עוף במבה

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

 שתי הבנות ה”גדולות” שלי (בנות ארבע וחצי ושש וחצי) אוכלות כל יום ארוחת צהרים בבית. לצד מנות הילדים הברורות כמו שניצל, קציצות, קוסקוס, בולונז וכדומה, יש לנו ברפרטואר מועדון ארוחת הצהרים כמה “מיוחדים” שהפכו לקבועים.

אחת המנות האהובות עליהן היא עוף ברוטב חמאת בוטנים, או כפי שאלי קוראת לו, ומאז גם כולנו- “עוף במבה“. לא פעם קורה שבבוקר, במהלך ההתארגנות לגנים ולבית הספר אנחנו סוגרים ביננו מה יהיה בתפריט לצהרים, ואם עוף במבה הוא הנבחר, אלולו מגיעה לגן בדילוגים (האמת שרוב הזמן הילדה מדלגת במקום ללכת , חמסה עליה).

ראו הוזהרתם – מדובר במנה ממכרת! לילדים ולמבוגרים כאחד. גם מי שלא חובב חמאת בוטנים מתאהב במנה הזו ובעיקר ברוטב הכה טעים – שממש מתבקש לאכול אותו עם כפית.

המתכון הבא הוא שילוב של שני מתכונים בצירוף התאמות ושינויים שלי: הראשון של בני סיידא ואבי ביטון מהספר המעולה “ספר העוף” (ותודה לאודי’לה שגילה לי אותו ), והשני של אהרוני מאחד הפרסומים שלו במוסף שבעה ימים בידיעות מלפני כמה שנים (כן, יש לי קופסת מתכונים הכוללת גם גזירי עיתון..הכי אולד סקול).

מצרכים:

מצרכים2 לעוף במבה

לעוף:

12 שוקי עוף (אני מכינה ללא עור, עניין של העדפה אישית)/ 10 נתחי פרגיות חצויים ומנוקים

1 בצל סגול גדול קצוץ (או בצל לבן אם אין סגול, ואם רוצים להשקיע אז שאלוטס קצוצים)

2 כפות ג’ינג’ר מגורד

  • אני שומרת את הג’ינג’ר שלי בפריזר. כך שכשזקוקה לג’ינג’ר מגורד במתכון, אני מקלפת קצה שלו צ’יק צ’אק בעזרת סכין ומגרדת את הג’ינג’ר הקפוא עם המגרדת האהובה עליי של oxo (אותה אחת שהיללתי במתכון הזה)

6 שיני שום קצוצות

1/4 כוס שמן חמניות/זרעי ענבים/קנולה

  • לא מזמן גיליתי ששפים לא סובלים שמן קנולה, בין היתר בגלל הריח ה – fishy שמפיץ בטיגון. מאז כמובן שהריח גם מפריע לי, ולכן עברתי לטגן בשמן חמניות או זרעי ענבים.

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

פתיתי צ’ילי יבש

אופציונאלי למבוגרים בלבד: פלפל צ’ילי נקי מגרעינים וקצוץ

לרוטב:

1/2 כוס חמאת בוטנים (חלקה, ללא תוספת דבש, אני משתמשת בשל skippy). אני מודדת אך ורק עם כוסות המדידה ו”קנקן” המדידה שלי.

2 כפות סילאן או דבש

3 כפות סויה

2 כפות רוטב טריאקי

1 כף רוטב צ’ילי מתוק (אופציונאלי, אבל מוסיף)

כוס וחצי מים חמים או ציר מרק עוף חם (ראו הטיפ שלי בעניין צירי מרק כאן)

להגשה (מודה שאני לא עושה זאת ביום יום):

בצל ירוק קצוץ/בוטנים קצוצים

הוראות הכנה:

בסיר רחב ויחסית שטוח מחממים 1/4 כוס שמן.

כשהשמן חם, “סוגרים” את העוף (כשלא רוצים להשתמש במילה “מטגנים” ) כ-3 דקות מכל צד, ותוך כדי ממליחים ומפלפלים אותו.

סגירת העוף

מוציאים את העוף מהסיר.

לאותו סיר (עם השמן ושאריות העוף שנשארו – כל הטעם שם!) מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמזהיב (בערך 7 דקות), תוך גירוד מדי פעם של השכבה שנדבקה לסיר עם כף עץ.

במקביל, בזמן שהבצל מזהיב, מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, עד שמתאחדים.

קערת הרוטב

רוטב מתערבב2

לבצל המוזהב מוסיפים את הג’ינג’ר, השום והצ’ילי יבש (ופלפל חריף קצוץ למי שהלך על הגרסה למבוגרים אוהבי החריף), ומטגנים יחד עוד כ-2 דקות.

מחזירים את העוף לסיר (בשכבה אחת), יוצקים עליו את הרוטב שהכנו בקערה, ומביאים לרתיחה.

מחזירים עוף לסיר

רוטב נשפך על העוף

מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.

  • תציצו במהלך הבישול ובדקו אם יש צורך להוסיף מרק חם/מים רותחים כדי שהרוטב לא ייחרך.

העבירו את העוף עם כל טיפת רוטב לקערת הגשה, ואם אתם רוצים להשקיע (וותרו על המהלך זה אם מגישים לילדים), פזרו מעל בוטנים קצוצים או בצל ירוק קצוץ (או גם וגם).

עוף במבה עם אורז2

אנחנו אוהבים לאכול את המנה הזו עם אורז לבן שסופג היטב את הרוטב המשובח, אך מכירה גם כאלה שאוכלים את העוף במבה שלהם רק על מצע של אטריות אורז – לשיקולכם.

תהנו!

עד הפעם הבאה,

מיכל

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

עשוי לעניין אותך גם

Published by

6 תגובות על “עוף במבה

  1. לשמחתי כבר מכירה את המתכון והכנתי בעבר ומבחינתי לאכול רק את הרוטב עם האורז או בלעדיו!! טוב שהזכרת את המנה הכה טעימה הזאת!!!

  2. איזה יופי מיכלי! ואיזה כף לקבל מתכונים שאני לא מכירה-טוב בכל גיל…כבר מעבירה הלאה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *