טבולה כרובית

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

לפני כמה שבועות רונצ' סיפרה לי על סלט טבולה כרובית מעולה שזיו והיא אכלו במסעדת מיכאל שבצפון. לא עבר זמן רב מחזרתם הביתה עד שהתחילו ניסיונותיה לשחזר אותו. לדבריה, כבר בניסיון השני התקבל סלט משובח במיוחד, מלא בטעם, שכולם ביקשו את המתכון שלו (ה-מדד להצלחתה של מנה).

כשסיפרה לי על הסלט לראשונה, עניתי לה כי בטח יש באמתחתי סלט דומה (סלט פירורי הכרובית כמובן), אך במהרה הבנתי כי כמה ניואנסים קטנים מבדילים בין שני הסלטים, וכי אין סיבה לא להוסיף עוד סלט פירורי כרובית לבלוג. במקרה של הסלט של רוני, אנו נחלוט את הכרובית ממש למעט זמן לפני טחינתה לפירורים. בנוסף, יחס פירורי הכרובית והירוקים ישתנה משמעותית, בדומה לסלט טבולה, כאשר פירורי הכרובית תופסים את מקומו של הבורגול המסורתי (בדומה לסלט הזה בו הקוסקוס תופס את מקומו של הבורגול).

נוסיף לחגיגה גם צנוברים קלויים, חמוציות ללא סוכר והמון מיץ לימון, ונקבל סלט עשיר, מרענן וכיפי במיוחד.

למרות שניתן לקנות שקיות של פירורי כרובית של סנפרוסט, לא יצא לי עדיין לנסות אותן אז קשה לי לומר אם הן מתאימות. כמו בסלט פירורי הכרובית, גם בסלט הזה אני טוחנת לפירורים בעזרת הדיסקית הייעודית של המעבד מזון. רוני מספרת שהיא טוחנת את הכרובית לפירורים ב"מאסטר סלייסר" (המכשיר שקוצץ סלט עם סיבוב הידית). כמובן שישנה גם האפשרות לגרד את הכרובית על פומפיה.

מי שרוצה להוסיף נגיעה פיקנטית לסלט, מוזמן להוסיף גם פלפל ירוק קצוץ דק לתערובת הירוקים, בעיניי, רק ישדרג.

מצרכים:

מצרכים לטבולה כרובית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 ראש כרובית גדול

2 צרורות פטרוזיליה, רק העלים, קצוצים דק

3/4 צרור נענע, קצוץ דק

3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים דק

חופן צנוברים גדול

חופן חמוציות ללא סוכר

מיץ משני לימונים גדולים

כ-1/3 כוס שמן זית

מלח ים, פלפל שחור גרוס

אופציונאלי: פלפל ירוק חריף קצוץ דק

הוראות הכנה:

חולטים את הכרובית (ללא הבסיס והגבעולים) בסיר עם מים רותחים למשך כ-2 דקות.

חליטת הכרובית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מתקינים את הדיסקית עם החורים הקטנים במעבד המזון (או שגוררים בפומפיה/מאסטר סלייסר כפי שציינתי) ומפוררים את הכרובית לפירורים.

טחינת הכרובית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פירורי כרובית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קולים את הצנוברים על מחבת (ללא שמן) עד להשחמה.

צנוברים קלויים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את פירורי הכרובית לקערה ומוסיפים את הבצל הירוק, עלי הפטרוזיליה, עלי הנענע, הצנוברים הקלויים והחמוציות.

  • מי שמעוניין מוסיף בשלב זה גם את הפלפל הירוק החריף הקצוץ דק.
לפני תיבול
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים במיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.

מיץ לימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת מלח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים היטב ומגישים מיד.

ערבוב הסלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

6 תגובות על “טבולה כרובית

  1. כתחב, מוגש ומצולם נפלא ממש. תודה על פשטות וענווה שקשה למצוא היום, בבלוגים ובכלל.

  2. מיכל היקרה הצלת את חיי. מאז שהכרתי את הבלוג שלך בכל שבוע בערב ששי, מבוצע ומוגש מתכון חדש שלך. אחד טוב מהשני. וכמובן על החלות לא מוותרים. אני מחכה שתתני מתכון טוב גם לסוגי לחם אחרים ולפוקצה. תודה רבה על הכול. טעים לי

    1. נילי היקרה, איזה כבוד וכיף לבקר אצלך במטבח שבוע אחר שבוע..:) תודה רבה על התגובה החמה והמפרגנת.. מבטיחה להשתדל להמשיך כך. בנוגע למתכוני לחם ופוקאצ׳ות.. רושמת לי ומבטיחה להגיע גם לזה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *