פרגיות בחרדל ומייפל

הרבה זמן שלא התעסקנו בחיבתי הרבה למייפל, עליה סיפרתי לכם כבר רבות.

היום נתקן עוול היסטורי זה עם מתכון נוסף של עוף עם מייפל, השונה בתכלית מהעוף במייפל הסופר-מוצלח שכבר קיים בבלוג. במקרה של הקיים, מדובר בצלי עוף מתקתק עם קוביות בטטה ותפוחי אדמה נימוחות, האהוב מאד על ילדים ומבוגרים כאחד. לעומתו, מנת העוף הבאה היא קצת יותר grown up, בזכות חרדל הדיז'ון הדומיננטי בו (על אף שנצפו גם כמה ילדים מביני עניין זוללים אותה).

חרדל ודבש הם שילוב קלאסי ומוצלח במיוחד שבמנה זו מקבל שדרוג, עם החלפת הדבש במייפל האהוב עליי (עד כדי כך אהוב שבחזרתי מנסיעתי האחרונה לארצות הברית סחבתי איתי שני ג'ריקנים של מייפל ורמונט אמיתי ומעולה). חרדל הדיז'ון והמייפל המדובר, בשילוב עם מעט סויה וכמה עשבי תיבול, מתחברים יחדיו לרוטב סמיך ומשגע, שנשפך על הפרגיות ומשקה אותן בטעמים עשירים ונפלאים. הריח שמתפשט בבית עם פתיחת התנור והרכות שממלאה את הפה עם הביס הראשון מבטיחים – בינגו!

עצם העובדה שלוקח בדיוק חמש דקות להכין את המנה רק מוסיף למדד הצלחתה כמובן.

תתכוננו ללקק את האצבעות, הולך להיות טעים (וקצר) מאד.

מצרכים:

כ-10 פרגיות חצויות ומנוקות

1/2 כוס מייפל אמיתי

1/2 כוס חרדל דיז'ון

2 כפות סויה

3-4 גבעולי טימין טרי

2 גבעולי רוזמרין

מלח, פלפל

שמן זית לשימון

הוראות הכנה:

משמנים תבנית המתאימה לתנור (אני הלכתי על פיירקס), מניחים בשכבה אחת את נתחי הפרגיות ומתבלים אותם במלח ופלפל.

לקערה נפרדת מכניסים את החרדל, המייפל והסויה ומערבבים היטב.

שופכים את הרוטב על כל הפרגיות, כך שיכסה את כולן היטב.

מניחים את הטימין והרוזמרין בין נתחי הפרגיות, עוטפים ומכניסים לזמן איכות למקרר לפחות לשעה.

מחממים את התנור ל-200 מעלות

מכניסים את הפרגיות לתנור החם לכ-40 דקות.

מגישים חם.

  1. מומלץ להגיש יחד עם אורז לבן שיספוג את הרוטב המשגע.
  2. המנה לא פחות טעימה (ויש שיאמרו שיותר..) מחוממת למחרת.
  3. רוצים להכין את המנה עכשיו ואין לכם פרגיות? מניסיון, גם נתחי חזה עוף יתאימו.

עד הפעם הבאה,

מיכל