עוגת שוקולד עם מרכיב מפתיע

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

עוגת השוקולד ה-“תמימה” שעומדת לפניכם היום מכילה בתוכה מרכיב סודי ומפתיע במיוחד, אפשר להגיד אפילו שנוי במחלוקת.

יש הסולדים ממנו – שאומרים שמדובר במצרך מעובד ומיותר וכי יש להסירו מרשימת הקניות הביתית לאלתר (לראיה מספר התגובות שקיבלתי ב-“הארץ” לאחר פרסום אחד הסלטים היותר טעימים שאכלתי לאחרונה – סלט הברוקולי החי –  שהרוטב שלו, שלא נדע, מכיל מרכיב זה). לעומת זאת, יש שמטורפים עליו ושנשבעים שהוא משבח כל רוטב וכל כריך  – אך גם הם לא מדמיינים אותו בתוך עוגת השוקולד שלהם.

אני מודה שאם עליי לבחור, אני יותר נוטה לקבוצה השנייה, ואם לא היה מדובר בפצצת קלוריות מתקתקת, כנראה שהייתי מתפנקת על מיונז הרבה יותר: לצד צ’יפס א-לה-אמסטרדם, בסלט טונה, בכריך המפנק וכו’.. אך גם אני מעולם לא חשבתי להכניס את המיונז לאגף הקינוחים.

כשנתקלתי במתכון עוגת שוקולד שממיר את השמן/חמאה במיונז, אנטנות הסקרנות שלי מיד התעוררו. תחילה חשבתי שכנראה זו הולכת להיות אחת העוגות היותר דוחות שיש, אך במחשבה שניה – תיארתי לעצמי סיטואציה בה המיונז הופך את העוגה לרכה ולחה במיוחד (במידה וטעמו המובחן נבלע בתערובת תוך כדי אפייה..).

אם לא מנסים לא יודעים, נכון?

על כן יצאתי למשימה חדורת עוז ועזוז, הרי רק המעז מנצח!

לקחתי על עצמי את האתגר, עם שינויים שלי למתכון הפיליפיני המקורי מהבלוג manila spoon (בואו נגיד שאם נדמה לכם שהמתכון שאני מביאה לכם אוטוטו מושחת, אז דעו שלעומת המתכון המקורי מדובר בלא פחות ממתכון מבית היוצר של מירי בלקין ) – והתוצאה: Home Run: עוגת שוקולד עשירה, דחוסה, לחה ומלאה בטעם שוקולדי אהוב וממכר.

אם אתם מוותרים על ציפוי העוגה בגנאש או לחילופין מחליפים את השמנת המתוקה שבגנאש בשמנת צמחית/על בסיס סויה/חלב קוקוס מתקבלת עוגה פרווה עשירה ומספקת (כן כן רגישים ללקטוז, מתכון זה בהחלט תפור למידותכם!).

בנוסף, שימו לב שזהו מתכון בו מערבבים את כל המרכיבים בקערה והופ לתנור – הכי כיף וקליל שיש, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

מצרכים:

מצרכים לעוגת שוקולד מיונז1

2 כוסות קמח

1/2 כוס קקאו

1 ורבע כפיות סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית נס קפה (השתמשתי בפשוט של עלית)

קמצוץ מלח

3 ביצים

  • זוכרים את הטיפ מהפוסט הזה שממליץ לאפות עם ביצים בטמפרטורת החדר?

1 כוס מיונז

1 כוס סוכר

1 ורבע כוסות מים

  • אני אפיתי עם מים ויצא מצוין, אם מתחשק לכם אתם מוזמנים להמיר את המים או חלקם במיץ תפוזים או חלב.

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס שוקולד צ’יפס

לגנאש:

100 גר’ שוקולד מריר

1/2 כוס שמנת מתוקה/שמנת צמחית/על בסיס סויה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים בקערה את כל היבשים: הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקפה.

יבשים בקערה

מוסיפים את הביצים, המיונז, הסוכר, המים ותמצית הוניל ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

  • חשוב לא לערבב יותר מדי כדי למנוע אפקט “עוגת חנק”.

לפני ערבוב

אחרי ערבוב

מקפלים את התערובת ואת השוקולד צ’יפס בכמה תנועות בודדות ומעבירים את התערובת לתבנית קפיצית (בקוטר 24 או 26) משומנת/מרופדת בנייר אפייה.

הוספת שוקולד ציפס

בדרך לתנור

אופים למשך כ-45 דקות עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא נקי.

העוגה מוכנה

מצננים לפחות עוד 10 דק’ עד שמחלצים את העוגה.

בזמן שהעוגה מצטננת, מכינים את הגנאש במיקרו או על הכיריים:

במיקרו: מכניסים לקערה את קוביות השוקולד יחד עם השמנת המתוקה ומחממים בפולסים של 20-30 שניות, כאשר בין חימום לחימום מוציאים את הקערה ומערבבים את התערובת, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (ייקח בערך שלושה סבבים כאלה).

על הכיריים: מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן עד לסף רתיחה. מכבים את האש ומכניסים פנימה את קוביות השוקולד. מחכים כמה שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

גנאש לפני

גנאש אחרי

מחלצים את העוגה מהתבנית, שופכים עליה את הגנאש כך שיכסה את כולה ומגישים.

העוגה מוכנה

פרוסה מהעוגה

  • כמובן שניתן לוותר על הגנאש – העוגה טעימה מאד גם בלעדיו.
  • אני אוהבת לשפוך את הגנאש על העוגה כך שהוא מזגג אותה ומטפטף סביבה (תכל’ס אני עצלנית מדי לבצע פעולה אחרת..) – בסגנון מרושל אם תרצו .
  • כמובן שאם אתם מעוניינים בלוק יותר נקי לעוגה מרחו את הגנאש עם לקקן בזהירות או לחילופין העבירו את העוגה לרשת לפני מזיגת הגנאש.

מבט לתוך העוגה

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *