קינוח סמורס עושה עלייה

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

למי שלא יודע – Smore’s הוא אחד מהקינוחים, או יותר נכון לומר – ממתקים (treats), הכי פופולריים בארצות הברית.

מקור המעדן המתוק והמענג הזה הוא בפיקניקים, מדורות וטיולי אוהלים (Camping נשמע הרבה יותר טוב, נכון?!) , שם משדכים בין שלושה מרכיבים בסיסיים, שיחד יוצרים ממתק דביק ומושחת. שלושת המרכיבים המקוריים הם: מרשמלו, שוקולד (של הרשיס לרוב) וביסקוויט Graham Cracker.

היום נעשה עלייה ונגייר את הקינוח האהוב (והקליל בריבוע ) הזה לארצנו הקטנטונת. אז נכון שכיום בארץ ישנם מקומות שניתן להשיג בהם את שלושת הפרודוקטים המקוריים שמניתי, אבל אם כבר עשינו גיור, נלך עד הסוף (וגם נחתוך) ונגייס את הכוכבים המקומיים שלנו – הלוא הם שטוחים ופתי בר (נשבעת לכם שלא משלמים לי על זה.. וחבל).

הסמורס האמריקאי המוכר והנפוץ ביותר בנוי כמעין כריך: שני דפי ביסקוויט ממולאים במרשמלו שנצלה היטב במדורה יחד עם חתיכת שוקולד, כך שהמרשמלו המושחם והצלוי ממיס גם את השוקולד שמוצמד אליו ומחבר בין שלושת המרכיבים לביס שהוא שילוב של קראנץ’ ופאדג’.

אנחנו נכין את הסמורס הישראלי שלנו במתכונת ה – Sharing is Caring האהובה עליי. למה להכין סמורס אישיים כאשר אפשר להכין תבנית שיתופית גדולה ומענגת במקום? עוגת סמורס אם תרצו.

אתם יודעים מה? בואו נלך צעד קדימה – למה שלא ננגב את הסמורס שלנו (חומוס סטייל?).

זרמו איתי פה.

מדובר בקינוח מצוין כשבאים אורחים ורוצים להכין מנה מתוקה בצ’יק צ’אק (בדומה לקינוח הזה) –  שתי דקות עבודה וגם הנמנעים מסוכר, גלוטן ושמחת חיים ייכנעו לתענוג הזה .

אפילו מיקה ואני הופתענו מהתוצאה ה- מ ע ו ל ה שיצאה לנו.

מצרכים:

מצרכים לקינוח סמורס

פתי בר ו/או שטוחים

  • סיפרתי לכם בעבר כמה אני אוהבת את השילוב של מלוח ומתוק, לכן לדעתי השטוחים מתאימים כמו יד לכפפה במקרה זה. שווה לנסות.

חבילת שוקולד צ’יפס

מרשמלו לבן

  • בררתי את הלבנים משקית מעורבבת של מרשמלו לבנים וורודים (תכלס אין סיבה לא להשתמש בורודים. גזענית שכמותי).

חמאה/שמן קוקוס/תרסיס שמן לשימון התבנית

הוראות הכנה:

מדליקים את התנור על חום של 200 מעלות.

משמנים תבנית עגולה (או לא) המתאימה לתנור ומפזרים בה שכבה של שוקולד צ’יפס.

  • אפשר להיסחף לגמרי ולשלב גם m&m’s או עדשים בשכבה זו. Just Saying

שופכים את השוקולד צ'יפס

שוקולד ציפס בתבנית

מעל שכבת השוקולד, מסדרים את המרשמלו צפופים אחד ליד השני.

מסדרים מרשמלו

מסדרים מרשמלו2

מרשמלו מסודרים

מכניסים לתנור לכ-8-10 דקות עד להשחמת  והתנפחות המרשמלו.

מוכן בתנור

מוציאים, מצננים 2-3 דקות (כדי לא לשרוף את הלשון) וצוללים פנימה בעזרת פתי בר ושטוחים לניגוב.

המנה מוכנה

ניגוב עם שטוחים

אפשר גם ללכת על אולד סקול ולהכין “סנדויץ'”.

סנדוויץ פתי בר

מתוודה שבאיזשהו שלב פשוט שלפנו מזלגות ואכלנו As Is – המרשמלו הגיע למצבו המושלם ביותר: קריספי מבחוץ ו – Gooey נפלא מבפנים. בשילוב עם השוקולד שנמס מחום המרשמלו – ביס נדיר.

עם מזלג

הידעתם שמקור השם Smore’s הוא קיצור ועיוות של המילים “Wants more”. לא יכולתי לחשוב על שם מתאים יותר.

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

 

 

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *