פשטידת קישואים נפלאה (שהופכת במהירות לפשטידת בצל)

הפשטידה הבאה היא אחת הקלות והמוצלחות – מכינים אותה צ'יק צ'אק, בקערה אחת, וכעבור שעה וקצת נהנים בלי רגשות אשם (רק 1/3 כוס שמן זית על פשטידה גדולה) מפשטידת קישואים נימוחה ונפלאה.

את המתכון מירי'לה האהובה נתנה לי כבר לפני שנים רבות ומאז אני חוזרת אליו מדי פעם, אך לא מספיק האמת.

הפשטידה אינה חלבית, כך שמתאימה לי כמו כפפה ליד כשאני מחפשת אלטרנטיבות למאותגרי הלקטוז או שונאי הגבינות שבחבורה. בנוסף, כבר זמן מה שאני מקבלת בקשות (בעיקר לאחר פרסום קיש הבצל ופשטידת החצילים) להעלות פשטידת פרווה מצוינת – אז הנה חברים היא בהחלט הגיעה.

שוס כיפי בפשטידה זו הוא שבשינוי קטן אחד היא הופכת לפשטידת בצל נפלאה גם כן. אם כן, הבנתם נכון, יש לנו כאן שתי פשטידות במחיר אחד (או בפוסט אחד במקרה שלנו 😀): בכדי להפוך את הפשטידה לפשטידת בצל מוצלחת לא פחות, פשוט המירו את חמשת הקישואים המגוררים בחמישה בצלים קצוצים לקוביות בינוניות. חוץ מזה, ממשיכים עם כל שאר המצרכים וההוראות בדיוק אותו דבר.

מצרכים:

מצרכים לפשטידת קישואים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

5 קישואים מגוררים (בפומפייה/מעבד מזון) ומסוננים מנוזלים

4 ביצים

1 שקית אבקת אפייה

1/3 כוס שמן זית

2/3 כוס מים

1 ורבע כוסות קמח

1/3 כוס פירורי לחם

1 כפית גדושה מלח

1/3 כפית פלפל לבן

1/3 כפית כמון

1/3 כפית כורכום

קמצוץ אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים בקערה גדולה את הקישואים המסוננים יחד הביצים, אבקת האפייה, שמן הזית, המים והתבלינים.

לפני ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת הקמח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הקמח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משמנים תבנית פיירקס/קרמיקה גדולה (אני השתמשתי בתבנית בגודל 23 *33) ומעבירים אליה את הבלילה.

העברת בלילה לתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים את פירורי הלחם באופן אחיד מעל הפשטידה ואופים כשעה ורבע עד שפני הפשטידה משחימים.

פיזור פירורי לחם מעל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הפשטידה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת פשטידה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
20 תגובות
  1. מוריס חיוט הגב

    שלום לך ותודה על המתכונים.
    כשאת אומרת כוס קמח האם תוכלי לאמר במשקל כמה זה. כנ״ל שליש כוס שמן
    אודה לך מאוד אם תוכלי לענות
    בתודה מראש
    מוריס חיוט

    • מיכל הגב

      שלום מוריס, אני משתמשת בכוסות מדידה- כך שממלאת את כוס המדידה (של 240 מל) עד סופה ומיישרת. באותו אופן יש לי כוסות מדידה של חצי/רבע/שליש/שמינית כוס. ממליצה לרכוש- מאד נוח לאפיה ובישול.

  2. רוני הגב

    היי מיכל,
    האם ניתן לוותר על פירורי הלחם מעל?

    • מיכל הגב

      היי רוני, בטח שאפשר- הם מוסיפים פריכות כיפית מלמעלה אבל ממש לא חובה.. שיהיה בהצלחה

  3. שלי הגב

    היי

    מה גודל התבנית?

    תודה!

  4. אסנת הגב

    האם אפשר שלא לסחוט את הקישורים ולא להוסיף מים?

  5. זואי הגב

    אם סוחטים את הנוזלים מהקישואים אז למה בעצם מוסיפים מים מנגד?

  6. זואי הגב

    לא הספקתי לצלם, חוסלה! תודה

  7. יעל סדן הגב

    האם ניתן להחליף לקמח מלא?

  8. נועה אלדר זכאי הגב

    היי,תודה על המתכונים.עשיתי את פשטידת הבצל ויצא נחמד,לא יותר מזה.אנסה את גרסת הקישואים.

  9. סוזי הגב

    מיכל פשטידת ההקישואים ממש מוצלחת (כמו שאר המתכונים שלך) יחד עם הקראמבל פטריות המעולה נעלמו מהשולחן בין רגע. תודה רבה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן