קוביות בייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד

הקינוח הבא שאני עומדת לספר לכם עליו הוא בעצם ממתק הום מייד, כמו בר מושחת של סניקרס/טוויקס ודומיהם, רק קצת יותר משובח.

מכינים תבנית של שכבות מענגות של בייגלה, פקאנים, קרמל ושוקולד (מבטיחה שזה הרבה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע), מצננים וחותכים לריבועים קטנים של עונג. כשמגיע הדחף לפינוק מתוק, אין מדויק מזה.

זהו קינוח שמשלב את הטעמים והניגודים האהובים של מלוח לעומת מתוק ופריך לעומת נימוח.. כל הטקסטורות והטעמים בביס אחד נפלא.

הפתעתי את משפחתי באחת הארוחות האחרונות עם הריבועים האלה כקינוח (הגשתי ישירות על קרש החיתוך – מומלץ!) והבנתי מיד שאני לא בדעת מיעוט.. הם באמת עד כדי כך טובים!

לפני שנתחיל אספר לכם שאת הפקאנים אתם מוזמנים להמיר באגוזי מלך או בכל אגוז אחר. בנוסף, אני בחרתי הפעם לשלב בייגלה שמיניות עם מלח, אך כמובן שגם השטוחים האהובים (שכבר מוכרים לכם בקינוחים שלי מפה ומפה למשל) ישתלבו נפלא.

המתכון המקורי, דרך אגב, שייך ל- Samantha Seneviratne ופורסם לראשונה בניו יורק טיימס.

מצרכים:

לקראסט:

225 גר' בייגלה עם מלח (כ-5-6 כוסות)

1/4 סוכר

115 גר' חמאה מומסת

115 גר' פקאנים קצוצים גס

לקרמל:

140 גר' חמאה

2/3 כוס שמנת מתוקה

2/3 כוס סוכר חום כהה

3/4 כפית מלח

לשכבת השוקולד העליונה:

200 גר' שוקולד מריר קצוץ

כ-1/2 כוס בייגלה עם מלח שבור גס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת (כ-23 ס"מ) בנייר אפיה.

מכניסים למעבד מזון את הבייגלה והסוכר ומעבדים עד לקבלת פירורים.

מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת נייר אפייה ומהדקים עם הידיים לקבלת בסיס אחיד ודחוס.

אופים למשך כ-17 דקות עד שהתחתית מפיצה ריח נפלא ופינותיה משחימות. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.

מפזרים את הפקאנים מעל הבסיס בשכבה אחידה ומניחים בצד.

מכינים את הקרמל:

מכניסים לסיר בינוני חמאה, שמנת, סוכר חום ומלח ומחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחמאה נמסה ומתקבלת תערובת אחידה.

מגבירים ללהבה בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים עוד כ-2 דקות.

שופכים את הקרמל באופן אחיד מעל שכבת הפקאנים ואופים למשך כ-13-15 דקות עד שהקרמל מבעבע ומעט מתכהה. מוציאים ומצננים.

במקביל, ממיסים את השוקולד בנאגלות במיקרו או בבאן מארי ונותנים לו מעט להצטנן.

מורחים את השוקולד באופן אחיד מעל שכבת הקרמל.

מפזרים את הבייגלה השבור מעל שכבת השוקולד ומצננים לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מעבירים למקרר לפחות לשעה.

לפני ההגשה מוציאים את נייר האפייה מהתבנית ומניחים על קרש חיתוך. חותכים בעזרת סכין חד לקוביות (כ-16-20 קוביות) ומגישים.

מה שלא מתחסל, שומרים בכלי סגור במקרר.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל