"חומוס" עדשים כתומות

באחד המפגשים האחרונים שלנו, חברתי נטלי, הלומדת תזונה, סיפרה לי על כל מיני מתכונים בריאים שהכינו בלימודים שלה. אקדים ואודה, מרבית המאכלים שתיארה לא ממש עוררו אצלי את בלוטות הטעם (סורי נטלי, בריא אינו בהכרח שווה מגרה, את יודעת.. 😀), אבל היו כמה שבכל זאת עוררו משהו, בעיקר ה-"חומוס" עדשים כתומות שתיארה כמפתיע וטעים במיוחד. יאללה ננסה אמרתי..

לאחר שהבנתי שזמן הכנתו קצר בהרבה מהכנת חומוס אוריגינל (לא שאני אומרת שהחומוס של השריף לא שווה כל שנייה של השרייה, טחינה וכו' – מדובר במעדן מלכים ולא פחות!), אך כאן מדובר ממש במשחק ילדים, כך שמרגע שטיפת העדשים במסננת ועד רגע זילוף שמן הזית לפני ההגשה לשולחן, לצד כמה משולשי פיתות חמות (לא הבטחתי לדבוק בעניין הבריאות עד הסוף, נכון? 😀) עוברת גג חצי שעה, שבמרביתה איננו עושים כלום ושום דבר.

בתוספת כמה סלטים/ממרחים קלים בטירוף להכנה שהיו כאן בבלוג לאחרונה (כמו הפול של סבא של רוני, טחינת הסלק וממרח הפלפל שיפקה, למשל), יחד עם הלימונים הכבושים אפילו, פתחנו אחלה של שולחן מעורר תיאבון. סלט קצוץ ליד ואתם מסודרים.

מצרכים:

מצרכים לחומוס עדשים כתומות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כוס עדשים כתומות

1 וחצי כוסות מים

1/3 כוס שמן זית

1 שן שום חצויה

1 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

שוטפים את העדשים במסננת במי ברז.

שטיפת העדשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את העדשים המסוננות לסיר קטן עם המים ומביאים לרתיחה.

בישול העדשים במים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מבשלים עוד 2-3 דקות על להבה בינונית. מסירים את הקצף שמצטבר על פני מי הבישול עם כף  מחוררת (כמו שעשינו במתכון של מרק העדשים הכתומות הקלילה הזה).

הסרת הקצף
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכבים את האש, מכסים את הסיר וממתינים 15 דקות.

מעבירים את העדשים למעבד מזון יחד עם שמן הזית, השום והתבלינים וטוחנים כמה דקות עד לקבלת מחית חלקה.

שמן זית לעדשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת תבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הממרח מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים מעט שמן זית מעל ומגישים לצד פיתות ו/או חמוצים/רבעי בצל/ירקות.

צלחת חומוס עדשים מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. שרון הגב

    שלום מיכל, מתכון מעניין
    אני תוהה למה לבשל את העדשים זמן קצר כל כך…לא עדיך שיהיו מבושלות כמו שצריך לפני שנכנסות לבטן שלנו?

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן