ממרח שום קליל ומעולה

"לבשל שום בחלב ואז לטחון".

המשפט הזה כתוב לי ברשימת הפתקים באייפון שלי כבר שנים (פרסומת לא סמויה – עדיין ללא תשלום 😀). איכשהו לא באמת הגעתי לבדוק את העניין, למרות שתודו שנשמע כעניין שווה בדיקה.

לא מזמן, עדידס שלי ארגנה לנו מאסטר קלאס מצומצם בנושא דגים עם מאסטר אמיתי בתחומו – השף מיכאל כץ (השניים חברים עוד מימי הקורדון בלו, זוכרים שסיפרתי לכם על ימי הקונדיטוריה שלה, פה?). אלו היו שלוש שעות מדהימות, מלאות בהמון ידע וניסיון של מיכאל שלא מחלק מתכונים, אלא יותר מלמד הבנה של שיטות ותהליכים, והכל בנעימות ומקצועיות אדירה. מאסטר כבר אמרתי?

לענייננו, עם תחילת השיעור הבחנתי בסיר קטן שכבר עומד על הכיריים ומתבשל, מה מסתבר? הוא בישל שום בחלב בשביל ממרח שישתמש בו בהמשך.. "אוי הפתק שלי!" נזכרתי – בקול רם (אין ספק ששאר הנוכחים הרימו גבה באותו רגע..). סוף סוף.

אחרי כבישות שונות, שליקה ועוד הפתעות (שבחלק, שלא מצריכים מד טמפרטורה למשל, אשתף גם אתכם 😀) הגענו לממרח השום, אותו מרח על פילטים של דג שהכניס לתנור (מתכון קליל ומרשים בטירוף שיגיע ממש אוטוטו בעקבות פוסט זה). תכלס, הממרח האלוהי והוורסטילי הזה (שמאד קל להכנה) יכול להשתלב בהמון מנות! אם כבסיס למנות דג, אם כממרח על ברוסקטה או על בליני, עם סלמון מעושן, גבינות, ירקות… אין סוף לשילובים. גם הממרח עצמו יכול ללכת לכיוונים שונים בטעם, שאפרט בגוף המתכון, עם הוספת עשבי תיבול קצוצים למשל.

כמות המצרכים למתכון תשתנה בהתאם לכמות הממרח שתרצו להכין.. הרגישו חופשי להכפיל את הכמויות.

הוציאו סיר קטן והקפיצו את הארוחה הבאה שלכם. לא תתחרטו.

מצרכים:

מצרכים לממרח שום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 ראש שום גדול וטרי, מקולף ומופרד לשיניים

כ-1 כוס חלב לכיסוי השום בסיר

1 כפית גדושה עלי פטרוזיליה קצוצים דק דק

  • את הפטרוזיליה ניתן להמיר בבזיליקום שמשתלב נפלא, או לגמרי להחסיר אותה.

מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה:

מכניסים את השום לסיר קטן ומכסים בחלב (אני הוספתי ככוס חלב על ראש שום שלם).

שום מתבשל בחלב1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מבשלים על להבה נמוכה עד שהשום מתרכך (אין צורך להביא לרתיחה) במשך כ-45 דקות.

שום מתבשל בחלב2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסננים את השום מהחלב (אך שמרו אותו בצד למקרה ותרצו לדלל את הממרח).

סינון השום מהחלב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מועכים וקוצצים היטב את השום במעבד מזון קטן/עם סכין חדה/בלנדר מוט. אני מעכתי את שיני השום הרכות עם החלק הרחב של הסכין ולאחר מכן קצצתי.

מעיכת השום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את השום הטחון/קצוץ לקערה קטנה, אליו מוסיפים את הפטרוזיליה, הפלפל השחור והמלח בתוספת מעט מהחלב (הוספתי כף) ומערבבים. מוסיפים עוד חלב עד לקבלת הסמיכות הרצויה, מתקנים תיבול במקרה הצורך.

חלב לשום בקערית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת פטרוזיליה ותבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הממרח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הממרח מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ניתן לשלב את הממרח העדין והנפלא הזה במנות רבות.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. שלי הגב

    היי

    נראה טוב!
    כמה זמן ישמר לדעתך במקרר?

    תודה!!:)

  2. ניבה הגב

    אם לא משתמשים בחלב, אפשר להשתמש במשקה סויה במקום?

  3. שלי הגב

    היי

    אפשר להקפיא?

    תודה!

  4. גיטי הגב

    מהמם.
    אכן זכית ללמוד אצל מאסטר אמיתי.
    אדם משכמו ומעלה – חוץ מהיותו שף ברמה בינלאומית.
    תודה על השיתוף.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן