פשטידת אטריות ובשר

על המנה הזו אני שומעת מרוני זה זמן מה. אותה סבתא מצרית אהובה שלה, שהביאה לנו את  המג'דרה המעולה, היא שאחראית גם על פשטידה נפלאה זו.

למרות שממש לא מדובר במנה לקטנטנים, הכרתי את הפשטידה הזו לראשונה דווקא דרך בן-בן הקטן וההורס של רוני וזיו, בררן אוכל מדופלם, שדווקא את פשטידת הפסטה ובשר הסופר מתובלת של סבתא רבתא שלו (אותה מכינה באופן קבוע גם סבתו שרה – מעוגת השוקולד המושלמת הזו) הוא מוכן לאכול תמיד.

האמת, שלאחר שאפיתי אותה לראשונה, גם ילדיי זללו קוביות של פשטידת פסטה חתוכה לביסים. עם זאת, שני הקטנים שלי התלוננו מדי פעם שקצת חריף להם ונזקקו לכוס מים ליד. שלא תבינו לא נכון, שניהם המשיכו לאכול ואף ביקשו תוספות (ואלי כמובן גם טבלה פה ושם בקטשופ 😀), אך החריפות של הפפריקה החריפה יחד עם הפלפל השחור הורגשה. אם אתם רוצים מראש למתן את מד החריפות, אני ממליצה להמיר את כפית הפפריקה החריפה בחצי כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית פפריקה חריפה ואולי גם להוריד מעט מהפלפל השחור. בעיניי, הפשטידה נפלאה בדיוק כך.

שימו לב שבפשטידה יש מעין רביכה, אך אל תתבלבלו לחשוב שמדובר ברביכה חלבית (כמו שהייתה לנו בלזניה הנפלאה של מאיוש או בפשטידת הפסטה התרד והגבינות של אמי למשל). הפעם מדובר בתערובת של שמן חם, קמח, מים רותחים/ציר עוף וביצים אשר עושה נפלאות לפשטידה ובעצם מאחדת ומגבשת אותה, כאשר מתערבבת עם הבשר המתובל. תאמינו לי כשאני אומרת, כדאי לכם מאד לנסות.

בנוסף, במתכון המקורי יש להוסיף לרביכה שתי כוסות מים רותחים מעורבבות עם כף אבקת מרק עוף. אני המרתי לכוס מים רותחים יחד עם כוס ציר עוף שהיה לי במקפיא. ניתן גם לוותר לגמרי ולהוסיף רק 2 כוסות מים רותחים, לשיקולכם.

שימו לב שלפי אמה של רוני ניתן להקפיא את הפשטידה ממש לפני האפייה. כך שכשבאים אורחים כל שיש לכם לעשות הוא להפשיר, לחמם ולהגיש. לצד מטבוחה טובה וסלט ירקות, מדובר בארוחה נפלאה.

אצל משפחתה של רוני אוכלים את הפשטידה כמנה ראשונה בארוחות משפחתיות. בנוסף, הם נוהגים להגיש בפסח פשטידה דומה, בה מצות לוקחות את תפקידה של הפסטה.. נשמע מעניין, נכון? מבטיחה לעדכן פרטים של פשטידה זו לקראת פסח הבא.

מצרכים:

מצרכים לפשטידת פסטה ובשר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

תבנית פיירקס גדולה/ 2 תבניות עגולות בקוטר 26

חבילת פסטה טליאטלה (500 גר')

500 גר' בשר בקר טחון

1 בצל גדול לבן קצוץ דק דק

1/2 כפית כורכום

1 כפית שטוחה פפריקה חריפה

1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון

1 כפית גדושה מלח

1/4 כפית אגוז מוסקט

3 כפות שמן חמניות/קנולה/תירס

1/4 כוס מים

לרביכה:

3/4 כוס שמן חמניות/קנולה/תירס

3 כפות גדושות קמח

2 כוסות מים רותחים/1 כוס מים רותחים + 1 כוס ציר עוף/ 2 כוסות מים רותחים מעורבבות עם כף אבקת מרק עוף

3 ביצים L

הוראות הכנה:

מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים לפי הוראות היצרן (עד שאל דנטה).

במקביל, במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שזהוב-שחום.

טיגון הבצל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים ומפוררים אותו, תוך כדי ערבוב, עד שמשנה את צבעו.

הוספת הבשר הטחון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את המים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.

הוספת המים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים בכורכום, פפריקה חריפה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל, מערבבים, מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש.

הוספת תבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכינים את הרביכה:

מחממים את השמן בסיר בינוני וכשמתחמם מוסיפים את הקמח ומערבבים ללא הפסקה עם כף עץ עד שאין יותר גבשושים.

הוספת קמח לשמן חם
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קמח ושמן מאוחד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את שתי כוסות הנוזלים וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד שמתקבלת עיסה סמיכה.

הוספת נוזלים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
רביכה סמיכה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסירים מהאש ומוסיפים את שלושת הביצים, תוך כדי ערבוב התערובת ללא הרף.

הוספת הביצים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את תערובת הבשר לרביכה ומערבבים היטב.

רביכה לבשר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בשר ורביכה מעורבב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משאירים בצד 1/3 מהתערובת ואת השאר מערבבים היטב עם הפסטה המבושלת (הכי טוב עם הידיים אם התקררו מספיק).

שליש מהתערובת בצד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פסטה ובשר מתערבבים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הפסטה לתבנית ומורחים את ה-1/3 שהותרנו בצד מעליה, כמו קרם.

מריחת בשר על פסטה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
נכנס לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים כ-40 דקות או עד שהפשטידה משחימה.

הפשטידה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חתיכה על רקע הפשטידה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
לצד מלפפון חמוץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
12 תגובות
  1. ציבי הגב

    נראה מעולה.

  2. Gila levi הגב

    הייתי מוסיפה חופן פטרוזליה קצוצה דק
    גזר מגורר, פלפלים ירוק, ואדום,קצוץ דק
    עוד בצל ,ועוד פטריות טריות 5 – 7 קצוצות דק

  3. ציבי הגב

    יצא מעולה. נימוח ועסיסי ונטרף על ידי כו-לם.

  4. שרית הגב

    אחד המאכלים המנחמים שלנו בבית, מתאים לזמנים האלו.
    בדיוק יצא מהתנור.

    • מיכל הגב

      הי שרית, כיף לי מאד לשמוע! תודה על השיתוף.. בדיוק אכלנו אותה בסופש האחרון- אהובה על כולם הפשטידה הנפלאה הזו!

  5. קרן הגב

    היי,
    הפשטידה יצאה ממש מעולה! חוסלה במהירות…
    הכנתי עם ציר בשר שבמקרה היה לי במקפיא.
    לא יודעת אם זה בגלל הציר, אבל לטעמי היה קצת יותר מדי שמנוני, ובפעם הבאה אשים קצת פחות שמן.
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, ולטעמי יכול לעזור אם הכמויות במתכון יהיו צמודות להוראות ההכנה, כי האופן בו המתכון מוצג כרגע מחייב לגלול כל הזמן למעלה ולמטה בין הכמויות לבין ההוראות.
    תודה רבה 🙂

    • מיכל הגב

      הי קרן,
      שמחה שאהבת את הפשטידה! להכין עם ציר בקר נשמע פצצה. לוקחת לתשומת ליבי את ההערה שלך.. תודה!!

  6. נעמי הגב

    היי מיכל: לא ברור לי נושא ההקפאה.
    בהסבר המקדים כתוב:
    "ניתן להקפיא את הפשטידה ממש לפני האפייה. כך שכשבאים אורחים כל שיש לכם לעשות הוא להפשיר, לחמם ולהגיש."
    אז… להקפיא לפני או אחרי האפייה?
    תודה על המתכונים המוצלחים שלך!!!!
    נעמי

    • מיכל הגב

      היי נעמי, הכוונה להקפיא לפני האפייה ואז כל שנותר לעשות הוא להפשיר מעט, לאפות ולהגיש.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן