חבילות אישיות של חזה עוף ותפוחי אדמה בלימון וחרדל

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

איזו מנה מגניבה אני מביאה לכם היום.

מנה שמחזירה את המגניבות למילה מגניבה.

כמה כיף לקבל חבילה קטנה בארוחה.

ארוחה בחבילה.

הפתעה.

עד שלא תפתח לא תדע.

הקונספט המרענן והמפתיע של המנה הוא שכל סועד מקבל חבילה אישית על הצלחת (מה שמזכיר לי שאת המתכון שלי.. או יותר נכון של אמא שלי .. לדג בנייר אפייה עליי להעלות לכאן בהקדם).

חבילה כסופה ובוהקת שעם פתיחתה אדים של ריח לימוני-חרדלי מציפים את החושים.

אם רק היו יודעים עד כמה המנה המרשימה הזו קלה להכנה.

אל תגלו ונשאיר אינפורמציה זו ביננו, בסדר?

שוב, כמו במתכון הזה, חזה העוף השלם הוא כוכב המנה, שבצורת הבישול הזאת מתקבל עסיסי מתמיד.

בפעם הראשונה שהכנתי אותה לארוחת שישי, אל פרסקו, תפוחי האדמה שבתחתית לא התבשלו מספיק, אז בסיבוב השני הארכתי קצת את הכנת המנה עם בישול מקדים של תפוחי האדמה במים (רק עד לריכוך קל) כך שלא יעשו בעיות שוב.

המתכון מבוסס על מתכון דומה מהבלוג damn delicious.

מצרכים (ל-4 חבילות):

מצרכים לחבילות חזה עוף

4 חזות עוף שלמים

2-3 תפוחי אדמה

לתערובת לימון-חרדל:

2 כפות שמן זית

1 כף חרדל דיז’ון חלק (כן אני מאד אוהבת חרדל, ראו ערך הפרגיות המעולות האלה)

1 כף חרדל דיז’ון גרגרים

1/2 כפית טימין יבש

1/4 כפית רוזמרין יבש

1 לימון: קודם כל לגרד את כל קליפתו ולאחר מכן לפרוס אותו לפרוסות דקיקות (מינוס הגרעינים).

מלח, פלפל

לתיבול תפוחי האדמה:

מעט שמן זית לזילוף

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

בסיר קטן-בינוני מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד לריכוך מינימלי (כ-20 דקות).

בינתיים מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ומכינים את הרוטב:

בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי תערובת הלימון-חרדל: 2 כפות שמן הזית, שני סוגי החרדל, הטימין היבש, הרוזמרין היבש וקליפת הלימון המגורדת. מתבלים היטב במלח ובפלפל ומערבבים.

מרכיבי הרוטב לפני ערבוב

הרוטב מעורבב

חותכים 4 חתיכות של נייר אלומיניום, כ-30 ס”מ אורך כל אחת.

  • בלי לחץ, ממש אין צורך להוציא מטר. תחשבו שעל הנייר להיות מספיק ארוך להכיל את אורך חזה העוף פלוס עוד לקיפול הרמטי מכל הצדדים.

מייבשים את תפוחי האדמה ופורסים אותם בזהירות (חם!!) לפרוסות דקות.

מתחילים בהרכבת המנה:

מניחים על משטח עבודה את אחד מרדידי האלומיניום ומסדרים שכבה של תפוחי אדמה חופפים במרכזו, כאורך חזה עוף אחד.

מזלפים מעט שמן זית על שורת תפוחי האדמה ומפזרים מעליהם מעט מלח ים אטלנטי ופלפל שחור טחון טרי.

שורת תפוחי אדמה מתובלת

בעזרת מברשת סיליקון (או אצבעות..) מורחים בנדיבות מהרוטב את שני צדדי חזה העוף ומניחים את חזה העוף המתובל על שכבת תפוחי האדמה.

  • קודם מרחו צד אחד של העוף, הניחו אותו עם הצד המרוח על תפוחי האדמה ואז מרחו את צידו השני של העוף.

חזה עוף מרוח ותפוחי אדמה

מריחת צידו השני של העוף

מניחים מעל חזה העוף שתי פרוסות לימון דקיקות ומקפלים את דפנות האלומיניום סביב המבנה שיצרנו כך שכל חבילה תהיה סגורה ואטומה.

עם פרוסות לימון

  • אני מציעה קודם לקפל צד אחד, אחר כך את הצד השני ואז את החלק העליון והתחתון.

קיפול1

חבילה מוכנה

מניחים את החבילה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וממשיכים להרכיב את שאר החבילות באותו אופן.

מכניסים לתנור לכ-30 דקות עד שהעוף מתבשל אך נשאר עסיסי.

מוכנות

המנה מוכנה

המנה מוכנה2

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “חבילות אישיות של חזה עוף ותפוחי אדמה בלימון וחרדל

  1. נייר אלומיניום זה רעל, ונהיה עוד הרבה יותר רעיל במגע עם לימון. להשתמש רק בנייר אפיה, או לוותר על המתכון הזה

    1. כמובן מי שמעוניין מוזמן לעשות חוצץ של נייר אפייה בין האלומיניום לעוף.. תודה על ה-input

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *