פאי פלא של קוקוס

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

חצי דקה עבודה על השעון והפאי פלא שלכם בתנור.

המתכון “פטנט” הזה רץ בארצות הברית כבר זמן מה, חברה ברילוקיישן סיפרה לי שאין housewife בשכונה שלא שלפה את הפלא הזה מהשרוול לאחרונה. ת’אמת אכן מדובר ביציאה מגניבה ביותר: חבריי – קבלו את הבלנדר פאי!

רוצים הסבר? קבלו:

פשוט (באמת אין יותר פשוט מזה) מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר, מפעילים 30 שניות, מעבירים לתבנית משומנת ו-Howdy How הקינוח הריחני מוגש לשולחן.

אספר לכם כי המתכון המקורי בכלל לא קשור לקוקוס אלא מבוסס על חלב, אך אחרי כמה ניסיונות ושינויים שלי (סלחו לי, הייתי חייבת 😀) הגעתי למסקנה כי הכיוון הקוקוסי לגמרי לוקח את השני בסיבוב!

האמת היא שאת הקרדיט להחלפת חלב הפרה בחלב הקוקוס יש להעניק למארינוש אהובתי, שטעמה את אחת הגרסאות הקודמות וחשבה שהחלפת החלב בחלב קוקוס יעשיר את טעם הקוקוס הנפלא אפילו יותר ויכביד פחות על הקיבה. אין מה להגיד, הבחורה יודעת על מה היא מדברת. עוד אבחנה של הבלגית שלי – יותר מפאי נוצר כאן בעצם מעין פלאן קוקוס משגע: המרקם הפודינגי והרוטט של תוך הפאי מאד מזכיר את הפלאן הלטיני האהוב (בדומה לקרם קרמל הזה).

קראו לזה פאי, קראו לזה פלאן, קראו לזה אריק אם תרצו.. מדובר במעדן קליל להכנה ששווה מאד לנסות.

כמובן, כמו במקרים רבים, אם תגישו לצד גלידת וניל משובחת, התוצאה רק תשתבח 😀.

המתכון המקורי שחברתי העבירה לי לקוח מהבלוג hot eats and cool reads.

מצרכים:

מצרכים לפאי קוקוס

2 כוסות מי קוקוס

  • כמו במתכון המעולה של כדורי השוקולד האלו, הכוונה לחלב קוקוס הרזה יותר מקרם הקוקוס הסמיך והעשיר.

100 גר’ קוקוס טחון (שקית אחת)

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס קמח

120 גר’ חמאה רכה

  • כמה שניות במיקרו יעשו את העבודה 😀

3/4 כוס סוכר

קמצוץ אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים את כל מרכיבי העוגה בבלנדר למשך 30 שניות עד שהופכים לתערובת אחידה.

לפני ההפעלה

אחרי הערבול

מוזגים את התערובת לתבנית פאי משומנת בחמאה (או תבנית עגולה אחרת המתאימה לתנור) ואופים 45 דקות עד שהפאי מעט מזהיב.

מזיגה לתבנית

לפני הכניסה לתנור

עם היציאה מהתנור

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

8 תגובות על “פאי פלא של קוקוס

  1. אני בתקופה של המנעות מוחלטת ממוצרי חלב (לקטוז). האם אפשר להמיר את החמאה בשמן ? כמה שמן?
    תודה

  2. שלום, נראה כי נשמטה כמות הקוקוס הטחון מהמתכון – רואים אותו בתמונת המצרכים אך הוא אינו מופיע ברשימה, כמו כן – מופיע קמח במתכון אך לא בתמונה,
    אשמח אם תוכלי לעדכן – מעט מבלבל.
    נשמע מתכון טעים וקל ולכן ישר כתבתי לך 🙂
    תודה!

    1. שלום ותודה רבה – מיד תוקן.
      כמות הקמח הופיעה – 1/2 כוס והוספתי את הקוקוס שאיכשהו נשמט (גם זה צריך לקרות מתישהו כנראה..).
      תודה על ההודעה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *