ממתקי שוקולד קרים מעולים

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

את החטיף/קינוח הבא עדידס הביאה להדלקת נרות המונית (מפה לשם אנחנו איזה 50 איש כולל ילדים) שאירחתי בחנוכה האחרון. כל הנוכחים עטו על המגש עם (וטרם) הגעתו לשולחן הקינוחים, מהילדים הקטנים ועד אחרון המבוגרים.

בעצם הממתק, שכבר אפרט לכם אודותיו, הוא מעין בן דוד של אצבעות השוקולד העשירות והאלגנטיות שמככבות כאן בבלוג, אך עם כיוון יותר "cheap", עממי וחטיפי – במובן הכי טוב. יש כאן את השילוב האהוב והמצוין של מתוק ומלוח: נשלב חטיפים קנויים מרוסקים גס עם תערובת שוקולדים עשירה, נכניס לקצת זמן איכות במקפיא וטה דאם – הקינוח מוכן לחיתוך. עד כדי כך קל, מושחת ומעולה.

שילוב בייגלה בקינוחים לקבלת אותו קונטרסט נפלא של מתוק ומלוח פגשנו כאן בבלוג כבר מספר פעמים – למשל במטבל הסמורס, בננה קרים פאי, "גלידה מטוגנת" ועוד.

בנוסף, יש כאן יתרון מובהק על אצבעות השוקולד המפורסמות – הממתקים האלו לא נמסים בחוץ, משום שאין כאן גנאש, אלא תערובת אחרת שאינה נמסה. מה שמוביל אותי להבדל נוסף – את האצבעות/הממתקים האלו ניתן לחתוך כמה שעות לאחר ההקפאה ולאחר מכן נאפסן אותן בכלי סגור  במקרר ולא במקפיא עד להגשה (או עד לנשנוש המתמיד עד לחיסולם היסודי 😀).

כמו הרבה מתכונים אחרים, גם מתכון זה מאד ורסטילי ואפשר להשתמש בחטיפים אחרים מאלו המפורטים בגוף המתכון (גם הקורנפלקס הרגיל שבבסיסם של אצבעות השוקולד יעבוד כאן). גם אגוזים קצוצים יתאימו, אפילו מרשמלו קצוץ, אם מוכנים לעלות עוד יותר את מד המתיקות ולקחת את המתכון לכיוון ה-Rocky Road, הכה אמריקאי.

לאחר הוצאת התבנית מהמקפיא, אפשר לחתוך לאצבעות או לשבור עם הידיים להגשה מעט גסה יותר (כמו brittle אמריקאי למי שמכיר) – איך שאתם מעדיפים.

שימו לב שאין צורך להשתמש בכל תכולת שקיות החטיפים, אין ברירה – את השאר תצטרכו להשאיר לנשנוש ביתי 😀.

מצרכים:

מצרכים לממתקי שוקולד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-3/4 שקית קטנה של בייגלה שטוחים

כ- 3/4 שקית קטנה חטיף "אפרופו" (כ-40 גר')

  • כאמור ניתן להמיר בחטיפים אחרים

200 גר' חמאה

200 גר' שוקולד מריר

200 גר' שוקולד חלב

6 כפות נוטלה

1 כף דבש/סילאן

הוראות הכנה:

מפוררים את החטיפים לפירורים לא דקים מדי במעבד מזון או פשוט על ידי מעיכת החטיפים בשקית/קערה.

מניחים את תערובת החטיפים המפוררים בתבנית מלבנית בינונית מרופדת נייר אפייה או חד פעמית מנייר (לחילוץ קל בהמשך), כך שיכסו את תחתיתה (אם אין מספיק פוררו והוסיפו עוד). אני השתמשתי בחד פעמית בגודל 20*30.

חטיפים בתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ממיסים בסיר קטן את החמאה, שני סוגי השוקולד, הנוטלה והדבש/סילאן עד לקבלת תערובת אחידה.

שוקולד וחמאה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תוספת דבש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סיר שוקולד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את התערובת מעל החטיפים המפוררים בשכבה אחידה, עוטפים ומכניסים להקפאה למספר שעות (מינימום ארבע שעות).

שוקולד על חטיפים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שוקולד על חטיפים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים את התבנית מהמקפיא ומחכים כמה דקות לפני שחותכים/שוברים לחתיכות בגודל הרצוי.

יצא מהמקפיא
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חיתוך הממתקים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קוביות שוקולד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
על צלחת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
לוקחת קוביה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מאחסנים את החטיפים בקופסא סגורה במקרר עד שבועיים (נראה את הקופסא מחזיקה מעל יומיים 😀).

קוביות בפלסטיק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *