אצבעות בטטות מתובלות בתנור

את המתכונצ'יק הבא לאצבעות בטטות מתובלות קראתי במגזין Cooking Light (מהדורת יוני 2018) בה התגאו הכותבים כי מצאו את הנוסחה לבטטות אפויות פריכות בתנור.

לשיטתם, צ'יפס בטטה מוצלח מושתת על שני "טריקים": הראשון, ערבוב הבטטות עם קורנפלור שיספוג את הלחות והשני, אין לצופף את הבטטות על תבנית התנור, ככה שייהפכו לפריכים במקום מאודים.

גישת הפריכות במקום אידוי מוכרת לי ממתכונים שונים כאן בבלוג (כמו בסלט הנפלא עם הגזר המקורמל למשל), וגם על תוספת של קורנפלור לשמירה על פריכות כבר שמעתי, אך מודה שטרם ניסיתי. ובכן, בשביל מה התכנסנו אם לא ללמוד דברים חדשים? בטח שהם גם פשוטים וגם למטרות טובות.

החלטתי לנסות את הבטטות לראשונה כתוספת לארוחת על האש. הבטטות יצאו נפלאות וריחניות במיוחד אודות לתיבול הכמון והכוסברה הטחונה, שהעניקו להן ניחוח מזרחי מזמין במיוחד. אם כן, מדובר בתוספת כיפית, לילדים ומבוגרים כאחד, מתכון נוסף ומוצלח לבטטות בתנור, לצד הבטטות בסילאן הנפלאות והכה קלות להכנה, אליהן אני נהנית לחזור פעם אחר פעם.

מצרכים:

מצרכים לבטטות מתובלות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

4 בטטות מקולפות וחתוכות לאצבעות (צ'יפס)

2 כפות קורנפלור

1 כפית כמון

1/2 כפית כוסברה טחונה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי

2-3 כפות שמן זית

אופציונאלי להגשה:

1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים

פלחי לימון

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

מערבבים בקערה גדולה את הקורנפלור יחד עם שאר התבלינים ומערבבים היטב עם הבטטות (אפשר בשקית זיפ-לוק אטומה אם מעדיפים, ואז משקשקים היטב).

תבלינים בקערה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בטטות לקערה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הבטטות והתבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בטטות מצופות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את הבטטות על שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה, כך שלא יהיו צפופות (זוכרים? על מנת שיהיו פריכות ולא מאודות), מטפטפים על כל תבנית כף/כף וחצי שמן זית ומערבבים בעדינות.

בטטות על תבניות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שמן על בטטות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב עם שמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך 25-30 דקות, כאשר מערבבים את אצבעות הבטטה פעמיים תוך כדי האפייה.

הופכים באמצע
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בטטות מוכנות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בטטות מוכנות2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם רוצים, מעבירים את הבטטות לצלחת הגשה, מפזרים מעל כוסברה טריה קצוצה, מעטרים בפלחי לימון ומגישים.

עם כוסברה ולימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. רותשי הגב

    עשיתי פיילוט בטוסטר אובן. יצא נהדר וכמובן פחות זמן. בטטה אחת ארוכה כל העסק 10-15 דקות.
    תודה!

  2. עינת הגב

    לשונאי הכוסברה ניתן להוריד?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן