מאפה צדפות פסטה ממולאות

באחד מימי השישי האחרונים נכנסתי לחנות הדגים אצלנו ביישוב לסגור כמה פינות לקראת סוף השבוע וממש רגע לפני ששילמתי בקופה תפסה את עיניי שקית גדולה של צדפות פסטה. מבלי לדעת מה בדיוק ייעודן הוספתי אותן לקנייה.

כל פעם שפתחתי את המזווה דילגתי עליהן, לא בטוחה במה מתחשק לי למלא אותן, ברטטוי ירקות? אולי בבולונז? ואז נזכרתי במנה שאכלתי לפני כמה שנים אצל נועה'לה (אותה אחת שהעבירה לי את המתכון המצוין של עוגת הגבינה עם הקינמון). מנה של צדפות פסטה ממולאות בגבינות שנמסו והתמזגו עם רוטב העגבניות ששחו בו (קצת אייל שני מצידי, אני יודעת 😀). שאלתי את נועה מה בדיוק עשתה אז באותה מנה, היא ענתה כי לא ממש זוכרת.. שכל פעם ממלאת בתערובת גבינות אחרת, בהתאם למה שזמין במקרר.

החלטתי לעשות ניסוי ולדווח לכם על מידת ההצלחה. תיארתי לנועה את תוכנית הפעולה שלי והיא בתגובה ענתה: נשמע טוב.

סוג של ברכה לדרך, לא?

קלעתי למטרה על הניסיון הראשון, התקבל מאפה ריחני ומבעבע מכל טוב, שממש קל להכינו (אפילו עם ילדים) משום שהכל נעשה במקביל: בזמן בישול הפסטה כבר מבשלים את הרוטב ומכינים את המילוי, ואז כל שנשאר הוא להרכיב את המנה צ'יק צ'אק ולשגרה לתנור.

מה שהכי נחמד כאן, לדעתי, הוא שאפשר כל פעם לגוון עם מילויים שונים, בהתאם למה שזמין במקרר ומה שאוהבים. למשל, אפשר בקלות לקחת את המאפה לכיוון ים תיכוני עם הוספת פטה/בולגרית מגורדת לתוך בלילת הגבינות. לחלופין אפשר להוסיף תערובת גבינות בסגנון רוטב הארבע גבינות האיטלקי עם גורגונזולה וחריפות אחרות. רוצים לקלוע בול לחיכם של הילדודס? פזרו גבינה צהובה מגורדת מעל (כמו בלזניה הזו למשל).

יש גם את האפשרות ללכת על מילוי בטעמים, כמו הוספת עגבניות מיובשות קצוצות או להמיר בריקוטה פלפלים קלויים למשל. בנוסף, אפשר לבחור במילוי שהוא לא על טהרת הגבינות ולשלב בו גם תרד חלוט וקצוץ (כמו בפשטידת הפסטה הזו). הבנתם שיש פנים רבות למנה הזו, נכון?

לפני שנתחיל, שימו לב שהכמויות ישתנו בהתאם לגודל התבנית שתבחרו להכין, הכמות הזו מתאימה לתבנית אובלית גדולה, אליה נכנסו בכיף 30 צדפות.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

כ-1/2 שקית צדפות פסטה גדולות

למילוי:

1 גביע קוטג'

1 קופסת ריקוטה (250 גר')

1 כוס מוצרלה מגורדת

1 ביצה

1 כפית שטוחה אבקת שום/שום גבישי

מלח, פלפל

לרוטב:

1 בקבוק פאסאטה עגבניות של מוטי (אותה אחת מהקציצות האלה ומהראגו הזה)

  • אם אתם אוהבים את הרוטב שלכם קצת יותר צ'אנקי, המירו ל-"Polpa Pezzi", כמו בלזניה הזאת.
  • כמובן שגם רוטב עגבניות קנוי טוב אחר יעשה את העבודה, ועל אחת כמה וכמה רוטב עגבניות ביתי.

3 שיני שום כתושות

1 כף שמן זית

1/4 כפית אורגנו (לא חובה)

מלח, פלפל

לפיזור מעל: מוצרלה מגורדת ו/או פרמזן מגורדת ו/או גבינה צהובה מגורדת

  • אני הלכתי הפעם על תערובת "קוואטרו פורמאג'י".

הוראות הכנה:

מבשלים את צדפות הפסטה חצי בישול בלבד. מסננים ומניחים בצד.

במקביל, בסיר קטן או מחבת, מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום למשך כדקה רק עד שמדיף ריח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

מוסיפים את רוטב העגבניות, מתבלים במלח, פלפל ואורגנו, מערבבים ומחכים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים עוד כמה דקות בודדות.

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במקביל, מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת מרכיבים את המנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מורחים מחצית מרוטב העגבניות בתחתית התבנית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ממלאים כל צדפה בנדיבות במילוי הגבינות ומניחים בצפיפות בשכבה אחת על שכבת רוטב העגבניות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את שארית רוטב העגבניות מעל הצדפות הממולאות ומורחים אותו מעט.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

מפזרים את הגבינה המגורדת מעל רוטב העגבניות ומכניסים לתנור לכ-30 דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים מעט ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

  • כמו פשטידות ולזניות רבות, גם במקרה של המאפה הזה הוא רק משתבח למחרת.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

נ.ב – מעדכנת שביקרתי כאן ב-11/9/21 ושדרתי את התמונות

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
3 תגובות
  1. מיכל הגב

    נוסה בהצלחה רבה ,טעים לאללה!

  2. ניצן הגב

    מה הגודל של התבנית במתכון?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן