פאי (לימון) לכבוד חגי

אין עוררין על כך שהקינוח האהוב על אחי הקטן חגי, או כפי שאני קוראת לו – שמגי (הוא הולך להרוג אותי עכשיו!), הוא key lime pie.

בתקופות שהגעתי לבקר בניו יורק, כאשר חגי היה בחרישות העמוקות למבחנים באוניברסיטה, ידעתי שהפינוק שהוא הכי ייהנה ממנו הוא "פיקס" של קי-ליים לווריד, מאחת מחנויות הפאי הרבות הפזורות בעיר.

לשמחתי הרבה, כיום אנחנו גרים באותה מדינה, במרחק לא גדול אחד מהשנייה ובתקופת המבחנים האחרונה של חגי (הפעם בארץ, לתואר שני), רציתי לחזור על אותו ריטואל מפנק מימי ניו יורק. מראש הבנתי שקי- ליים פאי פרופר זה לא יהיה, היות וקי-ליים אין פה, ובאותם ימים גם ליים לא מצאתי אצל הירקן, אז פאי לימון איט איז. לא התעצלתי ובחנתי וניסיתי המון מתכונים (כאשר התמקדתי בקלילים שבהם, מודה), עשיתי מיש-מש מכולם עד שהגעתי לתוצאה הבאה.

הכרעת הדין זומנה לרגע שבו חגי, מומחה הקי-ליים פאי העולמי, נעץ את המזלג בפרוסת הפאי הענקית, הכניסה לפה והכריז: מ ע ו ל ה.

מאז חזרתי על המתכון כבר מספר פעמים, וכמובן כמיטב המסורת, הוא כבר כיכב על שולחנות ארוחת יום השישי של כמה מחברותיי.

ממליצה לכם לאמץ גם כן..

שלא תגידו שלא אמרתי: מדובר במתכון שמלכלך הרבה כלים! לרוב, אני מעדיפה להכין קינוחים שנעשים בקערה אחת, כמה שפחות בוג'רס – יותר טוב. הפאי הזה הוא חריג לכלל אצלי, ושווה להתאמץ עוד קצת בשבילו.

מצרכים:

תבנית פאי מתפרקת/מזכוכית/קרמיקה או כל תבנית עגולה ולא עמוקה מדי

לקראסט:

קצת יותר מחצי שרוול של פתי בר (150 גרם בערך)

90 גרם חמאה מומסת (במיקרו. ממליצה לכם לחמם בנאגלות של 20-30 שניות, כדי שהחמאה לא "תתפוצץ" ותארגן לכם דקור חדש לפנים המיקרו)

אופציונאלי: כמה חתיכות של בייגלה "שטוחים" עם מלח. הסבר בהמשך..

למלית:

זסט (zest) של שני לימונים (או ליים אם בעונה כמובן)

מיץ סחוט של אותם שני לימונים (תשתמשו בסוחט לימונים הזה)

3 חלמונים

פחית של חלב מרוכז (400 גרם). כנראה ואין לכם בבית, אך ניתן להשיג בכל סופר (אחרי שתכינו את הפאי הזה פעם אחת, מבטיחה לכם שתדאגו לפחית קבועה במזווה)

לקצפת:

מיכל שמנת מתוקה 38%

כף גדושה אבקת סוכר

הוראות הכנה:

לקראסט:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

במעבד מזון טוחנים את הפתי בר (או הלוטוס) למרקם של חול.

מוסיפים את החמאה המומסת ומפעילים לעוד כמה פולסים, רק עד שמתאחד.

מהדקים את הפירורים לתחתית ולדפנות של תבנית הפאי, כך שכולה מצופה שווה בשווה (ירגיש קצת כמו שעת יצירה – דרך אגב, אחלה מתכון להכין יחד עם ילדים שאוהבים את המטבח).

מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-8 דקות עד להזהבה.

מוציאים (אך לא מכבים את התנור) ומקררים.

בזמן שהקראסט בתנור, מכינים את המלית:

במיקסר, על מהירות גבוהה, מקציפים את שלושת החלמונים עם זסט הלימון, למשך כ-5 דקות.

מורידים את המהירות לבינונית ובזרם דק מוסיפים לקערת המיקסר את החלב המרוכז ומערבלים עוד כמה דקות בודדות.

מוסיפים את מיץ הלימון הסחוט ומערבלים רק עד שמתאחד.

את המלית שופכים על הקראסט (שמעט התקרר) ומכניסים שוב לתנור לכ-8-10 דקות. המרקם יהיה פודינגי, אך אפוי, כאשר החלק העליון קצת מתקשה.

מקררים על השיש, ומשם למקרר, לפחות לשעה.

נשארה לנו שכבת הקצפת.

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה (מכירים את הטריק שהופכים את הקערה ואם הקצפת לא מתחילה להישפך היא מוכנה?).

בעזרת כף עורמים את הקצפת על הפאי שהספיק להתקרר (כדי שלא ייווצר "סלט" משכבת הפודינג ושכבת הקצפת), ומכניסים למקרר שוב, לפחות לעוד שעתיים.

הפאי הכי טעים אחרי כמה שעות טובות במקרר, ולמחרת רק משתבח.

תגישו את הפאי עם קנקן של Homemade Iced Tea, ודמיינו שאתם יושבים על איזה front porch אי שם בדרום ארצות הברית בעוד מוזיקת קאנטרי מתנגנת ברקע.

אמריקה במיטבה.

נ.ב - אם אהבתם את הקינוח הזה, כדאי לכם לבדוק את הבננה קרים פאי שלי.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

** רק שתדעו, ביקרתי כאן ב24/4/18 ושדרגתי את התמונות 😀