צ'ילי קון קרנה

לא זוכרת אם יצא לי כבר לספר לכם אבל אני מאד אוהבת אוכל מקסיקני.

האמת היא שאני ממש "ילדה" בתחום לעומת אחי הקטן שהוא מאסטר במקסיקניות (זה לא נשמע כמו שהתכוונתי..), אחרי שנות מגורים רבות בניו יורק. אם תשאלו אותו, צ'ילי קון קרנה הוא בכלל לא מאכל מקסיקני, אלא המצאה אמריקאית, אבל לא אכנס לדיון הזה, אנחנו הרי לא בשיעור היסטוריה כאן, נכון? ובנוסף, מה זה משנה? העיקר שמדובר במנה טעימה וקלה להכנה בטירוף!

ההכנה של הצ'ילי מאד דומה להכנה של רוטב בולונז, רק בתוספת כמה אלמנטים שונים – בעיקר שעועית.

כבר זמן מה שבכוונתי לכתוב לכם פוסט "ארוחה מקסיקנית" ואני לא מגיעה לזה.. לכן נטפטף את הארוחה הזו טיפין טיפין. אני מאד אוהבת לארח Mexican Style –  גם קלי קלות וגם תמיד קוצר ים מחמאות. אני מכינה סיר צ'ילי, מחבת רצועות עוף מוקפצות עם פלפלים ובצלים, קערת גוואקמולי (הום מייד בלבד), קערת סלסה (קנויה טוב), קערת שמנת חמוצה, נאצ'וס, טורטיות ואם אני במוד מפנק אז גם הום מייד מרגריטות (שניה וחצי בבלנדר). לתפריט הזה אפשר להוסיף עוד אופציות רבות כמו קלחי תירס מתובלים (או לא) חרוכים על מחבת פסים או פלפלים חריפים על האש (חלפניו אם רוצים לדייק).

באחת מהשבתות בה הכנתי ארוחה בסגנון, רוני הציעה "להוריד" ממני את הכנת הצ'ילי, ולסגור את הפינה הזו בתפריט. התגברתי לרגע על הקונטרול פריק שבי וזרמתי איתה. תשמעו – הצ'ילי שלה היה כל כך משובח (שהוא בעצם של שרה, אמא שלה, דרך אגב..) שהחלטתי מיד לאמצו (במיוחד לאחר שגיליתי את כל קיצורי הדרך בו לעומת הצ'ילי שנהגתי להכין עד אז).

בין אם הוא מגולגל עם תוספות נוספות בטורטייה קלויה או מונח על ערימת אורז, מדובר במנה משביעה, עשירה וטעימה. בנוסף, אם ממתנים את החריפות, תתפלאו לגלות כמה הצ'ילי אהוב על ילדים! נסו ותראו..

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

500-600 גרם בשר בקר טרי טחון בטמפרטורת החדר

  • אתם יודעים שבשר בקר יש להכין כשהוא בטמפרטורת החדר ואף פעם לא כשהוא קר ישירות מהמקרר, נכון? חוק זה נכון לא רק לגבי סטייקים ונתחי בקר בתנור (אז זה קריטי), אלא גם בהכנת תבשילים עם בשר טחון, אחרת יתכווץ יתר על המידה ויגיר את כל נוזליו.

פלפל אדום (גמבה) קצוץ לקוביות קטנות

שני בצלים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות

2 שיני שום כתושות

2 קופסאות שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות

1 רסק עגבניות קטן

2-3 כפות שמן חמניות (או קנולה/זית אם אין)

כמה עלי דפנה (לא נורא אם אין)

1/2 כפית כמון

1/2 כפית אורגנו יבש

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/4 כפית פתיתי צ'ילי יבש (תוספת שלי)

  • תרגישו חופשי להוסיף עוד פפריקה חריפה ופתיתי צ'ילי בהתאם למידת החריפות הרצויה. כשאני רוצה שילדיי יאכלו מהצ'ילי, איני מוסיפה מעבר למידות הכתובות.

מלח, פלפל

אופציונלי לאוהבי חריף (תוספת שלי): פלפל ירוק חריף קצוץ קטן

תוספות מומלצות:

אורז לבן

או

טורטיה, גוואקמולי ושמנת חמוצה (למי שאוכל בשר וחלב)

הוראות הכנה:

בסיר רחב ועמוק מחממים את השמן.

כשהשמן חם, מטגנים על אש בינונית את הבצלים עד שנהיים שקופים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים לבצלים השקופים את השום הכתוש, הגמבה הקצוצה, ואם הלכתם על האופציה החריפה – גם את הפלפל החריף הקצוץ. מערבבים מדי פעם למשך כ-2 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים טוב בעזרת כף עץ, כך שמפוררים אותו תוך כדי, עד שהוא משנה את צבעו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מצרפים לסיר את השעועית הלבנה ברוטב ואת רסק העגבניות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים ומוסיפים את כל התבלינים: עלי דפנה, כמון, אורגנו, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, צ'ילי יבש, מלח ופלפל. מערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כאשר התבשיל מבעבע, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ- 25 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אני ממליצה לאכול חם על ערימת אורז לבן או בתוך טורטייה בליווי גוואקמולי ושמנת חמוצה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
  1. לפני מילוי הטורטייה, יש להרטיבה בכמה טיפות מים ולחמם אותה על מחבת חמה כ-20 שניות על כל צד. עושה את כל ההבדל.
  2. אצלי אוהבים גוואקמולי הכי פשוט ללא תוספות: אבוקדו טרי וטעים (אם הוא לא טעים לכם נטורל, תוותרו מראש) מעוך גס עם מזלג בתוספת לימון ומלח. סה טו.
  3. אם עושים גוואקמולי ל"גדולים", תשקיעו עוד קצת והוסיפו בצל אדום קצוץ קטן, כוסברה טרייה קצוצה, עגבנייה קשיחה קצוצה ופלפל חריף קצוץ קטן קטן (אופציונאלי לאוהבי החריף).
  4. עד הפוסט המקסיקני הבא..

Adios Amigos

מיכל

נ.ב – ביקרתי פה ב-9/12/20 ושדרתי קצת את התמונות.

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

כוסות יין חם

קופצת ליין

אוקיי הנה אני צוללת! איך פותחים את הפוסט הראשון של

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. חן הגב

    הי מיכל
    אני ממליצה להשתמש בשעועית מקופסה של היינץ – זו שעועית קטנה ומדהימה בטעם שלה לעומת כל השאר
    תודה על המתכונים הנפלאים
    חן

    • מיכל הגב

      הי חן,
      תודה!
      לגמרי מסכימה איתך! השעועית של היינץ הרבה יותר טובה, במקרה באותו יום לא היה אותה..
      אספר לך שהסיר בכל זאת נזלל

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן