כדורי גבינה רומניים

לפני מספר חודשים, סביב חג השבועות, קיבלתי מתנה במייל מערן הטייס, מדריך הטיולים, איש המשפחה, שותף לתאווה לאוכל טוב ואיש פשוט מקסים (לאו דווקא בסדר הזה 😀). הוא שלח לי מתכון של כדורי גבינה רומניים שעובר בירושה במשפחתה של רונית אשתו כבר שנים רבות.

ערן לא ידע שעם קריאת שורות המתכון, הוא לחץ לי בול בנקודה רגישה מאד של געגוע לסבתא ריקה שלי ז"ל (גם היא ממוצא רומני.. סוג של אוסטרו-הונגריה של אז), שגם נהגה להכין כדורי גבינה דומים. היא, בשונה מהוורסיה המוצגת היום, הייתה ממלאה את העיסה במשמש/שזיף חצוי עם מעט סוכר ומגישה עם סוכר ושמנת חמוצה או לחילופין מטגנת אותם בחמאה, פירורי לחם וסוכר.

שימו לב שהכדורים עצמם לא כל כך מתוקים, זאת משום שמוסיפים מתיקות נוספת בהגשה בדמות סוכר/אבקת סוכר ו/או ריבה טובה/דבש/מייפל/סילאן. כמובן שמי שמעוניין שהכדורים עצמם יהיו מתוקים יותר, מוזמן להוסיף עוד מעט סוכר לבלילה. אני מציעה לכם לדבוק במתכון, הוא באמת מעולה כמו שהוא. דרך אגב, תרגישו חופשי לבזוק מעט קינמון עם הסוכר שלכם, בטוח ישתלב נפלא (כמו בעוגת הגבינה והקינמון המעולה).

אל תיבהלו אם בהוצאת הכדורים מהסיר הם כבר לא ממש שומרים על צורתם הכדורית והופכים למעין עננים במקום – הטעם לא נפגע כהוא זה.

אצל ערן ורונית במשפחה נוהגים לקרוא לכדורים האלה "כדורי 6 על 6", משום שכמעט כל המידות הן של 6 כפות. המתכון מניב כ-30 כדורי גבינה שמנמנים וטעימים. לצורך הצילום הפעם, חציתי את כמות המצרכים בחצי, כך שיצאו לי "כדורי 3 על 3".

מצרכים:

מצרכים לכדורי גבינה רומניים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לכדורים:

1 ק"ג גבינת טוב טעם או כנען

6 ביצים

6 כפות סולת

6 כפות סוכר

6 כפות קמח תופח

6 כפות שמן (למי הבישול)

להגשה:

קוביות חמאה

סוכר/אבקת סוכר ו/או ריבה/דבש/מייפל/סילאן

הוראות הכנה:

מכניסים את כל חומרי הכדורים לקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות.

הוספת הקמח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בלילה מוכנה למקרר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרתיחים סיר גדול עם מים עד לגובה 3/4 הסיר ומוסיפים את השמן.

עם ידיים לחות, יוצרים כדורים מתערובת הגבינה ומכניסים בזהירות לתוך הסיר. לאחר כשתי דקות הכדורים יתחילו לצוף על פני המים, אך עדיין לא מוציאים אותם, מחכים עוד כ-2 דקות ורק אז מוציאים בעזרת כף מחוררת.

כדורים במים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוצאת כדור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כדורים בקערה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד עם קוביות חמאה שיימסו על הכדורים וסוכר/אבקת סוכר ו/או ריבה טובה/דבש/סילאן/מייפל.

כדורים עם חמאה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כדורים עם ריבה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כדורים עם גבינה ואבקת סוכר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. יעקב דורות הגב

    שאלה בקשר למתכון אחר שקיבלתי מאתר עיתון הארץ:כרובית חריפה.
    היכן קונים רוטב סרירצה וחומץ אורז

    • מיכל הגב

      שלום יעקב, רוטב סרירצ׳ה וחומץ אורז ניתן למצוא באגף האסייתי בסופר או אצל חלק מהמעדניות/ירקנים.. שניהם מאד נפוצים ויחסית קל למצוא אותם. בהצלחה, אחת המנות האהובות עליי!

  2. איתנה נאחוא הגב

    אין פה גבינה טוב טעם או כנען אז איזה גבינה במקום

    • מיכל הגב

      שלום איתנה, איני יודעת היכן את נמצאת כך שלא יודעת לעזור לך.. זהו המתכון האותנטי, כפי שהובא מפי סבתי. אם אין את גבינות אלו חפשי גבינה רזה פשוטה המיועדת לבישול ואפייה, ללא תוספות טעם.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן