מאפה בצק עלים עם תערובת גבינות, תמרים ופלפל חריף

היום אני ממש מתרגשת מהמתכון הקליל, הטעים והמרשים שכבר אציג בפניכם. אנו נשלב כמה מצרכים פשוטים יחדיו וניצור שילוב טעמים מעניין ומוצלח של חריף, מתוק ומלוח במינימום עבודה.

נפנה שוב לשימוש בבצק עלים מוכן על בסיס חמאה (כמו ברולדה או באינצ'וסה למשל) – מצרך שהפך עם השנים לקבוע אצלי במקפיא – שלאחר הפשרתו מאפשר להכין מגוון רחב של מאכלים מעולים במינימום עבודה.

הפעם נלך על מאפה מלבני שטוח, שנייצר לו מעין מסגרת (בקלי קלות) ונמלא אותו בתערובת פשוטה של גבינות וזיתים, עליה נשבץ (שלא ייחסר) פרוסות תמר מג'הול מתוק ופלפל שיפקה חריף. תודו שנשמע סופר מעניין.

עם הגשת המאפה הזהוב והחם מהתנור, נזלף מעט שמן זית ונפזר מעט מלח ים. אני ממליצה לחתוך אותו לריבועים עם סכין גלגלת (כמו של פיצה). אם כן, זהו מאפה פשוט להכנה, אך מרשים ומעניין במיוחד – מבטיחה לכם שאף אחד לא יישאר אדיש אליו – הוא פשוט נפלא.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בצק עלים על בסיס חמאה מופשר – כ-3/4 גליל

קמח לקימוח

1 ביצה גדולה טרופה

3 תמרי מג'הול מגולענים וחתוכים לעיגולים

1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים (או יותר לפי הטעם)

1/4 כוס זיתי קלמטה קצוצים גס

1/2 גליל גבינת עזים (כ-100 גר') בטמפרטורת החדר

1/4 כוס גבינת שמנת בטמפרטורת החדר

מלח ים, פלפל שחור גרוס

שמן זית לזילוף

הוראות הכנה:

מקמחים משטח עבודה ומרדדים מעט את הבצק למלבן לא דק מדי.

מעבירים את הבצק המרודד לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה ובעזרת סכין חורצים שוליים של כסנטימטר וחצי (לא לחתוך עד הסוף, רק לחרוץ), כך שתיווצר מעין מסגרת בבצק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחוררים את השטח במרכז הבצק  בעזרת מזלג (הכל חוץ מהמסגרת) ומכניסים למקפיא ל-15 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

מברישים בביצה הטרופה רק את המסגרת שיצרנו ואופים למשך 25 דקות.

  • שימו לב לא לזרוק את שארית הביצה הטרופה ולא לכבות את התנור.

בזמן שבצק העלים בתנור, מכינים את המילוי:

מערבבים בקערה קטנה את גבינת השמנת, גבינת העיזים, שארית הביצה הטרופה וזיתי הקלמטה. מתבלים במלח ופלפל (בנדיבות, שיהיה מפולפל).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עם יציאת בצק העלים מהתנור, לוחצים מעט על מרכז המאפה, כך שייווצר מעין שקע, ומורחים את תערובת הגבינות שהכנו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משבצים, עם הידוק קל, את הפלפל החריף והתמרים ואופים עוד כ-10 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מזלפים מעט שמן זית, בוזקים מעט מלח ם ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן