עוגת קוקוס שוקולד וקרם וניל לפסח

הי חברים, היום אני שמחה להציג בפניכם עוגה מושלמת לפסח שמתווספת כאן בבלוג לאלטרנטיבות מעולות אחרות לחג נטול הגלוטן (כמו עוגת התפוזים, קוקוס ושקדים או עוגת השוקולד המעולה למשל). מדובר בעוגה בעלת שילוב טעמים אהובים של קוקוס, שוקולד, חלבה ווניל. תודו שנשמעת שווה, נכון?

חשוב לציין, כי כמו שבמקרה של העוגות המתאימות לפסח הנוספות כאן בבלוג, גם כאן ממש אין התפשרות בטעם ובאיכות העוגה למרות החסרת הקמח מהמתכון, ולכן אני ממליצה עליה גם לא בימי פסח (שנאמר: "שבכל הלילות אנו אוכלי חמץ ומצה..") – אני נהנית לחזור אליה גם בשאר ימות השנה (מבחן אולטימטיבי לעוגת פסח). לעומת זאת, מי שמחכה לפסח בשביל להתענג על עוגיות הקוקוס הידועות (מכירה כמה כאלה.. מארינוש 😍), מאד יהנה מהתחתית הקוקוסית העשירה של עוגה זו.

בנוסף, למרות שהעוגה מורכבת "כביכול" משלוש שכבות (כמו עוגת המוס הקפואה למשל), היא ממש קלה להכנה ואפילו ניתן להכינה מראש (פלוס ענק בימי החג העמוסים). היות והעוגה צריכה את הזמן שלה במקרר גם לאחר שמסיימים להכינה, בנוסף להמתנה קצרה בין שלב שתיים לשלוש (על הקרם להצטנן על תחתית הקוקוס לפחות שעה לפני הוספת שכבת הקצפת), ניתן גם לפצל את ההכנה לפעמיים קלות במיוחד.

שימו לב שנשתמש בתחתית הקוקוס בארבעה חלמונים, אך בחלבונים לא נשתמש במתכון זה. שמרו אותם עבור חביתת חלבונים בריאה (פחות הקטע שלי מודה 😀), מרנג ביתי או עוגת אנג'ל פוד קייק (שבקרוב, מקווה, סוף סוף אעלה את גרסתי אליה כאן בבלוג).

מי שמעוניין מוזמן להכין את העוגה בתבנית 24 (במקום 26, כפי שמצוין), ואז היא תהיה מעט גבוהה יותר.

מצרכים:

תבנית קפיצית בקוטר 26

לתחתית הקוקוס:

4 חלמונים

1 כוס אבקת סוכר

2 כוסות קוקוס טחון

לקרם שוקולד-חלבה:

200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות

1 כפית תמצית וניל

125 גר' חלבה מפוררת

100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

לקצפת וניל:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס חלב

אופציונאלי לפיזור מעל העוגה: שוקולד מריר מגורר

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מתחילים עם תחתית הקוקוס:

מכניסים למיקסר את החלמונים יחד עם אבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

בעזרת לקקן, מקפלים פנימה את הקוקוס הטחון עד לקבלת בלילה אחידה, אותה משטחים בתבנית משומנת ואופים למשך כ-15 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים.

בזמן שהתחתית בתנור, ניגשים להכנת קרם השוקולד-חלבה:

ממיסים בקערת זכוכית במיקרו/בבאן מארי את קוביות השוקולד יחד עם תמצית הוניל, החלבה המפוררת והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מורחים את הקרם באופן אחיד על פני התחתית ומצננים למשך שעה לפחות.

מכינים את שכבת קצפת הוניל:

מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה, פודינג הוניל והחלב ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

מורחים את הקצפת מעל שכבת השוקולד-חלבה, מכסים ומקררים למשך כמה שעות עד ההגשה.

לפני ההגשה אפשר לגרד מעט שוקולד מריר מעל שכבת הקצפת אם רוצים.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל