גרנולה ביתית מעולה

לפני כמה שבתות, חזרו הוריי מארוחת בוקר אצל חברים עם קופסת הפתעה בשבילי. כמה שאני אוהבת הפתעות 😀, במיוחד אם מדובר במאכל טעים וביתי שמפנקים אותי בו לטעימה. הסתבר שניצן המהממת שלחה לי פינוק אמיתי: את הגרנולה ההום מייד המפורסמת שלה.

הגרנולה של ניצן, שנולדה מחיבור של כל מיני מתכונים שבדקה בעבר, הפכה, מסתבר, לאורך השנים למצרך מבוקש ביותר בקרב חברותיה, אשר מחכות למשלוח המפנק הבא ממטבחה. אני יכולה להעיד שהקופסא התמימה מתחסלת במהירות, אם בשידוך עם יוגורט ופירות חתוכים, בתוספת חלב (איזה שאוהבים) או פשוט ככה ישירות מהקופסא לצרכי נשנוש.

בנוסף, אני מאד אוהבת להגיש את הגרנולה כחלק ממזנון בראנץ': מעמידים קערת זכוכית/צנצנת גרנולה לצד קערת יוגורט איכותי (יווני או יוגורמה הם האהובים עליי) וקערה נוספת עם מבחר פירות חתוכים (אפשר לחוד או כסלט פירות). לצד קעריות וכפיות (אפשר גם תוספת סילאן/דבש למי שרוצה) – החגיגה גדולה, גם לעיניים וגם לבלוטות הטעם.

מבחינת הרכב הגרנולה, יש כאן המון מקום למשחק וגיוון כמובן: קודם כל מבחינת המתיקות, הגרנולה הזו מתוקה, לא אשקר, אך משילוב של ממתיקים שונים (סילאן, מייפל, דבש וסוכר חום כולם באותו מתכון). אתם כמובן מוזמנים להחסיר כמה מתיקות שנדמה לכם או לדבוק במתכון as is. אני הורדתי מראש רבע כוס סוכר חום, כך שיוצא להוסיף לכמות מאד נכבדת של גרנולה רבע כוס מכל ממתיק ובעיניי יוצאת גרנולה מושלמת ומדויקת באופן זה. כאמור – לשיקולכם. באותו אופן אפשר להמיר חלק מהממתיקים בתוספת של ממתיק אחר (כמו את הדבש בסילאן/מייפל למשל וכך לטבען את המתכון).

לעניין האגוזים, אני ממליצה להישאר עם המתכון כפי שהוא (וגם לא לוותר על הקוקוס בבקשה), אך כמובן שאם לא אוהבים מרכיב כלשהו (או שחסר ורוצים להכין את הגרנולה כאן ועכשיו 😀, איפוק לא צד חזק שלי..), פשוט מוסיפים עוד מאגוז אחר.

לגבי הפירות היבשים, גם כאן ממש מדובר בטעם אישי. אצלי בבית אוהבים גרנולה נטולת פירות יבשים. ניצן מוסיפה אך ורק חמוציות ללא סוכר (בסוף ההכנה, הסבר יגיע בהמשך). לכו על מה שאתם אוהבים, האפשרויות הן רבות (אפרט כמה אלטרנטיבות בגוף המתכון, אך בעיקרון כל פרי מיובש אהוב יתאים).

אחרון לפני שמתחילים: בעיקרון, ההכנה היא באמת מאד פשוטה אבללל אנחנו לא ננוח על זרי הדפנה בזמן שהגרנולה שלנו תשתזף לה בחום נמוך בתנור. יש להקפיד (חשוב!), כל רבע שעה בערך, לבקר את הגרנולה ולערבב אותה היטב, כך שלא תהפוך לגושנית (בדיוק ההיפך מהגוש ששאפנו לו בעוגיות הבריאות הללו). בנוסף – גם במהלך תהליך ההתקררות נמשיך בערבובים מדי פעם עד שהגרנולה תתקרר. מפונקת הגברת, אך ההשקעה הבאמת מינימלית של ערבוב פה ושם שווה את התוצאה שמחזיקה לאורך זמן (תלוי במידת האיפוק והחזירות שלכם האמת 😀).

מצרכים:

מצרכים לגרנולה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

500 גר' קוואקר עבה (לא אינסטנט)

1/2 כוס שמן חמניות

1/2 כוס סוכר חום (אני מראש הכנתי עם 1/4 כוס)

1/4 כוס דבש

1/4 כוס מייפל

1/4 כוס סילאן

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

100 גר' קוקוס

100 גר' גרעיני חמנייה

100 גר' שקדים מולבנים

100 גר' אגוזי פקאן, שבורים גס

100 גר' אגוזי מלך, שבורים גס

אופציונאלי:

1/2 כפית קינמון

דוגמאות לפירות יבשים שניתן להוסיף בסוף ההכנה:

חמוציות ללא תוספת סוכר

צימוקים

בננות מיובשות

משמש מיובש חתוך לקוביות

גוג'י ברי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 150 מעלות.

מערבבים היטב את כל החומרים (למעט הפירות יבשים) בקערה גדולה.

שקדים לקערה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קוקוס לקערה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת פקאנים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת דבש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת מייפל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת מלח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משטחים את התערובת על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים, עד שהגרנולה שחומה וריחנית, למשך כשעה ורבע עד שעה וחצי.

העברת תערובת לתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שיטוח התערובת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
גרנולה נכנסת לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חשוב: תוך כדי האפייה, מקפידים לפתוח את התנור כל 15 דקות בערך ולערבב היטב את הגרנולה על מנת שלא תהפוך לגושנית.

  • מומלץ במהלך האפייה גם להפוך את התבנית (בהרבה תנורים החום לא מתפזר באופן שווה).
ערבוב הגרנולה בתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הגרנולה בתנור2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים את תבנית הגרנולה מהתנור וממשיכים לערבב מדי פעם עד שמתקררת.

הגרנולה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כאשר הגרנולה קרה, מוסיפים אליה את הפירות היבשים שבוחרים ומערבבים היטב.

הוספת פירות יבשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב פירות יבשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קערת גרנולה פירות יוגורט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כפית מקערת גרנולה פירות יוגורט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מאפסנים את הגרנולה בכלי סגור.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. דורה הגב

    גאוני עד עכשיו עשיתי בחום גבוה של 200 תודה על הטיפ

  2. יפה הגב

    כבר תקופה ארוכה שאני מכינה לפי המתכון הנפלא לגרנולה
    אני סבתא שמכינה למשפחתי הצעירה.
    והם ממתינים תוך תקופה קצרה לעוד משלוח

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן