פשוט כרישה

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

לפני כמה ימי שישי הסתובבתי בין מדפי הירקן השכונתי, עם שני הקטנים שלי, בכדי להעמיס פינוקים אחרונים לפני כניסת הסופ"ש ונתקלתי במקרה במוטי, שכנם הותיק והיקר של הוריי, שמכיר אותי מאז היותי בחיתולים.

קשקשנו והתעדכנו על הא ודה ובין היתר שמחתי לשמוע ולגלות שכלותיו מבשלות מטעמים מהבלוג ושגם הוא חובב מטבח ואוכל מושבע. החלפנו חוויות על קולורבי בתנור ומיני תבשילים ואז מוטי שיתף אותי, כבדרך אגב, בקסם הבא.

מוטי סיפר כי לבנו הבכור יש חבר בשלן, ששיתף אותו באופן בישול שהופך את הכרישה, שמוכרת לנו בעיקר כאחד השורשים הנפלאים שמוסיפים לתבשילים, קדירות ומרקים, לכוכבת אמיתית.

בסך הכל מדובר בצורת בישול מאד פשוטה (שמבטיחה כבר לגלות אותה) בסופה הכרישה ממש נמסה בפה, כמו חמאה. מעין קונפי כרישה, אם תרצו, רק בלי כמויות השמן. תסמכו עליי כשאני אומרת לכם – מדובר במעדן. לא סתם מעדן, אלא כזה שממש ממש קל להכין, במקביל, בזמן בישולים נוספים.

מיד בתום סיפורו של מוטי, אמרתי לו "אתה יודע מה? היום אני מארחת ומכינה את זה!", העמסתי כמה כרישות לעגלה ובאותו ערב הוגשה לשולחן צלחת כרישות שגררה לא מעט עניין והוכתרה כהצלחה, גם על ידי יעל ורוני (קהל לא קל שהתלהב עד מאד).

כמות המצרכים תשתנה בהתאם לכמות הכרישות שתרצו להגיש, אין כאן ממש מידות ובקרוב תבינו מדוע. בנוסף, בשיחתנו, מוטי הדגיש כי עליי להכין כמות מספיק גדולה של כרישות, כך שאצליח להעמיד אותן בצפיפות מבלי שייפלו בתוך סיר המים. אספר לכם כי כבר בניסיון הראשון שלי, הכרישות זזו ממקומן מהר מאד (עם הוספת המים) ועדיין יצאו נפלאות.

שימו לב שניתן להגיש את הכרישות בעודן חמות (היה לי קשה להפסיק את יונתוש שלי מלנשנש את כולן ישירות מהסיר 😍) או בטמפרטורת החדר.

מצרכים:

מצרכים לכרישה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סיר קטן

כ-4 כרישות, שחלקן הלבן – ירוק חתוך ל-3 מקלות (כך שמתקבלים 12 מקלות כרישה שווים בגודלם)

  • הפעם הכנתי 6 כרישות, אפשר כמובן להכין פחות/יותר ולהתאים את גודל הסיר.

מים

שמן זית

מלח

הוראות הכנה:

מעמידים את הכרישות בתוך הסיר הקטן בצפיפות ומכסים במי ברז (כאמור, ממש בסדר אם הכרישות כבר לא יעמדו לאחר הוספת המים).

כרישות עומדות בסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כרישות בתוספת מים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים שכבה דקה של שמן זית מעל המים ומתבלים במלח.

שמן על כרישה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת מלח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעמידים את הסיר מכוסה על להבה בינונית- גבוהה ומתחילים בבישול.

כעבור כ-20-30 דקות, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל על להבה בינונית-גבוהה עד שמתאיידים כל הנוזלים והכרישה מתחילה להתקרמל בתחתיתה (הזמנים ישתנו בהתאם לכמות המים וגודל הסיר, הפעם התהליך ארך כשעתיים וחצי).

כרישה מתבשלת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כרישה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לצלחת ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

כרישה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כרישה מוגשת2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “פשוט כרישה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *