שיפודי עוף עם אננס וחמאת בוטנים

אחד הפוסטים הראשונים שבער לי לעלות היה פוסט ה–"עוף במבה", שמספר על אותה מנה אהובה בביתי של עוף בחמאת בוטנים וסילאן.

השידוך של עוף עם חמאת בוטנים הוא אחד המוצלחים בעיניי (ובעיני 3/4 אסיה גם ). לכן, כאשר לפני כמה שבתות אכלתי את השיפודים המדהימים האלה בביתם של עומר ופילי (שפינקו בארוחה ספונטנית משובחת כל כך! שיתפתי אתכם כבר בחוויות מארוחה מפנקת אחרת אצלם בעבר) – כמעט והתעלפתי.

כבר סיפרתי לכם עד כמה אני אוהבת אננס (יש מי שלא?!), אז איך אפשר שלא להתאהב head over heels בשילוב האקסטטי של אננס + חמאת בוטנים + עוף???

וואו.

מיד לקחתי מפילי את המתכון (שמצאה אותו באתר אמריקאי ששמו Carlsbad Cravings) ותוך כמה ימים שיפודי עוף ואננס הוגשו אצלי לארוחת צהרים (לא מפתיע שבאותו יום גם אורן וגם חגי היו בסביבה ללאנץ' , נכון?).

המתכון שאני מביאה לכם היום כמעט נאמן למקור, בשילוב שינויים קלים שלי (כמו המרת אבקות עם הדבר האמיתי בחלק מהמקרים..).

השיפודים הללו יכולים להיות יציאה מעניינת ושונה ל – "על האש" הבא שלכם. אין אחד שיישאר אדיש אליהם. כמובן, שגם מחבת פסים ביתית תנפיק תוצאה ששווה ריור (כך עומר ופילי עשו, וכך גם אני).

בתכל'ס עניין השיפודים מגניב ומצטלם יפה, אך אם מתחשק לכם ללכת על הדרך הממש קלילה וזריזה אפשר לגמרי לוותר על שלב השיפודייה! (למרות שמאד אופנתי בימינו עם שיפודי אירופה ורעמסס שהחזירו את השיפודים לסטייל).

יאללה שנצא לדרך?

תאילנד ואינדונזיה ממש מעבר לפינה..

מצרכים:

מצרכים לעוף עם אננס

6-8 חזה עוף/כמות מקבילה של פילה עוף חתוכים לקוביות

  • אני השתמשתי ב-8 פרוסות דקות של חזה עוף-  חתכתי אותן לנתחים מוארכים שאותם שיפדתי מקופלים.
  • פילי ועומר בוורסיה שלהם השתמשו בפילה עוף – נראה לי עדיף.
  • כמובן שגם פרגיות עסיסיות יעשו עבודה נפלאה.
  • אם אתם רוצים להיות נאמנים למקור ומתכוונים לשפד, תזדקקו גם לשיפודי עץ. הכמות הזו הניבה 12 שיפודים.

1 אננס קלוף וחתוך לקוביות

  • אל תפחדו לקנות אננס שלם. קילוף הקליפה הקוצנית הרבה יותר פשוט משנראה.
  • כמובן שאפשר ללכת על האופציה היקרה אפילו יותר של אננס מקולף וחתוך של הירקנים. מפתיע, אך הפעם לא התעצלתי ובחרתי באופציה הראשונה.
  • רק תעשו לי טובה – אל תשתמשו באננס מקופסת שימורים. Big No No.

3 כפות שמן זית/חמניות

1/3 כוס חלב/נוזל קוקוס (שניהם יתאימו, אז לבחירתכם)

1/4 כוס קורנפלור

1/3 כוס חמאת בוטנים

למרינדה:

1/3 כוס מיץ אננס

1/3 כוס סויה

  • או 1/4 כוס סויה + כף רוטב דגים אסייתי (fish sauce), כפי שמכתיב המתכון המקורי. לא היה לי רוטב דגים, אז הגדלתי את כמות הסויה ועבד מצוין.

1/4 כוס סוכר חום כהה

1 כף מיץ ליים (או לימון)

1-2 כפיות רוטב סרירצ'ה

  • מי שלא מכיר את הבקבוק השקוף עם הפקק הירוק וציור התרנגול – It's about time.
  • זהו החריף האהוב עלינו כבר תקופה ארוכה. מקפיץ כל מנה: ביצים, פסטה, כריכים.. הכל!
  • אלא אם כן אתם לא אוהבי חריף – במקרה כזה תתעלמו מהשורות האחרונות.
  • אם אין בידיכם סרירצ'ה, השתמשו ברוטב צ'ילי חריף אחר.
  • היות וגם אלולו טרפה את השיפודים האלו לצהריים, השתמשתי הפעם בכפית אחת של הכתום אדום הזה.

1 כפית שום כתוש

1 כפית ג'ינג'ר מגורד (זוכרים את הטיפ לג'ינג'ר מגורד הזה?)

פלפל שחור טחון טרי

אופציונלי להגשה:

בוטנים כתושים ו/או בצל ירוק קצוץ.

הוראות הכנה:

ראשית מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה.

חומרי המרינדה

מרינדה מעורבבת

מעבירים לקערה את קוביות העוף, 1/4 כוס מהמרינדה המוכנה ואת השמן זית/חמניות ומערבבים היטב ככה שהרוטב יצפה את כל חלקי העוף. עוטפים ומכניסים למקרר לשעה לפחות (עד 4 שעות) לספיגת טעמים.

מרינדה על העוף

שמן זית על העוף

עוף במרינדה

גם את שארית המרינדה עוטפים ושומרים בקירור בינתיים.

אם בחרתם ללכת על גרסת השיפודים, תשרו אותם בכלי עם מים, על מנת שהשחלת העוף תלך יותר חלק.

בתום ההשריה, משחילים את קוביות העוף וקוביות האננס על השיפודים, כך שכל שיפוד יהיה מורכב מקוביות עוף ואננס לסירוגין (בערך 3 קוביות עוף ו-2 קוביות אננס פר שיפוד).

השיפודים מושחלים

כעת מעבירים את שארית המרינדה, בצירוף הקורנפלור וחלב הקוקוס, לסיר קטן ומבשלים על אש בינונית.

מרינדה על האש2

הוספת קוקוס וקורנפלור

מעורבב

בוחשים ומחכים לרתיחה. אחריה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כדקה.

מסירים מהאש ומערבבים פנימה את חמאת הבוטנים.

הוספת החמאת בוטנים לרוטב

רוטב מעורבב עם חמאת בוטנים

אם מתקבל מרקם סמיך מדי, מוסיפים עוד חלב קוקוס או מים. לעומת זאת, אם המרקם דליל מדי, בשלו, תוך כדי ערבוב, עוד קצת על האש (אני לא נדרשתי לאחד המהלכים הללו, יצא בול. מקווה שכך גם ייצא לכם).

טעמו את הרוטב ותקנו תיבול עם עוד חריף, ליים או סוכר, אם יש צורך (שוב, יצא בול).

בשעה טובה, הגענו לרגע המיוחל:

מחממים ומשמנים קלות מחבת פסים או מנגל.

מניחים את השיפודים על המחבת/מנגל ומשקים אותם (בעזרת כף) מהרוטב המשובח שהכנו.

שיפודים על המחבת

כעבור כ-5 דקות צלייה, לאחר שהשיפודים השחימו ונצרבו מפסי מחבת הפסים/גריל, הופכים אותם, שוב מתבלים ברוטב וצולים עוד כ-5 דקות.

רוטב נמזג על השיפודים

מעבירים את השיפודים לצלחת הגשה, מפזרים בצל ירוק קצוץ ו/או בוטנים קצוצים ומגישים מיד.

שיפודים מוכנים

מומלץ להגיש לצד ערימת אורז לבן, עליה שפכו מהרוטב שנותר לכם (הגישו אותו בקערה קטנה ותספרו את השניות עד שמתחסל).

צלחת מוכנה

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

 

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. ליבת הגב

    מיכלי
    את אלופה
    אני נהנת לקרוא את הכתיבה שלך הזורמת המצחיקה ושתמיד מעלה חיוך
    ובעיקר המתכונים הקלילים והמפרגנים לאימהות עסוקות
    (בחצי הכדור הדרומי)
    יישר כוח

  2. גילה הגב

    מיכל, כיף לקרוא את הכתיבה הקולחת והמשעשעת שלך השזורה עם מתכונים מיוחדים שמייד בא להכין. חגיגה.

  3. נירית הגב

    רבע כפית קורנפלור? אולי רבע כוס?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן