פסטה ביין אדום

המנה הבאה היא ווינרית אמיתית – כל כך יפה ומרשימה ויחד עם זאת ממש קלה להכנה. שילוב תכונות מנצח ואהוב של מתכון, נכון?

מדובר במנה אביבית ולא כבדה, כאשר השוס מתנקז לעצם בישול הפסטה ביין ולא במים (כן, כן!). אל דאגה, יין זול וטוב יעשה את העבודה יופי, אין צורך להוציא את אחד הבקבוקים השווים מהארון. אם כן, בדומה לפסטה ברוטב בסיר אחד, גם כאן נוזל הבישול של הפסטה (במקרה הזה בקבוק יין שלם פלוס עוד קצת מים) הופך לחלק משמעותי מהמנה ובמקרה של המנה הזו – אף צובע את הפסטה שלנו בצבע יין עמוק ויפה במיוחד.

עם סוף בישולה של הפסטה, נערבב אותה בצ'יק עם גבינה מפוררת, צנוברים קלויים, מיץ וגרידה של לימון ובזיליקום טרי. תענוג אמיתי.

יש לשים לב שזמני בישול הפסטה ישתנו בהתאם לסוג הפסטה שתבחרו. בנוסף, ישנן פסטות שיספגו לתוכן את מרבית הנוזלים ועדיין לא תהיינה מוכנות לאכילה, במקרה זה נוסיף עוד חצי כוס מים לבישול ובמידת הצורך אפילו חצי כוס נוספת, עד לרמת בישול הפסטה האהובה עלינו (אני ממליצה להקפיד על פסטה "אל דנטה"). אם מכינים ספגטי, כפי שאני הכנתי הפעם, הקפידו להוציא מראש סיר מספיק רחב שיכיל את הספגטי במצב שוכב.

המתכון המקורי, שעבר אצלי אי אלו שינויים והתאמות, לקוח מספרה של אלי רוזן  "Bring It".

מצרכים:

60 גר' חמאה – מחולקות ל-30 גר' + 30 גר'

3 שיני שום כתושות

1 בקבוק יין אדום לא כבד (750 מ"ל)

1 כוס מים

1 חבילה פסטה (500 גר')

3/4 כוס צנוברים

כ-125 גר' (חצי קוביה) פטה/בולגרית מפוררת

מיץ מחצי לימון

1 כפית גרידת לימון

1 כוס בזיליקום טרי חתוך גס

מלח ים

הוראות הכנה:

בסיר שמתאים לפסטה שלכם (ראו הקדמה, אם ספגטי, שיהיה מספיק רחב להכיל את הפסטה שוכבת), ממיסים 30 גר' חמאה על להבה בינונית.

מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות.

מוסיפים את היין האדום וכוס המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הפסטה ומנמיכים את הלהבה כך שיהיה בעבוע עדין. מבשלים את הפסטה עד שהיין נספג לתוכה והיא מוכנה לאכילה לטעמכם. זמן הבישול ישתנה בהתאם לפסטה שתבחרו (בין 10-15 דקות בערך).

אם הפסטה ספגה לתוכה כבר את מרבית הנוזלים ועדיין אינה מוכנה לאכילה, הוסיפו עוד חצי כוס מים, תנו לה להיספג ובמקרה הצורך הוסיפו עוד חצי כוס. לי יצא להוסיף חצי כוס מים.

במקביל, קולים במחבת קטנה את הצנוברים.

כשמבחינים שהפסטה כמעט מוכנה, מוסיפים את 30 גר' החמאה הנותרים ומערבבים אותם פנימה.

מסירים את הפסטה מהאש ומערבבים עם מיץ הלימון, גרידת הלימון, הצנוברים הקלויים, הבולגרית/פטה המפוררת והבזיליקום. מתבלים במלח לפי טעם ומגישים מיד.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל