שעועית ירוקה עם גבינה וקראסט פנקו שקדים בתנור

אני מרבה לבשל שעועית ירוקה כתוספת לארוחות שלנו, מדובר באחלה ירק שכל המשפחה נהנית לכרסם, שאם אינו מבושל יתר על המידה, לא הופך לסמרטוטי ושומר על פריכותו.

לרוב, אני מכינה שעועית עדינה באופן הכי הכי פשוט: בישול קצר במים מומלחים ומורתחים, מסננת, מתבלת במעט שמן זית ומלח ים (לפעמים שום) והופ לשולחן לכרסום. אם לא מיד מגישים לשולחן, מומלץ להעביר את השעועית לקערת קרח על מנת להפסיק את הבישול שלא תהפוך לסמרטוט שהזכרנו קודם, אך בפועל, איני עושה זאת, אלא מבשלת אותה ממש ממש ברגע האחרון.

היום אני לוקחת את השעועית שלנו ועושה לה קצת מייקאובר 😀 (אני משתמשת לאורך השנה בשעועית עדינה קפואה, אך גם שעועית ירוקה "רגילה" בהחלט תתאים, קפואה או טריה – שאז תצטרכו לקטום לה את הקצוות לפני הבישול). לאחר בישול קצרצר, נערבב אותה עם תערובת קלילה שנכין מגבינת שמנת, שום וחלב, נעביר לכלי המתאים לתנור, נפזר קראסט כיפי וטעים של שקדים פריכים ופנקו ונכניס לזמן איכות בתנור. כמה קל – ככה טעים. הכנתי לצהרים חברים ספונטני לפני כמה שבתות (יחד עם הפסטה ביין האדום המעולה) והתגובות היו סופר נלהבות.

מצרכים:

מצרכים לשעועית בתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 חבילה (600 גר') שעועית ירוקה (אפשר עדינה) קפואה

1 חבילה (כ-225 גר') גבינת שמנת רכה (להוציא לפני כדי שתגיע לטמפרטורת החדר)

  • אני השתמשתי בגבינת שמנת 25%

1/2 כוס חלב 3%

3 שיני שום כתושות

1 כפית גדושה מלח

3/4 כפית פלפל שחור טחון

לקראסט:

1/2 כוס שקדים פרוסים

1/4 כוס פירורי פנקו

1 שן שום כתושה

30 גר' חמאה מומסת

מלח ים

הוראות הכנה:

מבשלים את השעועית בסיר גדול של מים מורתחים מומלחים למשך כ-3 דקות ומסננים.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

טורפים בקערה גדולה את גבינת השמנת הרכה, החלב, השום הכתוש, המלח והפלפל, עד לקבלת תערובת אחידה.

חלב וגבינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת תבלינים ושום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הרוטב מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את השעועית המסוננת לקערה ומערבבים בעדינות.

הוספת השעועית וערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את השעועית לכלי משומן המתאים לתנור (אני השתמשתי בכלי קרמיקה אובלי בגודל בינוני).

העברת שעועית לכלי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים בקערה קטנה את השקדים הפרוסים, פירורי הפנקו, שן השום הנותרת והחמאה המומסת ומפזרים באופן אחיד על פני השעועית. מתבלים במלח ים ואופים למשך כ-30 דקות.

ערבוב קראסט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קראסט על שעועית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בדרך לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
יוצא מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. מיכל הגב

    אם אין מספיק גבינת שמנת האם אפשר להוסיף שמנת חמוצה?

    • מיכל הגב

      היי מיכל, לא ניסיתי אז לא יודעת לענות.. לא הייתי מחליפה את גבינת השמנת בשמנת חמוצה אבל אם מדובר רק בהמרה חלקית זה יכול לעבוד לדעתי

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן