פלפלים ממולאים של אמא

בשעה טובה, היום אני מציגה בפניכם את הפלפלים הממולאים המפורסמים של אמי.

ראשית אספר לכם כי בתכל'ס לפלפלים של אמי אין באמת מתכון, כל פעם הם יוצאים קצת אחרת היות ואמי מבשלת מהבטן, מהלב ומהנשמה. בכל פעם מתקבלת מנה מעט שונה – אך תמיד טעימה ומנחמת שמרפדת את הקיבה בטעם חזק של בית.

הודעתי לאמי לפני זמן רב כי יבוא היום ונכין את הפלפלים המפורסמים שלה לבלוג – שתתחיל לחשוב מה שילוב החומרים שהכי מרבה לחזור עליו ומתי יצאו הפלפלים הכי משובחים מבין שלל הניסיונות שלה.

כמובן שבבוקר הבישול טרחה לציין שוב (ושוב) כי קשה לה למדוד את המצרכים.. ולמרות זאת, לאחר כמה שעות מצחיקות, ולעיתים מאתגרות, אני גאה להציג בפניכם ורסיה נפלאה של הפלפלים הממולאים של אמי.. ואם לדייק, קבלו: פלפלים ממולאים באורז, בשר ועשבי תיבול ברוטב עגבניות, עשבי תיבול ושום (כרגיל אצל אמי, השום מככב פה).

שימו לב כי האורז במתכון זה מבושל מראש, כך שאין חשש שהאורז יתנפח ויפוצץ את הפלפלים מבפנים או יזלוג החוצה.

בנוסף, זהו מתכון לסיר גדול ורחב המכיל כמות מכובדת של פלפלים (10-12), אז תרגישו חופשי לקצץ את המתכון כולו בחצי. אך לפני שאתם בוחרים באופציית הקיצוץ, קחו חשבון כי הפלפלים האלה מעולים להקפאה: פשוט הניחו פלפל/שניים בכלי סגור במקפיא ובכל רגע נתון תוכלו להפשיר לעצמכם ולאהובכם ארוחה ביתית חמה ומזינה.

הצעת ייעול לפני שמתחילים: בחרו את הסיר הרחב והנמוך המתאים לכם, לפי כמות הפלפלים שאתם מתכוונים לבשל. בדקו בעזרת הפלפלים השלמים, כמה נכנסים לכם בשכבה אחת צפופה בסיר המיועד.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

10-12 פלפלים אדומים בינוניים ופריכים, ללא ה-"מכסה" (החלק העליון כולל הצ'ופצ'יק – אותו לא זורקים, נשתמש בו בהמשך) ונקיים מגרעינים וחלקים לבנים פנימיים

  • בסופו של דבר יהיו לנו מיכלי פלפלים מרוקנים ומכסים מנוקים.
  • הכלל "לכל סיר יש מכסה" לא תופס במקרה שלנו 😀 – ממש לא חשוב לשמור מכסה מסוים לפלפל מסוים.

כ-800-900 גר' בשר בקר טחון

כ-4 כוסות אורז מבושל

  • אל תשכחו להמליח את האורז במהלך הבישול.

4 בצלים לבנים קצוצים – מופרדים ל-2 בצלים למילוי ו-2 בצלים לרוטב

4 עגבניות פרוסות

תערובת עשבי תיבול קצוצים: 1/2 צרור שמיר, 1/2 צרור פטרוזיליה ועלי סלרי מ-4 גבעולים פנימיים צעירים.

  • את כל עשבי התיבול קוצצים דק – אמי קצצה בסכין, אני הייתי הולכת על אופציית המג'ימיקס הזריזה והיעילה.
  • תרגישו חופשי לגוון בעשבי תיבול, אך הקשיבו לי – השילוב הזה יוצא פגז אפילו בשבילי שלא ממש נמנית באגף אוהדי השמיר.
  • מכינה אתכם מראש 😀: כ-2/3 מתערובת עשבי התיבול תיכנס לתערובת הבשר והשליש הנותר יילך לרוטב.

7 שיני שום כתושות (לתערובת הבשר) + 7 שיני שום פרוסות (לרוטב)

  • כבר אמרתי לכם שאצלי במשפחה מטורפים על שום נכון? 😀 תרגישו חופשי לקצץ בכמויות אם אתם פחות מתחברים.. בעיניי הטעם לא יצא שומי מדי בסופו של דבר.

3 ביצים

2 קופסאות קטנות רסק עגבניות

4 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כ-5 כפות שמן זית

לתערובת הבשר: 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף מלח, 1 כף כורכום, 1 כפית פלפל שחור טחון

לרוטב העגבניות: 1 כפית מלח, 1 כפית שטוחה פלפל, 1 כפית פפריקה

מים רותחים למילוי

הוראות הכנה:

במחבת גדולה, על להבה בינונית, מחממים את השמן זית ומטגנים את ארבעת הבצלים הקצוצים עד להזהבה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במקביל, מכניסים לקערה גדולה את הבשר הטחון, האורז המבושל, 7 שיני השום הכתושות, 2/3 מתערובת עשבי התיבול הקצוצים, 3 הביצים, הפפריקה המתוקה, הכורכום, המלח, הפלפל השחור וחצי מהבצלים המוזהבים ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עם שארית הבצלים המוזהבים מרפדים סיר רחב ונמוך – כזה שכל הפלפלים ייכנסו אליו בצפיפות בשכבה אחת (חשוב).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

על שכבת הבצלים מניחים שכבה של עגבניות פרוסות, שעליה מפזרים את השום הפרוס ועליו מפזרים את שארית עשבי התיבול הקצוצים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת עוברים למילוי הפלפלים: עם ידיים נקיות ממלאים כל פלפל מתערובת הבשר והאורז עד סופו. דואגים שהמלית תמלא את כל הפלפל, עד לתחתיתו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

על הפלפל הממולא מניחים מכסה ועדיין לא מסדרים בתוך הסיר, אלא מניחים על צלחת או תבנית עם שוליים שתתמוך בפלפלים.

  • אם במקרה נשאר לכם מהמילוי וכבר סיימתם למלא את כל הפלפלים, אפשר כמובן להקפיא אותו או קבלו רעיון מגניב: לכדרר קציצות קטנות מהמילוי ולזרוק אותן בעת בישול מרק ירקות – יקפיץ אותו לשחקים (סטייל ה-Italian Wedding Soup למי שמכיר).
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתחילים בבישול: מניחים את הסיר על להבה בינונית ומוסיפים מעל שכבת השום ועשבי תיבול את הצ'ילי המתוק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקנקן מדידה/קערה ממלאים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים לתוכם את 2 קופסאות רסק העגבניות. מוזגים את תערובת העגבניות לתוך הסיר, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה ומערבבים בעדינות ומנערים קלות את הסיר מצד לצד.

  • אמי לא מוסיפה פפריקה חריפה, לדעתה הפלפל השחור עושה את העבודה. אך אם אתם רוצים עוד קיק פיקנטי הוסיפו מעט פפריקה חריפה גם לרוטב.
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מסדרים את הפלפלים הממולאים שהכנו מבעוד מועד בשכבה אחת צפופה אחד ליד השני בתוך הסיר. מוסיפים מים רותחים עד בערך ל-3/4 גובה הפלפלים, מכסים (זה בסדר לתת קווץ' קטן בעת הכיסוי, אך כיסוי חלקי גם יעשה את העבודה) ומחכים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים עוד כ-45 דקות לפחות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
  1. כפי שהזכרתי, הפלפלים מעולים גם לאחר הקפאה.
  2. אם אינכם מפרידים בין בשר וחלב, שליכטה של יוגורט או שמנת חמוצה לידם תעשה להם רק טוב.
  3. שלא תגידו שלא אמרתי, כמו בהרבה תבשילים, הם אפילו טעימים יותר בחימום חוזר למחרת.
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

נ.ב – ביקרתי כאן ב-1/10/21 ושדרגתי את התמונות

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. Sarit הגב

    Thank you so much for the clear instructions and photos !
    Looking forward to making it

  2. יעל הגב

    הכנו ויצא מושלם!
    תודה רבה על רעיון נפלא לארוחת ערב טעימה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן