סלמון במייפל, חרדל ופקאן

שקית ענקית של פקאנים שהתגלגלה למטבחי (איזה פינוק!! תודה לאמא שלי 😀) הולידה את המנה הכה קלילה וטעימה הזו.

אירחתי את המשפוחה לארוחת שישי, ידעתי שנתח סלמון הולך להיות אחד המנות העיקריות, אך טרם החלטתי מה בדיוק אכין ממנו. רציתי מנה שתקלע לטעמם של כל יושבי השולחן, לכן החלטתי ללכת על שילוב הטעמים הכה אהוב עליי של מייפל וחרדל (עם דגש דווקא על המייפל שמשתלב נפלא עם אגוזי הפקאן). כזכור לכם, השילוב של מייפל וחרדל כבר כיכב כאן בבלוג במתכון של הפרגיות המעולות הללו ובגזרים המזוגגים האלה בין היתר.

נתח סלמון שלם הוא הרבה פעמים go-to שלי כשמארחת קבוצה גדולה, יש הרבה מקום למשחק בטעמים, אך מעט מקום לפאשלות (כמו במתכונים של הסלמון בטריאקי ותפוזים, סלמון במייפל ומיסו, סלמון שחור או הסלמון החגיגי למשל).

הרכבתי את המרינדה בפחות מדקה, תיבלתי ועיסיתי את הדג והחזרתי למקרר. נפגשנו שוב כעבור כמה שעות (ולאחר שנ"צ 😀) כאשר הידקתי לסלמון קראסט של אגוזי פקאן חתוכים גס. סה טו.

זמן איכות בתנור החם והמנה הוגשה לשולחן בהוד והדר. הביקורות היו נלהבות ולכן היום אני כאן כדי לשתף אתכם במנה. הכי קלה וכל כך טעימה.

מצרכים:

נתח סלמון שלם

מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

1 כף שמן זית/חמאה מומסת

4 כפות סירופ מייפל אמיתי

1 כף חרדל דיז'ון

כ-3/4 כוס פקאנים קצוצים גס

הוראות הכנה:

מניחים את נתח הסלמון על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, עם העור כלפי מטה, ומתבלים בנדיבות במלח ים ופלפל שחור גרוס טרי.

בקערה קטנה מערבבים את המייפל, החרדל ושמן הזית/החמאה המומסת.

בעזרת מברשת סיליקון מברישים את הנתח במרינדה שבקערה.

עוטפים את הסלמון ברדיד אלומיניום רופף ומכניסים למקרר עד לאפייה (מינימום שעה).

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מהדקים בעדינות את הפקאנים הקצוצים בשכבה אחידה לסלמון.

אופים את הנתח כ- 25 דקות.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל