטו הנפלא) ששלחה לי תמונות של מה שנשאר מהעוגה אחרי שהוגשה לבני משפחתה באיזור חיוג 04. כעבור מספר שבועות (הרבה אחרי פסח האמת 😀) הצטרפתי למארינוש לסשן יישור של העוגה המדוברת לצד כוס קפה. היא סיפרה לי כי חברה שלחה לה את המתכון של העוגה הזו, שאין בה טיפת קמח ומושתתת כולה אך ורק על שקדים טחונים וקוקוס. ובכן חברים, זוהי עוגה נפלאה (גם ממש בלי קשר לפסח) ללא גלוטן.

רק לאחר שביקשתי את המתכון ממארין הבנתי כי בעצם מדובר באותה עוגה שהעבירה לי בזמנו דנה. כרגיל, ביצעתי שינויים מינוריים במתכון על מנת שהעוגה תהיה אפילו עוד יותר טעימה וקלה להכנה עבורנו.

אם כן, בדומה לעוגת השוקולד לפסח שהעליתי בשנה שעברה, גם במקרה של עוגה זו אני מאמינה שתיהנו לאפותה גם בשאר ימות השנה. ועוד לא דיברנו על העובדה שההכנה היא קלי קלות – בלי מיקסר ושאר חברים, הכל בקערה אחת והופ לתנור.

השילוב של הקוקוס הכה אהוב עליי (כפי שכבר הבחנתם בעוגת הקוקוס ושוקולד צ'יפס, בפאי הקוקוס, בעוגת פרג, קוקוס ושוקולד לבן ועוד) יחד עם השקדים הטחונים שמעניקים לעוגה טעם מעט מרציפני וניחוח גרידת התפוז, יוצרים עוגה יבשה אך עסיסית (יש דבר כזה 😀) בעלת ניחוח נפלא. הקראנץ' של השקדים הפרוסים והקלויים מעל מוסיף את הטקסטורה הנוספת שמשלימה את החוויה.

חתכו לקוביות קטנות, מרוכזות ומענגות והגישו לצד כוס קפה שחור או תה.

אני אופה את העוגה בתבנית פיירקס זכוכית של פאי, אך גם תבנית קפיצית בקוטר 24 או תבנית ריבועית תתאים.

מצרכים:

2 שקיות שקדים מולבנים טחונים דק (200 גר')

1 כוס קוקוס טחון (פחות משקית)

1 כוס סוכר

4 ביצים

1/2 כוס שמן חמניות/קנולה/צמחי אחר

2 כפיות גרידת תפוז

1/4 כוס מיץ מאותו תפוז

1 כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

כ-3-4 כפות שקדים פרוסים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

בקערה קטנה מערבבים את היבשים: השקדים הטחונים, הקוקוס והמלח ומניחים בצד.

בקערה נפרדת מערבבים היטב את הסוכר עם גרידת התפוז עד שהסוכר נהפך למעט כתמתם.

לסוכר הצבוע מוסיפים את הביצים, השמן, מיץ התפוזים ותמצית הוניל ומערבבים היטב.

כעת, מערבבים פנימה את תערובת השקדים והקוקוס רק עד לקבלת בלילה אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים את השקדים הפרוסים בשכבה אחידה מעל פני העוגה.

אופים כ-35-40 דקות עד שהעוגה זהובה-שחומה וקפיצית למגע.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל