פרפה חלבה

באחת הגיחות האחרונות לסופר השכונתי, סחבתי איתי את יונתוש שלי, שזיהה מרחוק על אחד המדפים קופסה של חלבה מוקצפת (או "שערות חלבה" כפי שאנחנו קוראים להן אצלנו בבית) וביקש להוסיף אותה לעגלה. זרמתי איתו, הרי שערות חלבה עדיפות על רוב הממתקים האחרים שקרצו לו באותו סיבוב, ותכלס גם אני נהנית לנשנש אותן בידיים דביקות כשמתחשק לי איזה ביס מתוק.

פאסט פורוורד כמה ערבים קדימה, ארוחת ערב שישי משפחתית, סיר העוף עם האורז הג'ינג'י היה כבר על הכיריים, פאי הרועים (שאוטוטו גם יהיה פה) בתנור ונשאלה השאלה – אוקיי מיכל ומה לקינוח? פתחתי את הארון וקופסת החלבה של יונתוש מיד קרצה לי. חשבתי לעצמי: מה אם אכין את פרפה האוראו המצוין, רק שבמקום אוראו אשלב את שערות החלבה האהובות עלינו? ואחר כך גם אקשט איתן ועם סילאן מעל, למען הוואסח (בדומה לסאנדי הים תיכוני הקליל, בן דוד של הפרפה שכבר אציג בפניכם).

פחית החלב המרוכז, שתמיד נמצאת בסטנד ביי אצלי במזווה (עבור פאי הלימון או מקפא האוראו למשל) נקראה לדגל, השמנת המתוקה הוצאה מהמקרר ותוך 10 דקות הקינוח כבר נכנס למקפיא.

כל שנשאר לעשות הוא להוציא את המקפא מהמקרר כמה שעות לאחר מכן, לפזר מעט שערות חלבה מעל, לזלף סילאן בנונשלנט ולהגיש מיד. האורחים יתלהבו כאילו עמלתם שעות במטבח כאשר בעצם, אנחנו יודעים, שבדיוק ההיפך הוא הנכון.

הפעם הכנתי את פרפה החלבה בתבנית אינגליש קייק, אך באותו אופן ניתן להכין גם מנות אישיות של פרפה – פשוט הקפיאו את התערובת בתבנית מאפינס.

מצרכים:

מצרכים לפרפה חלבה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

למקפא:

2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל כל אחד)

2 כוסות דחוסות שערות חלבה (יש לזה עוד שם – חלבה מוקצפת)

חצי כוס חלב מרוכז

לקישוט מעל (חובה):

עוד שערות חלבה

סילאן

הוראות הכנה:

שופכים את 2 מיכלי השמנת לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

קצפת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים פנימה, במהירות איטית, את החלב הממותק, רק עד שנטמע בקצפת.

חלב ממותק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת לקקן, מקפלים פנימה את שערות החלבה.

קיפול שערות החלבה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד, עוטפים בניילון נצמד/רדיד אלומיניום ומשגרים לכמה שעות טובות/ימים למקפיא.

מעבירים לתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בדרך למקפיא
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעת ההגשה מחלצים את המקפא מהתבנית, מקשטים בשערות חלבה נוספות מעל, מזלפים סילאן בנדיבות ומגישים מיד.

מקפא קפוא
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הפוך עם שערות חלבה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
זילוף סילאן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת פרפה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

 

 

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צזיקי

כפי שיצא לי לספר לכם כבר בעבר (למשל כאן וכאן),

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. רוני הגב

    הי,

    אפשר להחליף את החלב המרוכז בגבינת מסקרפונה. יוצא גם מעולה!

  2. שרון הגב

    הכנתי היום לפסח שני את פרפה החלבה, היה הצלחה מסחררת! עקפתי את שאר העוגות שהיו שם בסיבוב…כולם רצו את המתכון!
    קל מאוד להכנה, שווה ביותר!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן