תפריט שבועות 2018

בעקבות הצלחת תפריט שבועות אשתקד (ותפריטים נוספים מאז, האמת 😀), אני קשובה לדרישת הקהל ומספקת לכם היום גרסה נוספת לתפריט שבועות, "שבועות 2018" אם תרצו, מעודכנת בכל מיני מתכונים יפים ונכונים שנוספו מאז.

כמובן שדאגתי להשאיר כמה בסט-סלרס מהתפריט הקודם, לצד ה-newcomers הססגוניים.

מי שמעוניין להתחיל בגיוון היין הקבוע ולהרגיש קצת בסרט 😎 מוזמן לעשות סיפתח עם קנקן גדול של קוקטייל אפרסקים ויין לבן.

כדורים קטנים ושובבים של בית לזית, יכולים להוות אחלה נשנוש עד שכולם מגיעים.

בשנה שעברה הצעתי לפתוח במרק הגספצ'ו המרענן והתמיד נפלא, והפעם אני מציעה לכם לגוון עם גספאצ'ו צהוב קיצי ומזמין.

מצטערת, אבל על שתי הגבינות הללו הנצלות בתנור עד לכדי שלמות (לא מגזימה, באמת), כל אחת בדרכה ובטעמה, אני לא הייתי מוכנה לוותר: ריקוטה צלויה בתנור וקממבר בבצק עלים. בכל זאת שבועות. אם לא עכשיו אז אימתי?

את אגף הסלטים סקרתי לכם לא מזמן בפוסט של הסלטים ליום העצמאות, זוכרים? אתם מוזמנים להיכנס, להציץ וללקט או לחילופין, ללכת על חלק מהמצוינים האלה (כולם היו בניי, באמת שקשה לי לבחור 😀).

סלט קולורבי אסייתי (סום טאם מזויף)

סלט חגיגי של גזר מקורמל, רוקט, גבינת עיזים ומה לא

סלט ירוק ברוטב קארי ומשמש

סלט עגבניות שרי וענבים  או סלט עגבניות שתמיד מתאים

סלט קישואים מבושל או סלט קישואים צלויים עם פטה, צ'ילי ונענעסלט ברוקולי חי

אטריות זוקיני עם פסטו פיסטוקים, לימון וריקוטה צלויה

כפי שאמרתי כבר לא מעט פעמים, מגש אנטיפסטי צבעוני ויפה מוסיף לכל שולחן. לחלופין, אפשר להתמקד בכמה ירקות  צלויים שונים שמקבלים כל אחד תיבול וטוויסט אחר:  כרובית אסייתית בתנור, פטריות בסויה ובלסמי וסטייק כרוב.

גם החצילים גרוזיניים האלה לא פראיירים בכלל ויקשטו בחן רב כל מזנון.

בגזרת הדגים אני ממש מתעקשת שתכינו תבנית גדולה של קראמבל דגים וגבינת עזים. הוא ממש מצוין.

אם אתם בעניין של להרשים ומנגד לעשות לעצמכם חיים קלים עם מעטפות מוכנות מראש, יש לי שתי מילים בשבילכם: דג במעטפה.

כמובן שאי אפשר לדבר על דגים בלי להזכיר את הדג על מלח שלנו, שאין מקום שאני הולכת אליו שלא מדברים איתי עליו. שילוב של מתכון הכי קל עד כדי בדיחה והדג הכי טעים שקיים. להיט.

ומה עם לקחת את מנת הדגים שלכם דווקא לכיוון קצת יותר מתובל (ויאמי במיוחד 😀) עם קוביות דג בסגנון מעורב ירושלמי. אל תשכחו להוסיף גם קערת טחינה וחלה טריה לצד.

לעניין המאפים והפשטידות ישנה את פשטידת הברוקולי ופצפוצי האורז שאינה חלבית וגם ללא גלוטן.

עוד מתכון לא גבינתי וטעים להפליא הוא בצק עלים ממולא פטריות וערמונים.

לילדודס (אבל ממש לא רק) מה דעתכם להרים איזה פיירקס גדול של פשטידת תירס ו/או מאפינס גבינות וזיתים (שגם אותם תראו יש דרך להפוך למאד grown up).

כמובן שאי אפשר בלי פשטידת תפוחי האדמה והביצים ההונגרית של סבתא של יוסי.

על התפר שבין פשטידה לפסטה יש לי שתי הצעות מעולות בשבילכם: הלזניה המפורסמת של מאיה שקוצרת מחמאות בלי די, או לחלופין, ה-sister from another mister שלה: מאפה צדפות פסטה ממולאות בגבינות.

שבעים? איזה מזל שלקינוחים יש קיבה נפרדת 😀

מיותר לומר שעוגת גבינה תהיה כאן, ואולי אפילו שתיים:

עוגת גבינה ופירורים, עוגת גבינה עם קינמון (וואו), עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל, עוגת גבינה קרה עם ריבה, עוגת גבינה, שוקולד ואייריש קרים (!).

לחלופין, אפשר גם ללכת על אולד סקול עם עוגת ביסקויטים, רק בואו נשדרג אותה עם קצת שוקולד ולוטוס (דרך אגב, אתם מוזמנים להוסיף גביע גבינה לבנה לתערובת הקצפת וכך תהיה ממש מתאימה לשבועות).

מי שרוצה לעשות V גם על פינת השוקולד (לגמרי מבינה אתכם 😀), אני ממליצה לכם ללכת על עוגה עסיסית עם טריק מגניב הלוא היא: עוגת מעדני שוקולד.

אחרון חביב על הצ'ק ליסט, קינוח פירותי וטעים: עוגת תפוחים בחושה, קראמבל פירות קיץ, עוגת שזיפים.. מה אומרים?

חג קציר שמייח!

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל