פשטידת תרד וגבינות נפלאה

את הפשטידה הבאה אכלתי ב-"בייבי שאוור" של קרן המתוקה. כל המתאמנות במכון שלה (שבחודשים האחרונים אני לא ממש נמנית אתן, אבל לא נתעכב על פרטים שוליים) הגיעו עם ידיים מלאות לבראנץ' הפתעה מקסים שאורגן לכבוד לידתה הראשונה והמרגשת הקרבה ובאה.

בוקר בנות קלאסי כולל כמובן סלטים, פשטידות ודומיהם (אני הגעתי עם קערה של סלט התרד והתותים הזה למשל) ופשטידה אחת בלטה במיוחד – פשטידת התרד והגבינות שהביאה נעמי המקסימה. הבקשות למתכון לא איחרו לבוא, ולמחרת נעמי פרסמה את המתכון המקורי של אמה בקבוצת הוואטסאפ שנפתחה לרגל המאורע.

אפיתי את הפשטידה ודייקתי כמויות לכבוד בראנץ' ספונטני שאירחתי. התגובות היו נלהבות לא פחות מאשר באותו בוקר בנות כיפי.

קבלו מתכון לפשטידה ששווה לשמור בהישג יד (שמתווספת כאן בבלוג לבנות דודתה: פשטידת הפסטה, תרד וגבינות ולפשטידת הקישואים, פשטידת תפוחי האדמה והביצים הקשות ופשטידת הברוקולי, בין היתר) לחג שבועות כמובן, אך גם כתוספת נפלאה לכל ארוחת דגים/חלבית/בראנץ'. ההכנה אינה מסובכת (אך כן מלכלכים מספר כלים, לא אשקר) והתוצאה פשוט מעולה.

מצרכים:

100 גר' חמאה

1 וחצי כוסות חלב

2 כפות שטוחות קמח

100 גר' גבינת קשקבל מגורדת

100 גר' גבינה בולגרית מפוררת

150 גר' גבינה צפתית מפוררת

2 ביצים

כ- 10-12 כפות פירורי לחם, מחולקות

כ-300 גר' תרד טרי שטוף

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

בסיר קטן-בינוני, על להבה נמוכה, ממיסים את החמאה.

כשהחמאה נמסה, מוסיפים אליה את הקמח ומיד מערבבים מהר עם כף עץ על מנת שלא ייווצרו גושים.

מוסיפים את החלב לסיר וממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם במשך כמה דקות, עד שהתערובת מעט מסמיכה.

מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד שהן נמסות לתוך הבשמל ומתקבל מרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את הביצים לסיר, אחת אחת, ומערבבים עד שנטמעות בתערובת. מסירים מהאש.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים את התרד למסננת ושוטפים במים רותחים (למעין חליטה קצרה).

סוחטים היטב את עלי התרד וקוצצים אותם לרצועות, אותן מניחים בקערה.

שופכים מעל התרד חצי מכמות תערובת הגבינות ומערבבים היטב.

כעת, משמנים תבנית בינונית המתאימה לפשטידה (אני השתמשתי בתבנית בגודל 22*30) ומפזרים בתחתיתה שכבה דקה של פירורי לחם (כ-3-4 כפות).

מעל שכבת פירורי הלחם, משטחים בעדינות את תערובת התרד והגבינות.

כעת, מפזרים שוב שכבה אחידה של פירורי לחם (3-4 כפות).

מעל, בעזרת לקקן, מורחים באופן אחיד את שארית תערובת הגבינות.

מסיימים עם עוד שכבה אחידה דקה של פירורי לחם ומכניסים לתנור לכ-45 דקות עד שפני הפשטידה זהובים.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל