לא פעם קורה שהבנות שלי חוזרות מביקור אצל חברות ומבקשות ממני להכין מנה שאכלו שם.
אחת הבקשות שחזרה על עצמה לאחרונה היא שאכין את האורז עם האטריות של ניר, כגיוון לאורז הרגיל שלי (שלושתם מכורים לאורז אצלי, עם עדיפות לפרסי הפשוט והטוב).
אם כן, היום אני מציגה בפניכם את המתכונצ'יק הפשוט ביותר של אורז עם אטריות. באמת שמדובר בסוג של בדיחה, אבל גם אותה יש לשתף, נכון? בפועל, סך הכל מוסיפים את שלב טיגון האטריות לאופן בישול האורז הרגיל שלכם. אני כבר שנים מכינה בדרך שכבר אפרט לכם את האורז אצלנו בבית, שיטה שיעלי לימדה אותי לפני שנים רבות, בה האורז תמיד יוצא מושלם.
תתפלאו איך התוספת הקטנה הזו מגוונת ומקפיצה לילדודס את ארוחת הצהרים, לצד השניצל והקציצות. כמובן, שהמידות ישתנו בהתאם לכמות האורז שתרצו להכין.
פחמימה עם פחמימה. מה רע?!
מצרכים:
2 כוסות אורז פרסי (או אורז אהוב אחר)
כ-1/3 חבילת אטריות ביצים דקות (כ-70 גר')
כ-3 כפות שמן קנולה/חמניות
4 כוסות מים רותחים
מלח
הוראות הכנה:
מחממים את השמן בסיר בינוני ומוסיפים את האטריות, מטגנים תוך ערבוב, עד שמשנות את צבען.
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב עם האטריות והשמן, כך גם הוא ייעטף בשמן.
מוסיפים את המים הרותחים, מתבלים היטב במלח, מערבבים, מכסים את הסיר במכסה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה למשך 20 דקות בדיוק (חשוב: אין להסיר את המכסה/לערבב במהלך זמן זה).
מגישים חם.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל