סלט החיטה של נטלי

מתלבטים איזה סלט להכין ל- "על האש" ביום העצמאות?

מועמד שווה במיוחד נמצא במרחק כמה מילים מכם..

מדובר בסלט החיטה של נטלי חברתי האהובה. הסלט הזה כל כך מזוהה איתה, שגם כשלפעמים  ממש מתחשק לה לגוון ולהביא למפגש חברתי מנה אחרת, הקהל פשוט לא מוותר לה ומתעקש לקבל את מנת הדגל שלה (האמת שגם האורז הפרסי שלה הוא שם דבר.. יום יבוא וגם הוא יעלה פה).

המנה הזו מתקבלת בברכה בכל שולחן, לא משנה מהי הארוחה (בשרית/חלבית, יום יומית/חגיגית) ומהי העונה. בנוסף, זהו לא סלט "פר אקסלנס" אלא יותר תוספת שהיא בין סלט לפחמימה (בכל זאת המרכיב המרכזי בו הוא חיטה..).

שילוב המרכיבים בסלט הוא כל כך מדויק ונכון – יש הכל מהכל: גם מתיקות, גם מליחות, גם קראנץ', גם ירק טרי..name it – u got it.

את המנה הזו הכנתי לפיקניק בנות שערכנו בשבת האחרונה (לכבוד יום הולדתה העגול של עדידס היקרה), שם כולן אישרו פה אחד, שהוא מנצח (לאותו פיקניק הכנתי גם "סלט שכבות" מוצלח מאד, אותו התחייבתי לעלות פה בהקדם).

מזהירה מראש: זה לא אחד מאותם סלטים שמכינים צ'יק צ'ק בכמה דקות משום שיש כאן תהליך של השריה (שלא דורשת שום מאמץ, אלא זמן). אך מהרגע שעברתם את "מכשול" ההשריה, ההכנה מסתיימת תוך דקות בודדות.

אז שניגש לעניינים?

מצרכים:

מצרכים לסלט חיטה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

לסלט:

חבילת חיטה (500 גרם)

2 פלפלים אדומים (גמבות) חתוכים לקוביות קטנות

2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות

צרור בצל ירוק קצוץ לעיגולים קטנים (החלק הלבן ומעט מהחלק הירוק הצמוד לו בלבד)

מלוא החופן חמוציות ללא תוספת סוכר

מלוא החופן קשיו טבעי (לא קלוי ולא מומלח)

לרוטב:

8 כפות רוטב סויה

5 כפות מיץ לימון סחוט טרי

3 כפות דבש

  • אתם מוזמנים להפוך את המנה לטבעונית עם החלפת הדבש לסילאן.

1/3 כוס שמן קנולה

אופציונלי:

1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

הוראות הכנה:

שופכים את החיטה לקערה, מכסים במי ברז ומשרים לשש שעות (כלומר – פשוט מניחים את הקערה על השיש וממשיכים בעיסוקכם).

חיטה בהשריה

בתום ההשריה, מסננים את החיטה, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים על להבה בינונית למשך חצי שעה (שימו לב שלא ממליחים את המים). מסננים שוב.

  • אני השריתי את החיטה יום לפני, בישלתי אותה בערב בתום ההשריה והכנסתי את החיטה המבושלת ללילה למקרר. כך למחרת נותר לי רק להרכיב את הסלט – קלי קלולס כמו שמיקה בתי אומרת .

חיטה מושרית לסיר

חיטה מתבשלת

חיטה מבושלת

שוברים גס את אגוזי הקשיו עם הידיים (אפשר גם עם פטיש שניצלים אבל שימו לב לא לרסק אותם יותר מדי) וקולים על מחבת (ללא תוספת שמן) למשך כ-2 דקות, כאשר מדי פעם מערבבים שלא יישרפו.

מכניסים את כל חומרי הרוטב לקערה קטנה ומערבבים עד שמתאחדים (אני הכנתי ללא תוספת של המיץ תפוזים ויצא מעולה).

הרוטב

לתוך קערת ההגשה מכניסים את החיטה, קוביות הפלפלים, הבצל הירוק הקצוץ, החמוציות ואגוזי הקשיו הקלויים.

שופכים עליהם את הרוטב ומערבבים היטב.

לפני הערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שכבות
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
מזיגת הרוטב
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

זהו.  הצלחה מובטחת.

המנה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
  1. הסלט טעים גם קר מהמקרר וגם בטמפרטורת החדר.
  2. יש הגורסים שהוא אפילו יותר טעים למחרת.
  3. אני מכירה גם גרסה דומה לסלט הזה, בה קולים את הפלפלים על מחבת עם מעט שמן זית לפני הוספתם לחיטה. מוזמנים לנסות ולדווח .

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. Malki ganor הגב

    רעיון לגוון: לטגן את שלושת צבעי הפלפלים ולהוסיף מעט פלפל ירוק חריף שמוסיף עוקצנות לסלט.
    הבלוג שלך מהמםםםםם

    • מיכל הגב

      תודה!!
      את אופציית טיגון הפלפלים מכירה אבל להכניס עוקצנות של פלפל חריף באמת עוד לא ניסיתי – וכל כך מתבקש! תודה על הטיפ..

  2. נטלי הגב

    ואו, ואו ואו….
    השתמשתי בגריסיי שיבולת שועל שנראים מאוד דומים לחיטה ובנוסף שמתי שמן שומשום במקום שמן קנולה
    נהדר! פשוט נהדר!
    וזו ההזדמנות כאן להודות לך על מתכונים נפלאים ובאמת מוצלחים
    חג עצמאות שמח 🙂

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן