קציצות טונה אפויות

הרבה אימהות פונות אליי בתקופה האחרונה עם בקשה אחת זהה: לעלות לבלוג מתכונים נוספים שילדים אוהבים. גם להן, ולא פחות לילדיהן, נמאס מאותו תפריט שבלוני שחוזר על עצמו בלופ – אם לארוחת צהרים, ואם לארוחת ערב.

באחד מימי חול המועד הזמנתי חבורת חברות עם ילדיהן אלינו לסוכה לארוחת ערב מפנקת (אשתף אתכם בקרוב בעוד כמה מנות טעימות שנטרפו באותו מפגש, חלקן הוזמנו מראש על ידי חלק מהילדים..). בין יתר המנות, הכנו (הסו-שף מיקה ואני ) את הקציצות האלו. אחרי כמה אפיזודות קודמות של ניסוי וטעיה, אני שמחה לבשר לכם שהשגנו תוצאה מוצלחת ביותר – לילדים, ולא פחות – להורים (נראה לי שאפשר לומר כי התלהבות ההורים אפילו גברה על זאת של הילדים.. בכל זאת קציצות.. מה מלהיב בזה כאילו דה?!).

בעזרת כמה מצרכים שכנראה יש לכם גם ככה בבית, אתם יכולים ברגע זה להרים ארוחת ערב (וגם צהרים בעצם..) קלילה, טעימה ומזינה במעט מאד זמן ומאמץ. הדובדבן בקצפת: הקציצות אפויות ולא מטוגנות – עובדה שבאופן מפתיע, ממש לא פוגעת בטעם שלהן.

כמו במתכונים אחרים, אציין עבורכם אפשרויות גיוון, אשר חלקן הופכות את הקציצות, בכמה מהלכים פשוטים, ממש ל – grown up. הווריאציות רבות, אז כמו תמיד – לכו על מה שטעים וזמין לכם. יש כאן המון מקום לאלתורים.

באותה ארוחה בסוכה, הכנתי חצי מהקציצות עם תוספת פטרוזיליה קצוצה וחצי "נקיות" = "בלי ירוקים" בשפת ילדים . שני הסוגים נחטפו בצ'יק.

הראשונה שסיפרה לי על טריק קציצות הטונה, כבר לפני שנים, הייתה דנוני חברתי החיפאית האלופה (שהתבססה על המתכון של ניקי ב). אני זוכרת שתחילה חשבתי כי מדובר במתכון קצת מוזר.. טונה מקופסא אפויה בתנור? מממ…next please..אך אז נזכרתי שאחד הטוסטים האהובים עליי בעולם הוא All American Tuna Melt (פשוט הניחו גבינה צהובה וטונה בתוך הטוסט שלכם פעם הבאה והכניסו לקווצ'וץ'.. אל תעשו פרצוף נגעל – מבטיחה שתודו לי ).

אז החלטתי לתת צ'אנס לקציצות השנויות במחלוקת האלו. בדקתי מתכונים שונים.. הוספתי, הורדתי.. וכפי שמעידה הצלחת שהתרוקנה ראשונה .. יצא טעים!

(וכן נטשה חברתי היקרה והמודאגת – אפילו את לא תצליחי להרוס אותן )

מצרכים:

מצרכים לקציצות טונה

3 קופסאות טונה בשמן בשימורים, מסוננות היטב

  • אם אין בידיכם טונה בשמן אלא רק טונה במים, הוסיפו כף שמן לתערובת.

5 כפות פירורי לחם

2 ביצים

2 כפות קטשופ גדושות

1 שן שום כתושה

1 כף מיץ לימון טרי

1 בצל גדול (או 2 בינוניים) קצוץ

  • 2/3 מהילדים שלי לא מוכנים לגעת במאכל שניתן למצוא בו עקבות של קוביות בצל.
  • הטריק שלי כדי להתגבר על מכשול זה הוא המג'ימיקס המהולל: אני חותכת את הבצל לרבעים ומכניסה אותו לכמה סיבובים בודדים במעבד מזון עד שהופך לנקודות בצל קטנטנות וחביבות, אשר מעניקות טעם רב אך אינן משאירות עדויות נוספות..
  • אם אתם מנסים שיטה זו – שימו לב לא להפוך את הבצל למרק ולחדול את עבודת מעבד המזון בזמן.
  • אני משתמשת בשיטה זו גם בקציצות בקר רגילות, בולונז וכדומה..
  • פלוס נוסף על הדרך: טריק זה גם חוסך הרבה דמעות של אמא .

מעט שמן חמניות/קנולה לטיגון הבצל

מלח, פלפל

תוספות אופציונאליות:

צרור עלי פטרוזיליה קצוצים

כף חרדל משובח

כמה טיפות טבסקו

פרמזן מגורד

זסט לימון

קישוא/גזר מגורר

הוראות הכנה:

מדליקים את התנור על חום של 180 מעלות.

ראשית, מטגנים את הבצל עם השמן במחבת למשך כמה דקות עד שנהיה שקוף ומריח נפלא.

  • אל תתעצלו.
  • מדובר בעוד מעט זמן הכנה ששווה את המאמץ.

בצל מטוגן

בזמן שהבצל מיטגן לו, מכניסים לקערה גדולה את כל שאר המרכיבים ומערבבים.

  • אם בחרתם לשלב גם תוספת אחת או יותר (פטרוזיליה, חרדל, טבסקו וכו..) – עכשיו זה הזמן.
  • אני כאמור הכנתי חצי מהקציצות עם פטרוזיליה קצוצה, לכן הוספתי אותה לתערובת רק לאחר הכנת חצי מכמות הקציצות.

המרכיבים מחכים לבצל

מעורבב ללא בצל

מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.

הוספת הבצל

תערובת מעורבבת

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ובעזרת ידיים נקיות ורטובות יוצרים קציצות מתערובת הטונה. מניחים את הקציצות על תבנית התנור ונותנים להן מעיכה קלה על מנת שיהיו מעט שטוחות (יצאו לי 23 קציצות, אם לדייק ).

קציצות לפני כניסתן לתנור

מכניסים את הקציצות לתנור החם ל-10 דקות, הופכים אותן ואופים עוד 10 דקות נוספות.

קציצות בתנור2

מוציאים ומגישים.

הקציצות מוכנות

הקציצות מוגשות

קציצות טונה אפויות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
  1. כמובן שהקציצות ייצאו לא פחות טעימות (וכנראה אפילו יותר..) אם תטגנו אותן במקום לאפות.
  2. אם אתם קצרים בזמן ובסבלנות, ומוכנים להבליג הפעם על הדיון הבריאותי של אפייה מול טיגון – הוציאו מחבתות.
  3. הקציצות נפלאות בליווי גבינות כמו גבינה לבנה, שמנת חמוצה מתובלת ועוד.
  4. כרגיל, ילדים יותר מישמחו לתבול אותן בקטשופ..
  5. הקציצות נשמרות במקרר (וגם מתאימות להקפאה) וטעימות גם קרות. מדובר באחלה תוספת לתיק האוכל של הילדים.
  6. כפי שפירטתי למעלה, יש הרבה אפשרויות לגיוון הקציצות, כמו הוספת ירקות מגורדים/טאץ' חריף/ירק ועוד.. אשמח אם תשתפו אותי בשילוב האהוב עליכם..

בתיאבון!

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
10 תגובות
  1. נטע כהן הגב

    אתמול הכנתי בערב…. יואוו…נחטף בכמה דקות …לגמרי נכנס לתפריט הביתי 🙂

  2. ציבי הגב

    הכנתי. הצלחה !!

  3. לאה הגב

    הכנתי עם גזר מגורד- יצא מעולה! תוהה איך יצא אם אשים קוואקר במקום פירורי לחם..

  4. אבי הגב

    מיכל היי
    עשיתי עכשיו את המתכון ויצא מעולה. המבחן האמיתי של הטף ממתין. תודה רבה. אגב שמתי רכז עגבניות במקום קטשופ

  5. Shira Barazani הגב

    היי, כמה זמן הקציצות מחזיקות במקרר ?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן