תאנים בתנור

לכבוד יום הולדתה של אופיר, אחייניתי המתוקה בטירוף, החלטתי לפנק בתאנים הנפלאות הללו.

התאנים עכשיו נמצאות בכל מקום. כמעט כל מסעדה שאני מבקרת בה לאחרונה, מציעה קינוח כלשהו עם תאנים, כל בלוג או טור אוכל מציג את מתכונו האהוב עם הפרי החושני הזה (בכלל פירות הקיץ המדהימים דורשים את אור הזרקורים בעיניי – כמו שכבר שמתם לב ב "קיץ בקערה", קראמבל פירות קיץ וגספצ'ו עם אבטיח למשל).

עכשיו הגיע תורי.

תאנים ממולאות דומות לאלה טעמתי לראשונה בפתיחת תערוכת הצילומים של בושי מרדור (שאולי מוכרת לכם מהפוסט הזה) לפני כמה שנים טובות – אני לא מצליחה לשחזר מתי התרחש האירוע, בטוח לפני שהייתי אמא – כך שעברו לפחות שבע שנים מאז (קבלו חפירה: גם אצלכם ההורות, כמו אירועים מכוננים אחרים בחיים, היא מדד אולטימטיבי וקבוע של "לפני ואחרי"?).

אני זוכרת שהביס הראשון ממעדן זה, היה כל כך טוב ומענג, כך שנחרט היטב בזיכרוני. כעבור זמן מה, ניסיתי לשחזר את המתכון (הקליל) בבית. מאז, כל פעם שהתאנים השמנמנות והיפות מופיעות על מדפי הפירות של הירקן, אני מכינה תאנים ממולאות. בכל הכנה אני משנה מעט את המתכון, בהתאם למצב רוח, לסקרנות ובעיקר לפי מה שיש בבית . כמובן, כרגיל אחלוק אתכם את רשמיי וגיווניי. Sharing is caring.

כאשר רכשתי את הספר המעולה "בישולים" של אבי ביטון ובני סיידא (אותו ספר שהיללתי בפוסט הזה) גיליתי שאף הם מפרסמים ורסיה של מנה זו. לקחתי מהם את תוספת האגוזים  והטימין, שרק משבחים את הביס המושחת.

מצרכים:

מצרכים לתאנים ממולאות

קופסת תאנים בשלות ומתוקות (בערך 16 פלוס מינוס. בעצם.. כמה שמתחשק לכם.. אפשר להכין גם 4 כסיפתח מפתה לארוחת ערב רומנטית למשל).

גליל גבינת עזים (אני משתמשת ב-"פרומעז")

חופן אגוזי מלך קצוצים גס

עלי טימין מכמה גבעולים

דבש/סילאן

חומץ בלסמי מצומצם

  • אם אתם לא מכירים את המוצר הזה – הגיע זמן! מדובר בנוזל שחור, סמיך וקסום: חומץ בלסמי שבושל וצומצם עד למרקם של סירופ סמיך, מתקתק ומשובח.
  • כיום ניתן לקנות בקבוק של חומץ בלסמי מצומצם כמעט בכל מעדניה וגם בחלק מהסופרים.
  • הבלסמי המצומצם יכול להקפיץ מגוון מנות כמו קרפצ'יו, ירקות מבושלים ואפילו קינוחים (בלסמי ותותים הם שידוך מפתיע ומעניין..).
  • אם אין לכם בבית בקבוק של חומץ בלסמי מצומצם: תתווסף לכם פעולה וחצי, קלילה עד מאד, שאפרט בהמשך.

פלפל שחור טחון טרי

מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה:

מדליקים את התנור על 180 מעלות.

חותכים את השפיץ העליון של התאנה ואם יש צורך גם חותכים את בסיסה כך שתחתית התאנה תשב ישרה על תבנית התנור. כעת, חותכים איקס (לא עמוק מדי!!) על פני התאנה, כך שנוכל למלא אותה מבלי לפגוע יותר מדי בצורתה.

איקס בתאנים

מניחים את התאנים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (על הטוסיק המיושר שלהן) ומתחילים לקשטן:

ראשית מכניסים לכל תאנה גוש גבינת עזים (אל תתקמצנו! אנחנו רוצים יחס יפה בין תאנה לגבינה).

תאנים עם גבינת עזים

כעת, מפזרים על הגבינה אגוזי מלך קצוצים ומעט עלי טימין (שמעניקים ארומה נפלאה).

עם אגוזי המלך והטימין

בוזקים מעט מלח ים אטלנטי ופלפל שחור טרי.

בעזרת כפית, מזלפים על התאנים נגיעות של דבש או סילאן.

זילוף הדבש

מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים כ-8 דקות עד להמסת הגבינה בלבד.

מוציאים מהתנור, מעבירים בעדינות את התאנים לצלחת הגשה, מזלפים מעט חומץ בלסמי מצומצם (מעט! הוא מאד דומיננטי) ומגישים.

מנה מוכנה של התאנים

  1. למי שאין חומץ בלסמי מצומצם כך תכינו אותו בכמה דקות עבודה: בזמן שהתאנים בתנור, הכניסו למחבת/סיר קטן 1/2 כוס חומץ בלסמי עם כף סוכר חום דמררה ובשלו על אש בינונית עד שהחומץ מצטמצם ומתקבל סירופ סמיך (כ-5 דקות).
  2. ישנה אפשרות לחיתוך "פשוט" יותר של התאנים שיניבו יותר תאנים (בביסים קטנים) על צלחת ההגשה שלכם: קוטמים את שפיץ התאנה וחותכים אותה לשתיים. כעת, מניחים את התאנים עם חלקן החתוך כלפי מעלה וממשיכים עם שאר המתכון כרגיל.דוגמת צורת חיתוך שונה
  3. ניתן להכין מנה זו גם עם דבלות כאשר אין בנמצא תאנים טריות. כמובן שהתוצאה שונה לגמרי, אך גם מעניינת וטובה. אם אתם מנסים אופציה זו – השמיטו את שלב הדבש/סילאן, היות והדבלות מספיק מתוקות.

מקווה שתאהבו מנה זו לא פחות ממני.

וכמו שנאמר, איש תחת גפנו ותחת תאנתו.. שיהיה רק טוב.

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

 

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

סופריטו

סופריטו, הצלי המפורסם מהמטבח הספרדי (ולא רק..) של עוף ותפוחי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן