קראמבל דגים וגבינת עיזים

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

ההתמוגגות מהפעם הראשונה שטעמתי את המנה הזו זכורה לי כאילו התרחשה אתמול, למרות שמאז כבר עברו כבר כמה שנים טובות.

אודי'לה, אותו חבר טוב ומבין עניין שגילה לי את מנת הפרגיות בעגבניות מיובשות ובלסמי ואת הלחמניות הממולאות בשר,  הגיע עם כלי גדול מלא בזהב הזה לאחת מארוחות החברים שלנו לפני מספר שנים. את שלב האפייה הוא השאיר ממש לפני רגע ההגשה, כך שהתבנית הוגשה לשולחן חמה וריחנית במיוחד, כאשר אינה מסגירה דבר בנוגע לתכולת ה-"פשטידה".

מעטה זהוב, פריך וארומטי של פירורי חלה מעורבבים עם פרמזן וטימין קרא לנו מכל רחבי החדר לבוא ולטמון את כפותינו במעדן. ההפתעה היתה גדולה ומענגת במיוחד, כשגילנו כי מתחת לשמיכת הפירורים מתחבאת שכבה של דג לבן קצוץ מעורבב עם גבינת עיזים שנמסה עליו ורצועות תרד. כן חברים, זוהי בהחלט מנה של וואו. לא פחות (אתם כבר יודעים שאני לא אומרת זאת "סתם"..).

עד אותו יום יצא לי לאכול רק קראמבלים מתוקים (כמו קראמבל הפירות וקראמבל הבננות) והנה נפתח בפניי עולם חדש ומסקרן במיוחד – קראמבל מלוח. לא סתם מלוח, אלא קראמבל דגים וגבינת עיזים. שווה מאד. מאז אותו ערב, המנה הזו יצאה מתנורי לא פעם ולא פעמיים, וכל פעם היא גוררת אחריה קריאות התפעלות חדשות.

נדמה לי כי היום הגיעה העת לחלוק אותה גם איתכם.

כאילו המנה לא מספיק מתגמלת, אוסיף ואספר לכם כי היא נכללת בקבוצת המנות האהובות עלינו – אלו שעושים בהן את ה-"עבודה המלוכלכת" מראש, ואז כל שנשאר הוא להרכיב ולהכניס לתנור חצי שעה לפני ההגשה.

במתכון המקורי, הלקוח מהספר המעולה "מבשלים" של בני סיידא ואבי ביטון, יש להגיש את הקראמבל בכלים אישיים. אני אימצתי את שיטתו של אודי ומכינה את המנה בכלי גדול משותף המתאים לתנור, כמו של פשטידה.

מצרכים:

מצרכים קראמבל דגים

למלית:

400 גר' פילה דג לבן (ללא עור) קצוץ לקוביות קטנות (כמו מוסר, לברק או דניס למשל)

  • אני הכנתי הפעם עם מוסר
  • אם אני מכינה בסמוך לקניית הדג אני מבקשת ממוכר הדגים שלי לקצוץ עבורי את הדג, אם מכינה את המנה רק למחרת אני קוצצת בעצמי ממש לפני שמתחילה את הכנת המנה.

1 גליל גבינת עיזים (אני משתמשת בפרומעז, כמו בפטריות הממולאות שלי) בטמפרטורת החדר

1 כוס עלי תרד שטופים וחתוכים לרצועות

1 בצל לבן קצוץ דק

2 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס

לקראמבל:

4 פרוסות חלה (ללא הקרום) טחונות במעבד מזון לפירורים

  • החלה ממש לא חייבת להיות טרייה.
  • אם אין בידיכם חלה, גם לחם לבן יעשה את העבודה.

50 גר' גבינת פרמזן מגורדת (כ-4 כפות)

4 כפות שמן זית

1 כף עלי טימין (מופרדים מהגבעול)

מלח ים

אופציונאלי להגשה:

1-2 גביעי שמנת חמוצה של פעם (אותה אחת שהתעקשנו עליה במתכון של פשטידת תפוחי האדמה והביצים ההונגרית)

הוראות הכנה:

מתחילים עם המלית:

מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב. מניחים בצד.

בצל מזהיב

מכניסים לקערה את קוביות הדג, רצועות התרד והבצל המטוגן ומפוררים פנימה עם האצבעות את גליל גבינת העזים לחתיכות קטנות. מתבלים בפלפל טחון טרי, מערבבים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.

הכל בקערה לפני ערבוב

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מערבבים את כל חומרי הקראמבל בקערה: פירורי החלה, הפרמזן המגורד, עלי הטימין, שמן הזית ומעט מלח.

תערובת הקראמבל

מרכיבים את המנה:

מעבירים את תערובת הדג לתחתיתה של תבנית המתאימה לתנור (כמו של פשטידה, מזכוכית או קרמיקה למשל), כך שתגיע עד ל-3/4 גובה התבנית.

תערובת הדג בתחתית התבנית

מפזרים באופן אחיד מעל שכבת תערובת הדג את תערובת הקראמבל ומכניסים לתנור ל-20 דקות עד להזהבה.

קראמבל מעל דג

קראמבל יוצא מהתנור

מגישים חם מהתנור לצד קערת שמנת חמוצה.

מוגש לצד שמנת חמוצה

מנה לצד שמנת חמוצה

מנה לצד שמנת חמוצה2

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

 

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “קראמבל דגים וגבינת עיזים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *