דג על מלח גס במחבת

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

תקשיבווווווו

התרגשות עזה אוחזת בי.

מתכון מלהיב במיוחד עומד להיחשף בשורות הבאות.

האמת, אני מתלבטת אם להגדיר אותו כ-“מתכון”, “טריק” או אולי בכלל “צורת בישול”?

אולי פשוט נקרא לו גאונות קצרה ומדויקת! (בעצם זה לא פשוט, אלא ארוך בהרבה..😉)

קיצר, כפי שאתם מבינים, אני לא ממש בפוקוס.

ולחשוב שממש בפוקס, “על הדרך”, גיליתי את התגלית הזו:

ישבתי לי בקפה השכונתי וחיכיתי לפגישה שאיחרה לי (אני שייכת לאגף “המחכות” ולא “המאחרות”..). בעודי ממתינה ומרפרפת לי בטלפון (כמובן..) האנטנות שלי קלטו שיחה שמתנהלת בשולחן לצידי שהיה מורכב משלוש גברות שנפרגן להן ונגיד שהן בשנות ה-60 המאוחרות שלהן 😀. כל אחת היללה את בישוליה, מה שמשך את תשומת ליבי עוד יותר,  ואז אחת סיפרה כי הטריק שלה להכנת דג עסיסי הוא אידוי הדג על שכבה עבה של מלח גס במחבת סגורה. ככה קל וככה מתחסל.

מעניין, חשבתי לעצמי – אפייה על מלח גס אני מכירה היטב (כמו העוף במלח הקליל והעסיסי הזה) או דג שלם במלח בתנור אייל שני סטייל, אבל על המחבת? טרם יצא לי..

עברו כמה ימים בודדים עד שעברתי אצל המוכר דגים שלי וחזרתי הביתה עם שני פילטים יפים של לברק.

10 דקות לאחר צילום תמונת המצרכים, בתי ואני התענגנו על אחד הדגים היותר עסיסיים ועשויים טובבבב שאכלתי לאחרונה. דג נקי, נטול מניירות שפשוט עשוי בצורה מדויקת! עם מעט שמן זית איכותי מעל ואיזה קווץ’ לימון (לא חובה), יכולתי להתבלבל ולחשוב שאני סועדת בלא פחות ממילוס, ניו יורק (Milos, אחת ממסעדות הדגים היותר טובות בעיניי).

לשומרים שביננו, מדובר במנה מנצחת, נטולת שמן והפתעות נוספות.

ושנדבר שוב על הקלות??

זוכרים את שלושת הקופים שלנו? קצר, קליל וקולע זה כאן.

שימו לב – אין צורך להוסיף תיבול לדג – הוא יוצא פשוט מושלם.

מצרכים:

מצרכים לדג על מלח

  • פילטים של דג טריים
  • אני הלכתי על לברק אבל אפשר לבחור בדניס, מוסר או כל דג אחר..
  • כמובן שניתן להכין מנות נוספות במחבת גדולה יותר, או בכמה מחבתות במקביל, אך אם תעשו זאת על אותה מחבת ב”נאגלות”, יש להחליף את המלח כל פעם.

מלח גס לבישול (השתמשתי בכחצי שקית)

אופציונאלי להגשה: מעט שמן זית טעים ואיכותי ו/או חצי לימון

הוראות הכנה:

למחבת רחבה מספיק להכיל את הדג/ים המפולט/ים, שופכים שכבה עבה מאד של מלח גס.

מלח על מחבת

מניחים את הפילטים עם העור כלפי מטה על המלח הגס, מדליקים על להבה גבוהה ומכסים את המחבת עם מכסה מתאים.

פילטים על מלח

כיסוי הפילטים

מאדים בדיוק 10 דקות על השעון ומגישים מיד עם מעט שמן זית מעל ו/או קווץ’ לימון (לא חובה).

דג מוכן על מלח

 

דג מוכן2

דג מוכן עם שמן זית

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

6 תגובות על “דג על מלח גס במחבת

  1. מיותר להגיד כמה קל להכין את המנה הזאתי וכמה קשה שלא תצליח. מה שכן חובה להגיד זה כמה שזה יוצא טעייייייייייםםםםםםם!!!!!!! המילה ״וואוו״ נשמעה אחרי כל ביס!!!!! תודה ❤️

  2. תקשיבי. ואוו ענק!!!! לא להאמין שמכולם יוצא כזה מעדן. הוספתי עלי רוזמרין על הדג בזמן הבישול. ארומה היסטרית. אפילו לא היינו צריכים שמן זית ולימון,,, על שולחני פעמיים בשבוע!!!

    1. נכון?!?! גם אני לא מפסיקה להתלהב מהמתכון הזה! איזה כיף שגם אהבתם! אנסה עם רוזמרין פעם הבאה.. תודה על הטיפ ועל התגובה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *