גלילות חצילים ממולאות בתנור

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

וואו כמה שהמנה הזו טעימה.

אפילו אני, שהכנתי אותה והבנתי תוך כדי כי הפוטנציאל שלה גבוה ביותר, הופתעתי בביס הראשון.

כן חברים, יש בידינו מנה שוס!

מעין טייק אוף על מלנזנה.

בעצם, אם תרצו, בן כלאיים של מלנזנה ולזניה של חצילים במקום פסטה. יצירתי, לא?

עזבו אתכם מיצירתי – טעים!!!

בנוסף, המעדן הזה אינו מושחת מדי משום שמדובר במאכל carb free (ובבקשה אל תהיו קטנוניים ותתחילו להגיד לי שברוטב עגבניות בעצם יש פחמימות או משהו בסגנון..).

אם כן, המנה מתאימה כמו כפפה ליד לכל אנשי הפלאו והאטקינס למיניהם (שנראה לי ש”ייאלצו” להמיר לריקוטה שמנה יותר, אם אני לא טועה.. כי אני השתמשתי ב-5% שלגמרי עשתה כאן עבודה משגעת).

יש לי גם פתרון למי שלא חובב חצילים במיוחד – המירו אותם בזוקיני. ייצאו לכם גלילונים petite, ממש ביסונים יפים מפוצצים בכל טוב.

המנה הזו יכולה להוות תוספת נפלאה לכל בופה, במיוחד לחג שבועות המתקרב אלינו בצעדי ענק.

המתכון מבוסס על מתכון דומה מהבלוג “not enough cinnamon“.

מצרכים:

מצרכים לגלילות חצילים

2 חצילים גדולים, מקולפים ופרוסים לאורך לפרוסות כמה שיותר דקות

  • קלפו את החצילים עם קולפן ולא עם סכין – הרבה יותר נוח.

250 גר’ ריקוטה 5% (קופסא קטנה שלמה)

1 וחצי כוסות מוצרלה מגורדת, מחולקות לכוס וחצי כוס

כ-250 גר’ תרד קפוא, מופשר וסחוט

  • הפשירו כ-1/2 שקית של מדליוני תרד קפואים (כ-400 גר’).
  • סחטו את התרד היטב במסננת כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים.
  • בסופו של דבר תצא לכם בערך אותה כמות תרד כמו של הריקוטה.

1/2 כוס פרמזן מגורד

1 ביצה

2-3 שיני שום כתושות

מלח, פלפל

מעט שמן זית

כ-1 וחצי כוסות רוטב עגבניות

  • אני, כרגיל, השתמשתי ב passata המעולה של חברת מוטי (שכבר המלצתי לכם עליה פה ופה).

אופציונלי: לשלב מעט פתיתי עמק/גבינה צהובה אחרת בשלב האחרון.

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומניחים את פרוסות החצילים עליהן בשכבה אחת.

פרוסות חצילים

מרססים/מורחים את החצילים במעט שמן זית, אופים כ-10 דקות ומוציאים מהתנור.

מרססים בשמן זית

חצילים עם שמן זית

מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ומניחים לחצילים להצטנן.

בזמן שהחצילים בתנור מכינים את המלית:

מערבבים היטב בקערה את הריקוטה, התרד הסחוט, 1/2 כוס מוצרלה, הפרמזן המגורד, הביצה והשום. מתבלים במלח ופלפל בנדיבות, מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול במידת הצורך.

לפני הערבוב

אחרי הערבוב

בתחתית כלי הגשה המתאים לתנור (מקרמיקה/פיירקס/תבנית אהובה לפשטידות..) מורחים חצי כוס מרוטב העגבניות (passata!).

תבנית מרוחה ברוטב עגבניות

כעת, מורחים בנדיבות כל פרוסת חציל בתערובת הגבינות (בערך 2 כפות תערובת לפרוסת חציל גדולה), כאשר משאירים מעט רווח ריק בקצוות הפרוסה על מנת להקל על הגלגול.

תערובת על חציל

מגלגלים את פרוסת החציל למעין שבלול (לא להיבהל עם התערובת מעט יוצאת – הכל תקין ) ומניחים בתבנית המרופדת ברוטב עגבניות, עם תפר הקיפול כלפי מטה.

גלגול החציל

חציל מגולגל

הנחת החצילים

ממשיכים עם שאר החצילים, עד שמסיימים את תערובת הגבינות והתרד או החצילים (לי יצא למלא סה”כ 13 פרוסות חציל).

חצילים מוכנים

משטחים את שארית רוטב העגבניות מעל החצילים ומעליהם מפזרים את הכוס הנותרת של המוצרלה.

  • אם רוצים להעשיר את הציפוי הגבינתי, ניתן לפזר גם מעט פתיתי עמק יחד עם המוצרלה.

עגבניות על חצילים

מוצרלה על עגבניות

מכסים ברדיד אלומיניום (מבלי שייגע בגבינה!!) ואופים למשך 45 דקות.

מסירים את האלומיניום ואופים עוד כ-15 דקות עד שהגבינה שחומה ומבעבעת.

מוכן

יאמוש!

עם כוס יין

מגישים לצד סלט פרשי, חם או בטמפרטורת החדר.

מבט מבפנים

עד הפעם הבאה,

מיכל

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

עשוי לעניין אותך גם

Published by

4 תגובות על “גלילות חצילים ממולאות בתנור

  1. הי מיכל. כרגיל את מרימה להנחתות ואני מתייצבת מיד להקשב!!
    תזמון ההכנה: כרגע לא ידוע אם הארוחה תהיה מחר בערב או מחרתיים בבוקר.
    האם אני יכולה להכין את גלילות החצילים כבר היום? עכשיו למשל?
    אם כן, את כל השלבים? כולל אפיה או רק חלקם?
    וגם, אני חובבת קליפת החציל- הכרחי לקלף?
    וגגגגגגגם, בתוך מסיבת וחגיגת רכישת הגבינות בסופר וכולל ההלם בהגעה לקופה , קניתי גבינת טוב טעם ושכחתי לקנות ריקוטה. כמה נורא? להמיר למשהו איר?

    1. הי רוני.. לא יודעת להגיד לך לגבי האפיה המוקדמת כי לא ניסיתי.. אין ספק שעדיין יהיה מעולה אבל אולי תערובת התרד והגבינות יגירו נוזלים.. אולי עדיף להכין הכל ורק לחכות עם האפיה ליום ההגשה- אפילו כמה שעות לפני ואז רק לחמם קצת (למרות שהמנה גם סופר טעימה בטמפרטורת החדר)

  2. היי,
    האם אפשר להכין את רוטב העגבניות לבד ? ולא להשתמש בקנוי? ואם כן אשמח למתכון חלופי של רוטב העגבניות 🙂

    1. הי מור, השתמשתי כאן ברוטב קנוי טוב כי הוא לגמרי עושה את העבודה וחוסך זמן ואנרגיה.. אם בכל זאת מתחשק לך להכין לבד הנה מתכון טוב: מחממים בסיר קטן כ1/3 כוס שמן זית, מטגנים בצל קטן קצוץ דק עד שמזהיב, מוסיפים 2 שיני שום כתושות, מטגנים עוד כדקה ומוסיפים 1 קג עגבניות בשלות מקולפות וקצוצות (אם אין יפות אפשר להמיר בעגבניות שלמות משומרות איכותיות קצוצות), מערבבים ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור כ-10 דקות. מערבבים פנימה כפית סוכר ואפשר גם כף רסק עגבניות, מערבבים ומבשלים כחצי שעה ללא מכסה כדי שיקבל את הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אפשר להוסיף בחמש דקות לפני תום הבישול כמה קרעי עלי בזיליקום. עם ההגשה אפשר להוסיף עוד שלוק של שמן זית איכותי. בתיאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *