סלמון במייפל, חרדל ופקאן

שקית ענקית של פקאנים שהתגלגלה למטבחי (איזה פינוק!! תודה לאמא שלי 😀) הולידה את המנה הכה קלילה וטעימה הזו.

אירחתי את המשפוחה לארוחת שישי, ידעתי שנתח סלמון הולך להיות אחד המנות העיקריות, אך טרם החלטתי מה בדיוק אכין ממנו. רציתי מנה שתקלע לטעמם של כל יושבי השולחן, לכן החלטתי ללכת על שילוב הטעמים הכה אהוב עליי של מייפל וחרדל (עם דגש דווקא על המייפל שמשתלב נפלא עם אגוזי הפקאן). כזכור לכם, השילוב של מייפל וחרדל כבר כיכב כאן בבלוג במתכון של הפרגיות המעולות הללו ובגזרים המזוגגים האלה בין היתר.

נתח סלמון שלם הוא הרבה פעמים go-to שלי כשמארחת קבוצה גדולה, יש הרבה מקום למשחק בטעמים, אך מעט מקום לפאשלות (כמו במתכונים של הסלמון בטריאקי ותפוזים, סלמון במייפל ומיסו, סלמון שחור או הסלמון החגיגי למשל).

הרכבתי את המרינדה בפחות מדקה, תיבלתי ועיסיתי את הדג והחזרתי למקרר. נפגשנו שוב כעבור כמה שעות (ולאחר שנ"צ 😀) כאשר הידקתי לסלמון קראסט של אגוזי פקאן חתוכים גס. סה טו.

זמן איכות בתנור החם והמנה הוגשה לשולחן בהוד והדר. הביקורות היו נלהבות ולכן היום אני כאן כדי לשתף אתכם במנה. הכי קלה וכל כך טעימה.

מצרכים:

מצרכים לסלמון במייפל חרדל ופקאן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נתח סלמון שלם

מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

1 כף שמן זית/חמאה מומסת

4 כפות סירופ מייפל אמיתי

1 כף חרדל דיז'ון

כ-3/4 כוס פקאנים קצוצים גס

הוראות הכנה:

מניחים את נתח הסלמון על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, עם העור כלפי מטה, ומתבלים בנדיבות במלח ים ופלפל שחור גרוס טרי.

תיבול במלח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה קטנה מערבבים את המייפל, החרדל ושמן הזית/החמאה המומסת.

מייפל לשמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
לפני ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב המרינדה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת מברשת סיליקון מברישים את הנתח במרינדה שבקערה.

הברשה במרינדה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סלמון במרנדה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים את הסלמון ברדיד אלומיניום רופף ומכניסים למקרר עד לאפייה (מינימום שעה).

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מהדקים בעדינות את הפקאנים הקצוצים בשכבה אחידה לסלמון.

פקאנים על סלמון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים את הנתח כ- 25 דקות.

  • תציצו פנימה בעזרת סכין בחלק הכי עבה של הסלמון לראות אם מבושל מספיק.
  • לטיפים נוספים בנוגע לאפיית סלמון ואיך לדעת מתי מוכן תציצו בתחתית הפוסט הזה.
סלמון מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
נתח סלמון בצלחת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

רטטוי

המתכון הבא הוא גרסה שלי לרטטוי, המנה הצרפתית הידועה, שאפילו

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. חופית הגב

    היי, נראה מעולה, שאלה קטנה.
    איזה גודל נתח אני צריכה בערך ל16 איש?
    והאם לכסות בנייר אלומיניום כשמכניסים לתנור?

    • michal הגב

      היי חופית, אם זו לא המנה העיקרית היחידה, נתח סלמון שלם גדול יעשה את העבודה. אין צורך לכסות באלומיניום

  2. נועה הגב

    היי, קצת פחות מתחברת לפקאנים, אגוז/אגוזים אחרים יתאימו? תודה רבה

  3. ליעד הגב

    אין עליך מיכל! כל מתכון – אליפות. הילדים טרפו. תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן