חרוסת פרסית עם טוויסט

כבר שנים שאני שומעת מנטלי על החרוסת המעולה של אמה, לילי. בשנה שעברה בשלהי חג הפסח, נטלי הגיעה אליי עם צנצנת קטנה ושובבה במיוחד של אותה חרוסת מפורסמת – שהתבררה לי בהמשך כחרוסת פרסית קלאסית, עם טוויסט אישי ומתובל שאמה העניקה לה, מה שמבדיל אותה מכל חרוסת אחרת.

לקחתי כפית מהממרח המכשף הזה והבנתי מיד על מה המהומה. מדובר בחרוסת עשירה ושונה מכל חרוסת שטעמתי עד כה: מתובלת, בעלת מתיקות עדינה, עם מגוון רב של אגוזים וארומה נפלאה של חומץ בלסמי ותבלינים.

אם אין לכם או אין ברצונכם להכניס את שלל האגוזים שיש במתכון – אין שום בעיה, פשוט הגדילו כמויות מהאגוזים שכן תבחרו להוסיף, רק אם אפשר לבקש – לילי מתעקשת שלא תוותרו על אגוזי הפיסטוק, המלך והלוז. בנוסף, לא יקרה שום דבר אם תשתמשו למשל רק בצימוקים כהים (ואז הגדילו לחצי כוס), רק בואו נשמור את זה ביננו בסדר? 😀

שימו לב, שחובה להשתמש במעבד מזון עבור מתכון זה, ואם יש, אז אני ממליצה בחום, עבור טחינת האגוזים, להשתמש במטחנה קטנה יותר (לי יש מטחנת bullet פשוטה מאד שעושה עבודה מעולה בטחינת אגוזים). לפי הוראותיה של לילי, יש לטחון כל אגוז בנפרד (חוץ מהשקדים – מראש השתמשתי בשקדים טחונים וכך גם רושמת בגוף המתכון) על מנת שלא ייווצר מעין גוש, וכך עשיתי – טחנתי כל אגוז לחוד, איחדתי בקערה אחת את כל האגוזים הטחונים והוספתי למעבד המזון (אוטוטו הכל יוסבר..). אם אתם רוצים לחסוך זמן ובוג'רס (כמו שאמי אומרת 😍), הייתי מעיזה להציע לכם בכל זאת לטחון את האגוזים יחדיו.. אבל שוב, ביננו 😀.

בנוסף, לעניין כמויות האגוזים לפני טחינה, באמת שלא מדובר במדע מדויק: עוד קצת מהאגוז הזה.. קצת פחות מהאגוז ההוא, זה לא באמת משנה, מבינים את הרעיון, נכון?

כמות החרוסת שמתקבלת ממתכון זה מספיקה לקופסת פלסטיק מרובעת קטנה, אותה ניתן לחלק לשתי צלוחיות שנפזר על שולחן הסדר שלנו. משפחתה של נטלי נהנית מהחרוסת הזו לא רק בימי פסח, אם תציצו במרכיבים תבינו מיד כי מדובר בממרח אנרגיה בריא ועשיר במיוחד, 2 כפיות ממנו והגוף מקבל בוסט שווה במיוחד (בשביל נשים מניקות למשל מדובר במצרך נפלא!).

מצרכים:

מצרכים לחרוסת פרסית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 תפוח עץ גראנד ירוק, מקולף וחתוך לקוביות גדולות

4 כפות סילאן ללא תוספת סוכר

2 כפות יין תירוש/מיץ תפוחים/מיץ רימונים

1 כף חומץ בלסמי

1/4 כוס צימוקים כהים, מושרים במים למשך כ-10-15 דקות ומסוננים

1/4 כוס צימוקים בהירים, מושרים במים למשך כ-10-15 דקות ומסוננים

1/4 כוס שזיפים מיובשים מגולענים וקצוצים

4 כפות אגוזי מלך טחונים (כ-1/3 כוס לפני טחינה)

4 כפות אגוזי לוז טחונים (כ-1/3 כוס לפני טחינה)

4 כפות אגוזי קשיו טבעיים טחונים (כ-1/3 כוס לפני טחינה)

4 כפות אגוזי פיסטוק טבעיים טחונים (כ-1/3 כוס לפני טחינה)

4 כפות שקדים טחונים (כאמור השתמשתי בשקדים טחונים קנויים, כמו במתכון הזה והזה למשל)

1/3 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

קמצוץ קינמון

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את כל האגוזים שטחנו.

טחינת אגוזים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אגוזים טחונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים למעבד מזון את התפוח, הסילאן, יין התירוש, חומץ הבלסמי, שני סוגי הצימוקים, השזיפים המיובשים, המלח, הפלפל והקינמון וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה.

חומץ לתפוחים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צימוקים מושרים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שזיפים מיובשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סילאן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את האגוזים הטחונים ומעבדים עוד קצת עד לאיחוד.

הוספת אגוזים טחונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שקדים טחונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חרוסת מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד מעט יין תירוש ומעבדים עד להטמעה בלבד.

טועמים את החרוסת ומתקנים תיבול במידת הצורך, אנחנו למשל הוספנו כפית בלסמי שעשתה פלאים.

מאחסנים בכלי סגור במקרר או אפילו במקפיא עד להגשה.

קערת חרוסת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קערת חרוסת2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. ענת ציוני הגב

    יצאה מושלמת!!!

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן