סלט גזר פיקנטי

סלט הגזר של דודתי, כל כך "Juicy" (מילה שלה 😀) ורענן, שאין שולחן שלא מקפיץ, או ארוחה שלא מקליל.

מדובר בסלט גזר מפוצץ בטעם של ירק ולימון עם בעיטה נפלאה של פלפל חריף קצוץ קטן קטן וגם קצת שום כמובן.

חשוב לא להיות קמצנים עם השמן, הלימון והתיבול ולתת לו לשבת כמה שעות טובות במקרר לפני ההגשה – שיהיה רטוב ועסיסי.

כן, כן הבנתם בין השורות – מדובר באותן מנות שעושים עליהן וי כמה שעות לפני הארוחה, וכל שנותר הוא להוציאן מהמקרר, להוריד את הניילון ולהגיש. הכי כיף.

אם כן, אני גאה לצרף את סלט הגזר (או גייזר כפי שסבא מישה שלי היה אומר 😀) הפיקנטי הנ"ל לארכיון הסלטים המכובד של הבלוג (כן, את זה הבנתם שלא בין השורות.. הייתה פה איזו טפיחה קטנה על השכם 😉) לצד בן דודו – סלט הגזר הג'ינג'י המתקתק והאהוב הזה.

לפני שנתחיל, שימו לב שיש אופציה ללכת על כוסברה או פטרוזיליה, בהתאם להעדפותיכם. למשל עבור סבתי, האלרגית לכוסברה (לא באמת, כן?) דודתי מכינה את הסלט אך ורק עם פטרוזיליה, אני דווקא הלכתי על כוסברה. כמובן שאפשר לשלב גם וגם.

מצרכים:

מצרכים לסלט גזר פיקנטי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 חבילת גזרים (כ-10) מקולפים ומגוררים עם הדיסקית הקטנה במעבד מזון

  • למי שאין מעבד מזון, היכונו לאימון ידיים עם הפומפייה 😀.
  • כפי שסיפרתי לכם בסלט גזר הג'ינג'י, יש גם את האופציה הסופר-עצלנית של לקנות גזר מגורר בסופר (ליד החסות השטופות).

1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים, קצוץ קטן קטן

2-3 שיני שום כתושות

1 צרור כוסברה/פטרוזיליה (או גם וגם), רק העלים ללא הגבעולים, קצוצים דק

1/2 כוס מיץ לימון טרי סחוט (מ-2-3 לימונים, תלוי בגודלם ובעסיסיותם)

1/4 כוס שמן קנולה/חמניות + 1/4 כוס שמן זית

כפית גדושה מלח

מעט פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מכניסים את כל המצרכים לקערה, מערבבים היטב, עוטפים ומכניסים למקרר לכמה שעות עד ההגשה.

כוסברה וגזר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עם שום ופלפל ירוק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת מיץ לימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שמן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מעורבב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

זהו!

הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. סמדר הגב

    היי
    זה כמעט הסלט של אבא שלי .
    של אבא בתוספת גמבה אדומה קצוצה דק + חתיכות מגורדות מקליפת הלימון( למדתי שהקליפה משדרגת כמעט כל סלט )
    כדאי לנסות

  2. נעמה הגב

    אפשר להכין עם התיבול יום לפני או שעדיף לתבל לפני ההגשה?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן