פלפלים חריפים (או שלא) ממולאים

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

קחו את השושקה ביורק הבולגרי, עשו לו All American Makeover (אבל עד הסוף!) וקבלו את המנה המשוגעת הזו.

אזהרת שחיתות נשמעת מכל עבר כאן, אבל,  היי – חסכתי לכם את הטיגון . בריאות זה פה (או שלא).

השחיתות, אם כן, נעוצה במילוי העשיר (והמאד לא כשר. אל דאגה – ישנה גם אלטרנטיבה).

לפני כמה חודשים אכלתי בארוחה די בינונית ב – EatWith (שלא מצאתי לנכון לספר לכם עליה), מנה אחת שמצאה חן בעיניי: פלפלים חריפים ממולאים בדגים. ידעתי, כי מדובר בעניין של זמן עד שאכין גרסה משלי לפלפלים האלו.

מפה לשם, עברתי על גזרי העיתונים שהוצאתי באותו שיטוט בערימות המגזינים של אמי שסיפרתי לכם עליו פה, ונתקלתי במתכון, שגם אז תפס לי את העין, של פלפל חלפיניו ממולא בכל טוב.

ביצעתי שידוך של שני המתכונים, פלוס עוד כמה תוספות ושינויים, ניסיתי על ה – guinea pigs שלי, וגזר הדין התקבל:

Finger food at its best

היות וידעתי שלא כל חבריי נכללים בברנז'ת החריף, מילאתי גם פלפלים ירוקים חריפים (לכו תשיגו בארץ פלפל חלפיניו טרי..) וגם פלפלונים אדומים קטנים ומתוקים (וחמודים).

מצרכים:

מצרכים לפלפלים הממולאים

פלפלים חריפים ירוקים ו/או פלפלים אדומים ננסיים מתוקים, חצויים ונקיים מגרעינים וחלקים לבנים.

  • הכמות הזו של המילוי הספיקה ל-8 חצאים גדולים של פלפלים חריפים ו-10 חצאים של פלפלים אדומים קטנים.

1/2 כוס גבינת שמנת (השתמשתי בחצי חבילת פילדלפיה)

1/2 כוס גבינת שמנת רזה (השתמשתי בחצי חבילת סימפוניה)

  • אפשר לגוון ולהשתמש באחת הגבינות מסדרת ה"סימפוניה בטעמים": למשל זו עם הפלפל שיפקה להדגשת החריפות, או החריפה המעודנת יותר בעלת הטעם המעושן. לא ניסיתי, אבל נשמע מעניין, לא?

1/4 כוס גבינת צ'דר חריפה מגורדת

  • היא לא באמת חריפה, כן? הכוונה ל- sharp, כלומר: בעלת טעם מודגש.

3 פרוסות בייקון

  • אם כבר, אז כבר.
  • מי שלא אוכל בייקון אך כן משלב בשר וחלב יכול להמיר את הבייקון בחזה אווז מעושן.
  • אפשר להפוך את המנה לחלבית, אך לא הייתי מוותרת על הטעם המעושן: הקפידו לשלב במילוי גבינה בעלת טעם מעושן.

1/4 כוס בצל ירוק קצוץ

1 שן שום כתושה

1 כפית מיץ ליים/לימון

1/4 כפית מלח

מעט שמן זית לזילוף

לעיטור הפלפלים המוכנים:

2 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות עגבניות קשיחות קצוצות (ללא הגרעינים)

הוראות הכנה:

מדליקים את התנור על חום של 200 מעלות.

מטגנים את הבייקון/אווז על מחבת (מבלי לשמן אותה לפני, הבייקון/אווז מספיק שומניים גם ככה) עד ששני הצדדים משחימים ונהיים קריספיים.

בייקון על מחבת

מספיגים היטב את פרוסות הבייקון/אווז בנייר סופג ומפוררים אותן לפירורים.

לקערה מכניסים את שלושת סוגי הגבינות (שתי השמנות והצ'דר), הבייקון/אווז המפוררים, הבצל הירוק, השום הכתוש, המלח והליים – ומערבבים היטב.

כל המצרכים בקערה

ממלאים את הפלפלים בתערובת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

הפלפלים ממיולאים

מזלפים מעט שמן זית על הפלפלים ומכניסים לתנור החם לכ-8 דקות.

פלפלים בתנור

מניחים על צלחת הגשה (זהירות חם!!) ומפזרים מעל (בנונשלנטיות ) את הכוסברה והעגבנייה הקצוצה.

פלפלים על צלחת הגשה

מדובר במאכל המושלם לצד בקבוק בירה צוננת.

על השולחן

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *