תבשיל פרגיות ואורז בניחוח ספרדי מעושן

את המתכון הבא הגיתי בערב שישי סוער וגשום. החלטתי לעשות טייק "עוף" על מנות האורז ועוף האחרונות שהעליתי כאן בבלוג (כמו הסיר עוף ואורז ג'ינג'י והאורז ועוף בתנור) וללכת הפעם על טעמים קצת יותר מעושנים.

נזכרתי במתכון שהכנתי בעבר עם קוביות חזה אווז, שעשו את כל ההבדל מעוד תבשיל טעים לתבשיל מעושן ומעניין. הוספתי לחגיגה גם עגבניות, עגבניות מיובשות קצוצות (שוס! משתלבות נפלא עם הטעם המעושן של חזה האווז הצלוי), גמבה, יין לבן ותבלינים (כולל פפריקה אדומה מעושנת), והתקבל תבשיל עשיר, ריחני ונפלא בניחוח ספרדי (ומכאן שמו 😀).

בנוסף, הייתי יצירתית במיוחד באותו ערב (קורה פעם ב 😀) והחלטתי לגוון את האורז הרגיל שלי באורז עגול, שהעניק לאורז מרקם של ריזוטו שספג לתוכו את כל הטעמים. תענוג.

משפחתי חפרה לתוך סיר הברזל החם, שהוגש ישירות לשולחן, וקולות ההנאה לא איחרו לבוא. ביס מהאורז העשיר והדחוס הספוג בכל הטעמים הנהדרים והעמוקים הללו, ותבינו בדיוק על מה אני מדברת.

מצרכים:

מצרכים לפרגיות ואורז מעושן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

10 פרגיות מנוקות

1/2 כוס חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות

1/3 כוס עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות

1 בצל גדול קצוץ

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

3 שיני שום כתושות

1/2 כוס יין לבן

1 פחית (400 גר') עגבניות קצוצות (עם הנוזלים)

1 ורבע כוסות אורז עגול (אפשר להמיר באורז אחר אם מעדיפים)

3 כוסות ציר עוף

1 כף שמן

1 כפית פפריקה אדומה מעושנת (אם אין, גם פפריקה מתוקה תעבוד)

1/2 כפית כמון

1 כפית פתיתי צ'ילי

1/2 כפית אבקת שום/שום גבישי

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בסיר גדול ורחב, שיכול בהמשך להיכנס לתנור, מחממים את השמן על להבה בינונית-גבוהה ומוסיפים את קוביות חזה האווז, מערבבים ומטגנים אותן עד שמשחימות ומוציאים לצלחת.

חזה אווז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוצאת חזה אווז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם יש צורך, מוסיפים עוד כף שמן לסיר, מוסיפים את הפרגיות בשכבה אחת, ו-"סוגרים" אותן כמה דקות מכל צד עד שמשחימות, כאשר תוך כדי מתבלים אותן משני הצדדים במלח, פלפל ופפריקה מעושנת (או אדומה). מעבירים את הפרגיות לצלחת.

פרגיות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תיבול פרגיות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
היפוך פרגיות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרגיות לצלחת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים תוך גירוד התחתית משאריות הפרגיות וחזה האווז, עד שמזהיב.

הוספת הבצל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בצל מטוגן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הפלפל והשום, מערבבים ומבשלים עד שהפלפל מתרכך.

הוספת פלפל ושום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את העגבניות המיובשות הקצוצות, הכמון, הצ'ילי היבש ואבקת השום ומערבבים.

הוספת עגבניות מיובשות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת תבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את היין הלבן ומערבבים עד שהוא כמעט לגמרי מתאייד ונשארים מעט נוזלים ממנו.

הוספת יין לבן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בישול יין לבן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחזירים את קוביות חזה האווז יחד עם העגבניות הקצוצות (והנוזלים שלהן), האורז וציר העוף ומערבבים היטב.

חזה אווז חוזר לסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת ציר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת אורז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משבצים את הפרגיות בתערובת האורז המתובלת, מחכים לרתיחה עדינה, מכסים ומכניסים לתנור ל-30 דקות. מסירים המכסה ואופים עוד 5 דקות נוספות.

שיבוץ פרגיות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הכנסה לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כף מהתבשיל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
7 תגובות
  1. ריטה הגב

    נראה מעולה !
    יש לך הערכה לגרמים לחזה אווז והעגבניות?
    ולדעתך אם אחליף את הציר במים זה יהרוס מדי או שלא נורא?
    תודה!

    • מיכל הגב

      היי ריטה- בהחלט מנה מעולה! שתהיה סלחנית כלפי מידות מדויקות. אני מעריכה שחצי כוס חזה אווז תהיה פחות מ 100 גר׳ חזה אווז חתוך לקוביות ושליש עוס עגבניות מיובשות קצוצות יהיו כ-50 גר בערך.. פשוט תקצצי קטן קטן עמה עגבניות קצוצות, יעשה פלאים. בהצלחה!

  2. עדינה הגב

    הי מיכל,
    הכנתי בסופש את הפרגיות בניחוח הספרדי ויצא מושלם. התענגנו כולנו. נפלא. תודה
    עדינה

  3. טלי הגב

    נראה נפלא, איפה משיגים חזה אווז מעושן? באתרי הסופרמרקטים לא מצאתי…

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן