סברינה מהירה

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

מאז שאני זוכרת את עצמי אני יודעת שהקינוח האהוב על אבי היקר הוא סברינה או בשמו הנוסף באבא או רום.

בכל פעם שאני עוברת במקרה (או לא במקרה 😀) ליד קונדיטוריה טובה, מאלה עם ויטרינות מלאות גירויים, אני לא מתאפקת וקונה לו קופסת הפתעות הביתה (גם אם במקרה נמצא כרגע על אטקינס או פלאו.. סברינה טובה גוברת על הכל..😀  – בבחינת פיקוח נפש דוחה פלאו).

לפני כמה שבועות נזכרנו בעוגת סברינה שמירי (שסיפרתי לכם עליה ועל משפחתה כאן) הייתה מכינה, אותה אבי האהוב נהנה ליישר וליישר. מדובר בטייק אוף על הסברינה המקורית, מעין גרסה ביתית ופשוטה בהרבה, "סברינה מהירה" אני קוראת לה (אך אם תרצו גם "סברינה בלוף" תופס 😀). בגרסה של מירי (שבמקור העבירה לה חברתה), ממירים את עוגת השמרים בבסיס הקינוח בעוגה בחושה יבשה שמכינים בצ'יק בקערה אחת בלי מיקסר ופעלולים נוספים. לאחר מכן, מרטיבים את העוגה בכמה נאגלות, גם כאשר בטוחים שהעוגה כבר לא יכולה לספוג עוד נוזלים, ממשיכים עם כל יתרת הנוזלים (תחילה מים ולאחר מכן מי סוכר מעורבבים עם רום) ולבסוף מורחים שכבה של קצפת עדינה (בה המרתי את הסוכר באבקת סוכר, כמו בפאי לימון או בננה קרים פאי למשל).

אספר לכם שהמרתי את תמצית הרום ברום אמיתי, בעיניי צעד שהוא מאסט. אם אתם רוצים טעם רום מודגש יותר, הוסיפו 3 כפות, אם ברצונכם עוגה קצת יותר ידידותית לילדים, הסתפקו בשתיים.

בנוסף, זוהי כמות לפיירקס מרובע קטן, הרגישו חופשי להכפיל כמויות (למשל לאירוח גדול) ולהכין את העוגה בתבנית הפיירקס הגדולה שלכם.

מצרכים:

מצרכים לסברינה מהירה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לעוגה:

1 גביע יוגורט 3% (200 גר')

2 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

1/2 כוס מים

לסירופ:

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר

2-3 כפות רום

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

2 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל-175 מעלות.

מערבבים בקערה את היוגורט, הביצים והסוכר.

סוכר ליוגורט וביצים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב סוכר יוגורט ביצים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מעורבב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת הקמח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משמנים תבנית פיירקס קטנה ומשטחים את הבלילה.

בלילה לתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-30-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

עוגה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים, מצננים את העוגה למשך כ-5 דקות ויוצקים עליה את חצי כוס המים באופן אחיד.

מים על עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את הסירופ:

בסיר קטן מבשלים את המים והסוכר, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס.

מצננים, מוסיפים את הרום, מערבבים ומטפטפים על פני העוגה באופן אחיד.

  • שפכו את מי הסוכר בכמה נאגלות, כל פעם חכו שהנוזל ייספג ואז מזגו עוד.
רום למי סוכר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מי סוכר על עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים את העוגה.

מכינים את הקצפת:

מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקבלת קצפת יציבה, ומורחים את הקצפת בשכבה אחידה מעל העוגה. עוטפים ומצננים עוד כמה שעות במקרר עד להגשה.

קצפת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קצפת לפני מריחה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מריחת קצפת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסה מהסברינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסה מהסברינה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסה מהסברינה3
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *