בראוניז נימוחים ומעולים

בתחתית המתכון של רוטב הקרמל המלוח הנפלא הזה (איתו חגגתי את פוסט ה-100 שלי, אי שם לפני כ-200 פוסטים.. אבל מי סופר 😀) נתתי לכם, על הדרך, את המתכון השגור בביתי לבראוניז נימוחים וטעימים. כמה שהם מוצלחים, אני מודה שלא יוצא לי להכין אותם הרבה (למרות שילדיי תמיד מאד מרוצים כשזה קורה).

לא מזמן החלטתי לגוון את ה- go to בראוניז שלי עם הגרסה שכבר אספר לכם אודותיה, ששייכת במקור מלא אחרת מהשחקנית קתרין הפבורן (להלן – "קתרין", בכל זאת התקרבנו קצת 😀), אחת הקלאסיקות של אולד הוליווד. מסתבר שקתרין נהגה לחזור למתכון פשוט (סופר דופר פשוט!) זה  כמעט כל סופשבוע ועל כן, יהיה זה פשע אם לא נדגום אותו לפחות פעם אחת!

הכנתי את העוגה בשתי דקות עבודה באחת השבתות האחרונות יחד עם יונתוש שלי, ולבקשתו המרנו את אגוזי המלך בחופן מפרגן של שוקולד צ'יפס. התקבלו בראוניז נימוחים, פאדג'יים ונפלאים (כנראה שהוספת רק רבע כוס קמח לבלילה עושה את זה..). המילה האמריקאית gooey מאד מתאימה לתיאור המושלם של תוך הבראוניז וקשה לי למצוא מילה נכונה בעברית לתרגם אותה.. אבל הבנתם את הכיוון, נכון? אנא שימו לב לא לאפות יותר מדי את הבראוניז על מנת לשמור על אותו מרקם מענג ונפלא.

לגרסה המצולמת כבר הוספתי חופן של אגוזי מלך שבורים גס וחופן של שוקולד צ'יפס – שילוב קלאסי, מוצלח ומומלץ ביותר. במתכון המקורי יש לחתוך את העוגה לריבועים עם הוצאתה מהתנור, לדעתי אין כמו לשלוף את נייר האפייה מהתבנית ולהתחיל בסשן יישורים. לכו על מה שנראה לכם.

מצרכים:

מצרכים לבראוניז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1/2 כוס קקאו

1 כוס סוכר

120 גר' חמאה

2 ביצים

1/4 כוס קמח

1 כוס אגוזי מלך/פקאנים קצוצים גס/ שוקולד צ'יפס/שילוב של כמה

1 כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

בסיר קטן ממיסים חמאה וקקאו תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מורידים מהאש ומצננים.

חמאה וקקאו בסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חמאה וקקאו נמסים בסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את תערובת החמאה-קקאו לקערה גדולה ומוסיפים את שתי הביצים, אחת אחת, רק לאחר שהראשונה נטמעה בתערובת מוסיפים את השנייה ומערבבים.

הוספת ביצים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הוניל ומערבבים.

הוספת הוניל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה בינונית נפרדת מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והאגוזים ו/או השוקולד צ'יפס.

הוספת המלח לקמח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב יבשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את היבשים לקערה הגדולה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

יבשים לרטובים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לתבנית בגודל 20 * 20  ואופים למשך 30-35 דקות.

העברה לתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בראוניז יוצאים מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
על נייר אפייה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חותכים לקוביות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חותכים לקוביות2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קוביית בראוניז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים ומתנפלים 😀.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
2 תגובות
  1. אתי זגורי הגב

    אין קמח ברשימת מצרכים

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן