עוגת פרג ושוקולד דחוסה ומעולה

קופסת פלסטיק תמימה ובה כמה פרוסות מהעוגה הזו הוגשה לי על ידי בתי כשחזרה מעוד בילוי ארוך ומהנה אצל אריאל חברתה (אותה ילדה מהממת וסקרנית במטבח שסיפרתי עליה כבר פה).

את קופסת ההפתעות העבירה לי קרן, אמה של אריאלי וחברתי היפה והאהובה, ביודעה כי לבטח אשמח לקבל משלוח שכזה. יש אנשים שפשוט יודעים את דרכם הישירה והמהירה אל ליבי (טוב וגם אל בטני 😀).

שלא תבינו לא נכון, ממש לא קרן היא זו שאפתה את הפלא שבקרוב אספר לכם, אלא אחותה רוית (אחת מבין תשעה (!) אחים ובעיקר אחיות שיש לקרן). מקינוחיה המופלאים של רוית יצא לי לטעום לא פעם, המלבי שלה הוא אחד המענגים וכך גם עוגת הלוטוס הקרמית והנפלאה שלה (שאני ממש חייבת גרסאות של שניהם לכאן בקרוב).

האמת שאת קרן סובבים הרבה אנשים שהמטבח אוהב אותם והם אותו, שבראשם עומד בעלה ניר, כפי שסיפרתי לכם בפוסט של עוגת הגבינה הנפלאה הזו (שאותה הכינה דווקא בת דודתה.. קשה קצת לעכוב אה?). בכל מקרה את תפקידה – להעביר את האינפורמציה בדבר עוגה שאין לפספס – ביצעה קרן בגאון ועל זה מגיע לה שאפו ונאחל לה להמשיך בעבודה הטובה 😀.

כפי שכבר יצא לי לומר לכם בעבר בפוסט של עוגת הפרג הבחושה והמעולה הזו, אני מאד אוהבת עוגות פרג על סוגיהם. גם עוגות שוקולד עשירות ודחוסות הם פייבוריט (איך לא?) אז כשמבצעים שעטנז של שני אלה מתקבלת תוצאה מעניינת וטעימה במיוחד.

אך עליי להזהיר: מי שאינו חובב פרג ומוכן לשאת עבורו את ההתפצפצות שלו בפה ומרקמו המיוחד עלול לא ממש להתחבר לעוגה הזה. אם לצטט את בעלי וחברו: "הפרג ממש מפריע לי בעוגת השוקולד המעולה הזו". גם אמי דרך אגב נמנתה במחנה הפחות מתלהב וטענה כי שוקולד לחוד ופרג לחוד. אך קולות אלה לא מייצגים את רוב הטועמים (ובהחלט לא אותי) שנהנו והתענגו על המרקם הלח והמעניין ובעיקר על הטעם העשיר והדחוס של העוגה (אפילו גיסתי שטענה כי כלל לא אוהבת פרג הגישה לי צלחת מבריקה  ונטולת פירורים בתום "בדיקתה").

שימו לב כי קמח אינו נמנה בין מרכיבי העוגה ובמקומו תמצאו 3 כפות של קמח מצה – כך שזו אלטרנטיבה מעולה לפסח. אם אין בידיכם קמח מצה המירו אותו בפירורי לחם או קמח (שייתן מרקם אחר, יותר אוורירי). אם אתם רוצים לאפות עוגה ללא גלוטן, המירו את קמח המצה בשקדים טחונים או קמח סויה.

לפני שנתחיל אספר לכם שהמתכון במקור היה מושחת בהרבה – השמטתי 100 גר' שוקולד מהקרם ועוד חצי כוס סוכר מהעוגה והתוצאה יצאה בול בעיניי. אם כן – חסכתי לכם ים קלוריות 😀, אז תתפנקו.

מצרכים:

מצרכים לעוגת פרג שוקולד

תבנית קפיצית בקוטר 24 (גם 26 תעבוד, פשוט תהיה מעט נמוכה יותר)

לעוגה:

200 גר' חמאה

200 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

2 כפות ליקר קפה/אחר (אני השתמשתי באייריש קרים האהוב עליי)

200 גר' פרג טחון

2-3 כפות קמח מצה

  • כאמור ניתן להמיר בפירורי לחם, קמח, קמח סויה, שקדים טחונים

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

3/4 כוס סוכר

לקרם:

100 גר' שוקולד מריר

כ-3/4 כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

ממיסים במיקרו/בבאן מארי את החמאה יחד עם השוקולד.

  • אם הולכים על אופציית המיקרו: כמו במתכון של עוגת השוקולד המופלאה הזו, מכניסים לקערה המתאימה למיקרוגל את שברי השוקולד וקוביות החמאה וממיסים בכמה סבבים של חימום של 20-30 שניות, מערבבים ואז שוב חימום עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה ללא גושים (כ-4 סבבים כאלה).

שוקולד וחמאה לפני המסה

שוקולד וחמאה אחרי המסה

במקביל, מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

חלבונים וסוכר לפני הקצפה

חלבונים וסוכר אחרי הקצפה

בקערה גדולה נפרדת מערבבים את החלמונים, הפרג, הליקר וקמח המצה עד לקבלת תערובת אחידה.

לפני ערבוב

אחרי ערבוב

מוסיפים את תערובת החמאה והשוקולד ומערבבים.

הוספת חמאה ושוקולד

מעורבב

בכמה נאגלות ובזהירות מקפלים פנימה את קצף החלבונים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

קיפול החלבונים1

קיפול החלבונים2

מעבירים לתבנית קפיצית משומנת ואופים כ-35-40 דקות.

העברה לתבנית

בדרך לתנור

בינתיים מכינים את הקרם: ממיסים במיקרו/בבאן מארי שמנת יחד עם שוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.

לפני המסה

אחרי המסה

מצננים מעט את העוגה עם יציאתה מהתנור ושופכים עליה את הקרם באופן אחיד.

העוגה יוצאת מהתנור2

מזיגת קרם מעל

העוגה מצופה

לאחר צינון העוגה, מעבירים אותה למקרר.

פרוסה נחתכת

  1. בעיניי, העוגה אפילו עוד יותר טעימה למחרת. אין ספק כי בפעם הבאה אאפה אותה יום לפני ההגשה.
  2. טיפ של רוית: ניתן לוותר על שלב הקרם ופשוט לפזר מעל פני העוגה אבקת סוכר (אבל אל תוותרו, מדובר במאסט בעיני 😀).

פרוסת עוגת פרג ושוקולד

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן